Da Covid-19 pandemien stormet som verste var Qatar Airways et av få selskap som fortsatt betjente en stor del av sitt internasjonale rutenettverk. Nå fortsetter selskap å åpne enda flere av sine ruter – og det i høyt tempo sammenlignet med andre selskap. 

Qatar Airways har siden utbruddet av Covid-19 hatt en misjon om å hjelpe mennesker hjem, og derfor holdt de store deler av sitt nettverk operativt. I følge den siste IATA-rapporten var Qatar Airways det største internasjonale flyselskapet i perioden april til juni i år. Blant annet fløy selskapet 40 prosent av alle internasjonale reisende til og fra Australia i denne perioden.

Siden midten av september opererer flyselskapet 650 ukentlige flighter til mer enn 85 destinasjoner rundt om i verden. «Gjenopptakelsen av internasjonale reiser tar tid, men for oss å være tilbake på over 50 prosent av det vi var før Covid-19, er en milepæl for oss», uttalte selskapets toppsjef, Akbar Al Baker tidligere denne måneden.

Denne måneden har selskapet gjenopptatt flygninger til bl.a.:

Houston, Kathmandu, Mogadishu, Philadelphia, Sialkot ogAccra.

Qatar Airways har også forlenget sine fleksible avbookingsregler for alle billetter som bookes før 31.12.20 og to år fra utstedt dato. Selskapet tillater dessuten ubegrensede datoendringer og destinasjon innenfor 5.000 miles fra den opprinnelige destinasjonen.