Den trivelige juletiden nærmer seg, og dagene går fort. Svært fort. Juleforberedelsene er mange, og shoppingen er en ikke ubetydelig del av det hele. Mange velger å kombinere dette gjøremålet og ta med sin partner på en liten utenlands shoppingtur hvor man får et avbrekk fra forberedelsene.

Hva med å ta turen til den tyske hovedstaden Berlin som er hjemmet til noen av de mest spennende julemarkedene med alle sine attraksjoner.

Berlin er også kjent for sine mange flotte hoteller til hyggelige priser, så det er vel ingen unnskyldning for ikke å ta et avbrekk fra julestria.

Her er vår liste over de 10 beste 5-stjerners hotellene i Berlin.

Das Stue 9.5/10

Das Stue er et sofistikert 5-stjerners designhotell. Her får du klassisk luksus og en perfekt beliggenhet i det sentrale Berlin. Hotellet er i en klassisk bygning fra 1930-tallet som opprinnelig var den danske ambassaden. Det sjarmerende hotellet har flott utsikt over Belin Zoo, Tiergarten og Landwehr Canal.

Entrance of Das Stue

Inngangen til Das Stue

Den anerkjente spanske arkitekten, Patricia Urquiola, har satt sitt preg på hotellets design og kombinert ulike stilarter uten helt å glemme historikken som sitter i veggene. Hotellet har mye spennende å by på. Hva med å smake på den avant-garde Middelhavsmaten som serveres i hotellets restaurant Cinco som ledes av kokken Paco Pérez som også har en Michelin-stjerne på samvittigheten. Eller hva med å booke en behandling i Susanne Kaufmann Spa som blant annet byr på «alpe-inspirerte» behandlinger etter at du har utforsket noen av Berlins beste attraksjoner som befinner seg i umiddelbar nærhet til hotellet. Notér deg også at restaurant Cinco tar seg en liten vinterferie fra 1 til 17.januar før de returnerer med nye inspirerende retter.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Hotel Adlon Kempinski 9.4/10

Hotellet har kanskje byens mest eksklusive adresse, og har lenge vært en favoritt blant de rike og berømte – og på sin liste over kjente personer som har tilbrakt en eller flere netter, finnes navn som Barack Obama, den brittiske dronningen og Albert Einstein. Hotellet er stort med sine 380 rom, og det legendariske hotellet ligger på Pariser Platz, rett ved Brandenburg Tor og kun en 3 minutters spasertur fra det som tidligere var Berlinmuren.

The glamorous Hotel Adlon Kempinski adjacent to the Brandenburg Gate

Glamorøse Hotel Adlon Kempinski er nabo med Branderburger Tor.

De luksuriøse rommene byr på flotte marmor baderom og man kan også velge mellom 13 ulike suiter som byr på kjøkken, spisestue, boblebad, ildsted og storslagen byutsikt. På hotellet finnes også to inneholdsrike spa-avdelinger og tre restauranter og to stilige barer. Pass også på å benytte deg av hotellets egne guidede byturer, limousinservice og «concierge» -tjeneste som gladelig hjelper deg med å gjøre oppholdet så bra som mulig.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

The Regent Berlin 9.4/10

Hotellet har blitt hjemmet til en av byens desidert beste restauranter – 2-stjerners Michelinrestauranten Fischers Fritz – Regent Berlin byr på smakfulle retter i klassiske omgivelser. Hotellet har en flott beliggenhet rett ved Gendarmenmarkt som byr på to av byens aller flotteste julemarkeder i perioden mellom 21.November og 31.Desember.

The two Michelin-starred Fischers Fritz at Regent Berlin

Fischers Fritz på Regent Berlin har to stjerner i Michelinguiden.

Hotellet er kjent for sin eksepsjonelle service og det vennlige personalet sørger for at de fleste ønsker blir innfridd. Hotellet har et flott spa, en stilig cocktailbar og en restaurant med et bredt utvalg retter. Hotellet har 156 rom og 35 suiter som alle tilbyr store, komfortable senger, store skrivebord og ikke minst flotte baderom i marmor. De fleste har også store dusjer og eller dype badekar. Noe som er deilig etter en lang dag på et av de nærliggende julemarkedene.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Pullman Berlin Schweizerhof 9.3/10

Sofistikerte Pullman Berlin Schweizerhof er en kort spasertur unna Tiergarten og alle butikkene langs Kurfürstendamm, mens Berlin Zoo og Aquarium er rett over veien for hotellet. Det elegante og sofistikerte hotellet er et stolt eksempel over et moderne tysk 5-stjerners hotell.

The sophisticated Pullman Berlin Schweizerhof

Det sofistikerte Pullman Berlin Schweizerhof

Hyggelige rom og en varm og immøtekommende atmosfære er dekkende for hotellet som for øvrig byr på et spaområde som alene er verdt et besøk hit. Her finnes et 18 meter langt basseng som er det lengste innendørsbassenget i byen. Hammam, dampbad og tre saunaer finnes også. XXENIA er navnet på en flott restaurant som serveringsmessig har latt seg inspirere av Middelhavet. Etter måltidet paasser det kanskje med en drink i hotellets flotte lobbybar?

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Sofitel Berlin Kurfurstendamm 9.3/10

Hotellet er et landemerke på Kurfürstendamm – som er byens lusksus handlegate. Her finnes en rekke high-end butikker og flotte spisesteder.

Uniquely designed room at Sofitel Berlin Kurfurstendamm

Moderne design møter deg på Sofitel Berlin Kurfurstendamm

Den kosmopolitiske atmofæren som råder utenforhotellet blir også med litt inn i selve hotellet hvor smakfull Art Deco stil gir liv til bygningen. Og hvorfor ikke la en av hotellets ekspert concierger fortelle deg hva du bør oppsøke i byen? Og etter at du har opplevd Berlin fra sin beste side er det kanskje på tide med en hyggelig og smakfull middag i den elegante restauranten  Le Faubourgin, etterfulgt av et besøk i hotellets bar før du tar kvelden i et av de i 311 rommene hotellet byr på. Sofitel Berlin Kurfurstendamm har også en praktisk café hvor gjester kan ta med seg en kaffe på sin vei mot en hektisk dag i Berlin.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Waldorf Astoria Berlin 9.3/10

Med beliggenhet i Zoofenster, en berømt Berlin skyskraper er Waldorf Astoria Berlinen attraksjon i seg selv med 32 etasjer, et fjongt spa og luksuriøse rom med utsikt over Kurfurstendamm i hjertet av den vestlige delen av byen. Det ligger rett ved Berlin Zoo og Zoologischer Garten U-Bahn stasjon, Waldorf Astoria Berlin byr på moderne luksus, herlig 5-stjerners service. I den nyoppussede restauranten Les Solistes kan man nyte lekre retter.

Waldorf Astoria Berlin in Zoofenste skyscraper

Waldorf Astoria Berlin i Zoofenste skyskraperen.

De flotte rommene har alle baderom i marmor og varme i gulvene og en storslagen utsikt. Velger du en suite får du også adskilt stue. Enkelte suiter har også et enkelt kjøkken og eller balkong. Hotellet har en moderne bohemsk café, en lobby bar og en egen cocktail bar som bør besøkes før eller etter middagen. Et  Guerlain Spa med innendørs svømmebasseng og sauna og ulike damprom er også på plass.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Grand Hyatt Berlin 9.3/10

Med beliggenhet på Potsdamer Platz, er dette 5-stjerners hotellet det aller første Grand Hyatt i Europa. Det er et glitrende eksempel på merkets luksustilbud. Nylig har hotellet gjennomgått betydelige oppgraderinger og fremstår nå som moderne og stilig med et bredt tilbud til sine gjester.

Club Olympus Spa at Grand Hyatt Berlin

Club Olympus Spa på Grand Hyatt Berlin

Noen av de mange fasilitetene på hotellet er de tre restaurantene, The Grand Club lounge i 7ende etasje og Club Olympus Spa & Fitness i toppetasjen. herfra har man flott utsikt over Potsdamer Platz. Og er du innom hotellet, pass for all del på å avlegge restauranten Vox et besøk. Her serveres internasjonale retter og sushi. Utenfor finnes en flott terrasse og en tilhørende bar hvor man kan nyte en whisky fra et utrolig utvalg og lytte til live musikk i helgene.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Louisa’s Place 9.3/10

Historiske Louisa’s Place ligger rett ved Kurfürstendamm, og er et sjarmerende 5-stjerners boutique hotell i det sentrale Berlin. Dette intime hotellet har kun 47 romslige og unikt innredede suiter.

5-star boutique Louisa’s Place

5-stjerners boutique hotellet Louisa’s Place

Med en rekke high-end boutiques, restauranter og barer i nærheten, byr Louisa’s Place på et karismatisk hjem hvor gjester kan oppleve festlighetene i Berlin. Luksushotellet har også et spa med et bredt behandlingsutvalg og en hyggelig restaurant man kan nyte et godt måltid i når behandlingen er ferdig. Hotellet er også kjent for en varm og hyggelig atmosfære og en service som er vennlig og formell.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

The Mandala Hotel 9.2/10

Et steinkast fra Potsdamer Platz, i hjertet av det gamle Berlin, ligger det flotte Mandala Hotel som bringer luksus til byen. Hotellet er populært blant fritidsreisende og forretningsreisende med sine mange tilbud – herunder det flotte ONO Spa, og en rekke restauranter og barer.

FACIL restaurant at The Mandala Hotel

FACIL restauranten på Mandala Hotel

Hotellets kulinariske høydepunkt er er 2-stjerners Michelinrestauranten FACIL. Den ledes med nennsom hånd av Michael Kempf, som tilbyr et spennende utvalg av friske og sunne retter som i stor grad er basert på sesongens råvarer av urter og grønnsaker. Det finnes også en hyggelig restaurant ved navn QIU Restaurant & Bar i første etasje som byr på en eksklusiv lounge-aktig følelse.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.

Hotel de Rome – Rocco Forte 9.2/10

Dette 5-stjerners luksushotellet har en flott beliggenhet rett ved Staatsoper Opera House, og har en flott utsikt mot historiske Bebelplatz. Hotellet ligger i en bygning fra 1880 som tidligere var en bank. Her kan man oppleve stilig dekor, førsteklasses service og flotte fasiliteter – herunder et spa som befinner seg i bankbygningens tidligere hvelv.

In a former bank, Hotel de Rome - Rocco Forte

Hotel de Rome – Rocco Forte befinner seg i en tidligere bank.

Fellesområdene er relativt grandiose, mens gjesterommene er mer «nedpå» i sin størrelse og moderne design. Takterassen med et 20 meter langt svømmebasseng er utvilsomt verdt et besøk. I restauranten Parioli kan du nyte lekre Middelhavsinspirerte retter.

Sjekk tilgjengelighet og finn de beste prisene her.