Kina har et godt utbygget hurtigtognettverk. Men hvordan er det å reise med tog i Kina? Vi har testet Business Class på en kort innenrikslinje. 

Reiser man innenriks i Kina kan tog være langt bedre enn fly – både pris og og tidsbruk tatt i betraktning. Innenriksflygninger i Kina er kjent for å være forsinket. Denne 60 minutters reisen gikk mellom Hangzhou og Shanghai.

Ved ankomst til togstasjonen må alle utenlandske reisende hente sine fysiske billetter over en egen skranke for internasjonale passasjerer. Etter dette er det en kjapp sikkerhetskontroll før man får lov til å å komme inn på selve stasjonen.

DSC05840

Kinesiske togstasjoner er store, det myldrer av folk, og kan ved første øyekast se kaotisk ut, men det er orden og bra system. Business Class loungen befant seg i underetasjen på stasjonen.

DSC05858

Ved ankomst til loungen blir du ønsket velkommen av personale som ber om reiseinfo. Selve loungen var ganske stor og var delt opp i ulike soner – avhengig om du ønsket å hvile, spise litt eller jobbe.

DSC05877

Det var heldigvis godt med strømuttak og et kjapt trådløst nettverk, men selve matutvalget var så som så med en rekke småsnacks som var pakket inn i plast. Alkoholfrie drikker hørte med. Personalet påminner for øvrig alle reisende når gaten til plattformen er åpen – og det er alltid 15 minutter før avgang.

DSC05876

Dette høghastighetstoget har har en topphastighet på 300 km/t. Business Class vognen var i dette tilfellet plassert fremst i togsettet.

Når du kommer om bord i toget blir du ønsket velkommen av et dedikert Business Class personale som viser deg veien til ditt sete. Togvognen en «stille» vogn med kun 5 romslige og komfortable seter som byr på mye privatliv.

IMG_0324

Setet er bekvemt og kan justeres i flere posisjoner – inkludert «fully flat». Man får også teppe og pute hvis man har behov for det. Det er strømuttak ved setet, leselampe, utfellbart bord, en TV-skjerm (som ikke fungerer) og wi-fi.

Reisende får en alkoholfri drikk samt en liten pakke inneholdende diverse «eksotiske» kinesiske snacks slik som kake, tørket kjøtt og tofu for å nevne noe.

IMG_0346

Før ankomst kommer en representant fra personalet og minner deg om at det nå er på tide å gå av.

For å oppsummere; vi anser at toget er en sterk konkurrent til innenriksflyginger i Kina. Det er perfekt for å ta seg fra A til B. Business Class billetten er oftest tre ganger så kostbar som en økonomibillett. Men i dette tilfellet betalte vi ca. 250 NOK som må sies å være en veldig god pris.

Dette likte vi:

* Loungetilgang.

* Rommelig og stille vogn.

* Det justerbare og bekvemmelige setet.