Gjennom Star Alliance har reisende tilgang på over 1.000 lounger over hele verden, men visste du at det finnes åtte egne Star Alliance lounger?

Disse loungene skiller seg ut ved at de er drevet av Star Alliance. Alliansens medlemmer som flyr på de destinasjonene hvor disse loungene befinner seg, er da samlet i en lounge.  Dette handler naturligvis også om å bygge merkevearen Star Alliance, og synliggjøre den best mulig. For flyselskapene betyr det at de også får strømlinjeformet tilbudet sitt og stiller med et godt loungeprodukt på de destinasjonene hvor de ikke har egne hubber.

Hero_lounges_NGO_new

Star Alliance har åtte egne lounger som befinner seg på flyplassene i Buenos Aires, Los Angeles, Paris, Roma, Amsterdam, Rio de Janeiro, Nagoya og Sao Paulo. Disse loungene skiller seg ut ved at de er utformet av lokale arkitekter og interiørdesignere som ønsker at de besøkende skal ankomme eller forlate destinasjonen med et positivt minne om den lokale tilhørigheten. En annen fellesnevner er høyhastighets Wi-Fi og et ekstra godt utvalg av mat.

image-2

Tilbudsmessig er det ulikheter mellom loungene, men vi har tatt for oss noen høydepunkter som er verdt å merke seg; loungen i Rio de Janeiro er eksempelvis døgnåpen, mens i Los Angeles kan du som First Class passasjer nyte et godt a´la carte utvalg i en egen del av loungen. Er du innen Nagoyloungen kan det være greit å vite at den byr på førsteklasses utsikt over rullebanene og havet litt lenger bort. I Amsterdam har man eksempelvis en bemannet bar. I Roma sørger en barista for å tilby velsmakende kaffe man kan nyte sammen med loale italienske småretter.

The new Star Alliance lounge at Amsterdam AMS airport

Star Alliance består i dag av 28 medlemsflyselskap, og har du gullkortstatus eller høyere hos et av disse selskapene vil du også ha anledning til å avlegge de unike Star Alliance loungene et besøk.

Hero_lounges_NGO_new

Star Alliance så dagens lys i 1997 da det ble startet av Air Canada, Lufthansa, SAS, Thai Airways og United Airlines. I løpet av sine drøye 23 år har alliansen vokst seg stor og sterk med sine 28 medlemsselskap som består av en miks av global e flyselskap og mindre regionale flyselskap som til sammen skaper et godt tilbud for passasjerer over hele verden.

Star Alliance var for øvrig første flyallianse som tilbyr egne lounger. Nå har også Skyteam et lignende tilbud, mens OneWorld snart skal tilby det samme.

Klikk her for å finne mer inngående info om de ulike loungene.