Etter en improvisert men vellykket sommersesong i Norge, setter SeaDream kursen mot varmere farvann den 15. oktober. Vi har tatt en prat med salgsansvarlig Jannicke Daae Rognstad hos SeaDream for å få vite litt mer om den noe uvanlige transatlantiske seilingen.

i-rndHTVF-X3

Reiseåret 2020 har vært fylt av utfordringer, avlyste ferier og endrede planer, men også muligheter. SeaDream Yacht Club måtte først i likhet med alle andre cruiserederier avlyse sommerens seilinger, men de tok så det kreative grepet og flyttet yachtene SeaDream I og SeaDream II til Norge for en serie cruise langs Norskekysten. Nå er høsten her, og da er det på tide å sette kursen mot Karibien.

15. oktober starter SeaDream I et unikt transatlantisk 21-dagers cruise fra Oslo til Barbados. Gjester på denne seilingen kan stige på i Oslo, Rotterdam eller Portsmouth i England. Det vil si at europeer som ikke kan reise til Norge, kan gå på i Nederland eller England. Alle gjester må fremvise en negativ Covid-19 test som er tatt innen 72 timer før ombordstigning.

IMG_1166

Dere har seilt i Norge hele sommeren og vi har forstått at dette var populært. Kan du fortelle litt om sesongen i Norge nå som den er avsluttet?
– Det var vært en stor suksess, de fleste seilingene har vært utsolgt, men tilhørende lange ventelister. Veldig bra tilbakemelding fra gjestene, og ikke minst våre samarbeidspartnere her i Norge. Vi ønsket å vise frem så mye vi kunne av Norges fantastiske natur sett fra sjøen. Vakre fjorder, fjell, øyer og små steder hvor man vanligvis ikke reiser.

Når dere nå setter kursen fra Oslo til Barbados vil turen ta 21 dager. Blir det lenge på et lite skip med mange dager til sjøs?
– Vi har mange aktiviteter om bord på seilingene, alt fra yoga timer, quiz konkurranser, vinsmaking etc. Når skipet har kommet over til Karibia vil vi ha et «beach-party» på stranden for alle gjestene. Er været på overfarten bra, pleier kapteinen og stoppe for at man kan ta et bad ut fra vår badeplattform. Ellers er det nok mange som sitter ute og nyheter havet og stillheten med en god bok.

Denne seilingen forlater høsten og kulden i Oslo men seiler mot sol og varme i Karibien. Hvilke erfaringer har dere med slike turer på høsten?
– Oktober er en perfekt måned for en slik seiling, været er normalt bra, og tematuren blir varmere når vi nærmer oss Madeira. Disse seilingene er veldig populære hos nordmenn, vi er nok glade i havet og mange har seiling over Atlanteren på sin «bucket list».

i-VCBVFsP-X3

Vi har hørt historier om tidligere transatlantiske seilinger hvor kapteinen stopper yachten midt ute på havet. Kan du fortelle litt om hvorfor han gjør det?
– Ja, er været bra kan man svømme fra marinaen og ut i havet. Vårt mannskap er ute med en liten båt, slik at dette blir en trygg opplevelse.

SeaDream er kjent for å servere Champagne og kaviar på vakre strender i Karibien. Blir det feiring så snart dere kommer frem til St. Vincent og Grenadine?
– Vi har to stopp i St.Vincent / Grenadinene før Barbados, og der blir det Champagne og kaviar Beach party for alle som har vært med oss på overfarten fra Europa.

i-NhGMSzk-X3

Den kommende vintersesongen vil dere seile 6 til 8-netters cruise ut fra Bridgetown. Er disse seilingene åpne og tilgjengelige for alle passasjerer?
– Seilingene er åpne for alle passasjerer. De fleste som kommer til Barbados må fremvise en negativ Covid-19 (som ikke er eldre enn 72 timer) ved ankomst på flyplassen. Seadream vil teste alle gjester før ombordstigning. Det skal være trygt å reise med SeaDream i vinter, både for gjester og mannskap.

Helt til slutt, kan du fortelle litt om hvilke tiltak dere har innført for å sikre trygge seilinger i en usikker tid?
– Alle gjester vil bli testet før ombordstigning med en Abbott-test, resultatet vil være klart innen 15 minutter. Vi har strenge prosedyrer for vask og desinfisering. Det legges spesielt vekt på alle berøringsflater. Lugarene blir desinfisert med Altapure AP-4, som er en avansert ultralyd-rens som blant annet brukes til desinfeksjon på sykehus. Alle gjester blir oppfordret til god håndhygiene, og det vil være antiback dispensere over hele skipet. For gjester som bestiller i dag for seilinger frem til og med 30 juni 2021 kan avbestille turen sin når om helt og få alle pengene tilbake om UD har reiseråd som fraråder reiser til destinasjonen eller destinasjonene. For bookinger i samme tidsrom kan du også ha reisen til gode om du av en eller annen grunn ikke vil reise. Vi ønsker å gi våre gjester og alle samarbeidspartnere trygge og fleksible løsninger.

i-j5RWG82-X3