Det er en ubeskrivelig følelse å bo på et gammelt, ærverdig hotell som kan vise til en rik historie. Vi har plukket ut tre av våre historiske favoritthoteller i London.

Claridge’s (åpnet i 1854)

Property-Claridges-Hotel-Exterior-ExteriorFacade-MaybourneHotelGroup

Foto: Claridge’s

Det begynte med et hus på 51 Brook Street, men ble senere til et «art deco mesterverk» som bærer navnet Claridges, og er et av Londons eldste hoteller.

Hotellet har i en årrekke vært en favoritt for kongelige og kjendiser. Allerede fra 2.verdenskrig da det var et tilfluktssted for dignitærer til stedet hvor Kate Moss feiret sin 30-års dag.

Property_Claridges_2_Hotel_GuestroomsSuites_DeluxeKing_BedRoom_CreditMaybourneHotelGroup

Foto: Claridge’s

Idag er Claridge’s et symbol over tidløs eleganse og ett av verdens fremste luksushotell som har klart å bevare sin unike arv samtidig som det tilbyr alle moderne bekvemmeligheter man kan ønske seg.

Her kan du forvente deg luksuriøse rom og suiter hvor det ikke er spart på noe. Disse er er individuelt innredet av noen av verdens fremste designere.

5050-block_960x720

Foto: Claridge’s

Hotellet byr på kulinariske opplevelser – et av høydepunktene er naturligvis Claridge’s berømte afternoon tea.

Finn de beste prisene på et opphold på Claridge´s i vårt hotellsøk. 

St Pancras Renaissance London (åpnet 1873)

lonpr-exterior-6690-hor-wide 

Foto: Marriott

Hotellet ble oppført på 1860-tallet – den gang da jernbanen var en blomstrende industri. Jernbaneselskapet Midland Railway Service åpnet dette storslagne hotellet rett ved stasjonen.

Hotellet ble oppført i en gotisk arkitektur, og ble raskt en favoritt og velstående forretningsmenn. Til tross for sin storslagne arkitektur og beliggenhet ble hotellet umoderne og forfalt…helt frem til 2002 da det ble restaurert i originalutførelse og gjenåpnet som St Pancras Renaissance London.

191566100

Foto: Marriott

Gjesterommene oser eleganse, luksus og stil. Man har valgt å beholde tradisjonelle detaljer, og «smeltet» dette sammen med moderne bekvemmeligheter som dagens gjester forventer å finne på et high-end hotell. På hotellets restaurant Gilbert Scott Bars er det tett mellom de kulinariske høydepunktene.

151978828

Foto: Marriott

Glem ikke å besøke den ikoniske trappen i hotellet. Denne flotte konstruksjonen er dessuten et yndet sted for fotografering.

Finn de beste prisene på et opphold på St Pancras Reneissance i vårt hotellsøk

Savoy Hotel (åpnet i 1889)

177109798

Foto: Savoy

Fra sin begynnelse har Savoy satt standarden for luska, glamour og service. Hotellet har opp gjennom årene vært en magnet for de rike og berømte. Om veggene i hotellet kunne prate, hadde utvilsomt spennende historier blitt fortalt.

I fjor feiret hotellet 130 år. Hotellrommene er dekorert i Edwardian eller Art Deco stil. Baderommene bugner av marmor og diskret, moderne teknologi som gjør oppholdet ekstra komfortabelt.

138571985

Foto: Savoy

Her finner du også noen av Londons mest kjente restauranter – blant annet Gordon Ramsay’s Savoy Grill og Kaspar’s Seafood Bar and Grill. Hotellet arrangerer også egne historiske turer på hotellet.

Finn de beste prisene på et opphold på Savoy i vårt hotellsøk