Hva sier du til å sjekke inn på et hotell hvor du kanskje ikke er helt alene på rommet, nå rett før Halloween og i noen av årets mørkeste uker? I ukens hotelliste har vi samlet seks luksushoteller hvor det er gode muligheter for å møte på spøkelser og ånder.

Hvorfor ikke bestill et hyggelig opphold ispedd en uhyggelig opplevelse på et av disse hotellene. Her får du garantert et godt opphold med flott mat, luksus og generelt fine rammer – og kanskje med et aldri så lite gys på toppen av det hele. Hvis du er så heldig eller uheldig.

Her er noen av de beste hotellene i verden som har det til felles at det ikke er kun levende gjester som har sjekket inn. Tør du å bo sammen med dem?

The Langham Hotel, London, England

The Langham er kjent som byens mest hjemsøkte hotel. Hotellet ble bygget i 1865, og gjennom årene har dette 5-stjerners hotellet hatt sin del av kontakt til den paranormale siden av virkeligheten. Rommet hvor det har vært flest merkelige hendelser er nummer 333. Her har mange gjester fortalt, at de har sett en litt eldre mann med hvitt hår, iført klær fra den victorianske tidsperiode.

The Langham London is known as London’s most haunted hotel


The Langham: Londons mest hjemsøkte hotell.

Hvis du kan leve med å bo sammen med gjester som egentlig burde være sjekket ut for mange år siden, får du på dette hotellet engelsk luksus i tradisjonell stil, og det er nesten 500 rom og suiter å velge mellom. Det er også en fin spaavdeling (Chuan Spa) med pool og tilhørende flott fitnesscenter. Restauranten Roux at the Landau serverer klassiske franske retter.

Grand Hyatt Taipei, Taiwan

  • Siden hotellet åpnet i 1990 har man opplevd mange uforklarlige ting.  Det sies at det tidligere på området fantes et fengsel, og at man i løpet av 2. verdenskrig også henrettet mange mennesker på plassen. Gjester på hotellet har opplevd lyder fra ellers helt mennesketomme rom, og hvite skikkelser er observert i flere av hotellets korridorer. Men ta det med ro: hotellet har brukt noen av verdens ledende eksperter i Feng Shui-innredning for å lette på stemningen.
  • Not looking too scary - the Grand Hyatt Taipei

    Det ser jo ellers rett så fredfylt ut: Grand Hyatt Taipei
Foruten de litt enerverende lydene og hvite skikkelsene, er hotellet av høyeste klasse. Det er et av byens beste, og det inneholder ni restauranter og barer. Beliggenheten er tett på en av verdens høyeste bygninger Taipei 101 i den del byen som heter Xinyi. Hotellet byr blant annet på et døgnåpent fitnesscenter, utendørs oppvarmet pool og fine muligheter for å gjennomføre konferanser eller møter.

Taj Mahal Palace, Mumbai, India

Det sies at den engelske arkitekten som lagde de første skisser og tegninger til det kommende hotellet fortsatt er omkring på hotellet. Hans navn var W.A. Chambers. Herr Chambers var meget ordentlig med tingene, meget presis i sitt arbeide og perfeksjonist i detaljene. Han forlot byggingen for å reise til Frankrike, og da han vendte tilbake, oppdaget han, at det nesten ferdige resultat ikke var det samme som han hadde planlagt og drømt om. Full av vrede og skuffelse, gikk han opp til. 5. etasje og kastet seg ut fra en altan – og døde.

The Taj Mahal Palace is home to the ghost of British architect W.A. Chambers

The Taj Mahal Palace: her kan du møte arkitekten W.A. Chambers

Vi synes nok det var en litt forhastet reaksjon., Det ytterst elegante hotellet i dag har 560 rom og 44 suiter, samt en fin restaurant og ett flott parkanlegg. Mange kjente har overnattet her: The Beatles, Bill Clinton og Prince Charles er noen av dem. Hotellet har to avdelinger, og det er i den eldste delen, man sier at Herr Chambers fra tid til annen kan ses i korridorene. Så nå vet du hvilken avdeling du skal velge.

Castle Leslie Estate Lodge Glaslough, Irland

Det ligner ett slott fra en Disneyfilm på avstand, noe fra en romantisk fortelling… men når man kommer tettere på er det mange, som skifter mening. Huset er faktisk litt truende i stilen. Her er masser av spøkelser og ånder å bo sammen med: man har sett en munk gå gjennom den store banketsalen, og i det samme rommet har man både sett skyggen av og hørt et gråtende lite barn. Hvis du går inn i lokalet som heter Mauve Room, er det en mulighet for at du vil møte på eller fornemme en av de damene som har bodd på slottet, for lenge siden hun heter Lady Constance.

Castle Leslie Estate Lodge in the Irish village of Glaslough

Castle Leslie Estate Lodge tett på den lille byen Glaslough i Irland

Men hvis du tør å bo her, blir du belønnet med fine rom i tradisjonell stil (og det er kun 30 av dem på hotellet) og en hyggelig restaurant. Det er også en loungeliknende bar, en solterasse med grillområde, fitnessrom og et lite spa, hvor man blant annet kan få massasje. Hvis du synes at det er fire hender på din rygg, så er det bare Lady Constance som er blitt litt nysgjerrig på hvem du er.

Ritz-Carlton New Orleans, Louisiana, USA

Selv om dette hotellet har gjort svært mye for å distansere seg til den paranormale verden (det er eksempelvis ingen 13. etasje, og heller ikke et rom med nummer 666) så har det dessverre ikke hjulpet helt. Ifølge flere professjonelle paranormale eksperter er der en ekstra gjest på hotellet, som nekter å forlate huset. Det er en herre fra 1800-tallet, og mange har set ham som en skygge mellom klokken fire og seks om morgenen inne på et kontor som ligger på den etasjen der heter Club Level.

Ritz-Carlton New Orleans is located near the grave of Marie Laveau


Ritz-Carlton New ligger tett på plassen, hvor Marie Laveau ligger begravet.

En ekstra fin detalj med hotellet er beliggenheten: tre kvartaler fra den plassen hvor Marie Laveau ligger begravet. Denne meget spesielle dame levde fra 1794 til 1881 i byens franske kvarterer. Hun var voodoo-prest, praktiserte heksekunster men også naturmedisin og var en kvinne man oppsøkte, hvis man hadde problemer. På hotellet finnes et spa med ett (for et hotell) et usedvanlig navn: The Marie Laveau Voodoo Love Bath and Massage. Det er på sin plass å nevne, at mange gjester synes de har sett en kvinnelig skygge bevege seg gjennom dampen i dampbadet. Hvem kan det kan være? Vi i redaksjonen tør ikke undersøke dette.

Westin Excelsior Firenze, Italia

Firenze er en flott, hyggelig og meget romantisk by, og så er den hovedstad i regionen Toscana, et av Italias mest pittoreske og populære områder blant turister. I hjertet av alt dette, ligger det hyggelige og pittoreske hotel Westin Excelsior. Eller er det? Rom 152 er meget kjent blant dem, som interesser seg for paranormale aktiviteter. Ting flytter på seg eller forsvinner fra rommet, det kan komme skygger på veggene uten åbenbar årsak og man har sågar spilt inn stemmer fra…noen eller noe inne på rommet. Og de kom ikke fra en gjest på badet.

Terrace overlooking Florence at the Westin Excelsior Florence

Westin Excelsior Firenzce: den fine terrassen med flott utsikt over byen.

Hjemsøkt eller ikke, både Bill Clinton og Tom Cruise har overnattet her (men om det var i rom 152 vet vi dog ikke), og hotellets beliggenhet er fantastisk, med utsikt over den hyggelige plassen Piazza Ognissanti. Hotellet har både døgnåpnet fitnesscenter, og det er fire restauranter og barer. Den mest kjente av restaurantene heter Sesto on Arno og har lekker utsikt over byens tak. Hele hotellet ånder luksus og kvalitet.

Nå håper vi ikke, du ble så skremt, at du ikke tør bestille ditt neste opphold i vår hotellseksjon!