I en svært utfordrende for flyindustrien, velger Qatar Airways å holde en tredjedel av sin flåte i lufta.

I et intervju med Bloomberg tidligere i dag, kunne CEO i Qatar Airways, Akbar Al Baker fortelle at en tredjedel av deres flyruter opprettholdes. – Vi har et samfunnsansvar, og vet det fortsatt er mange som har behov for å fly. Dette være seg turister som har behov for å komme seg hjem, ansatte ved ambassader, sjøfolk og oljearbeidere, forklarer Baker til Bloomberg.

Akbar_Al_Baker

Omlag 150 fly betjener daglig 70 destinasjoner fra Doha som fortsatt er åpen for passasjerer i transit. I motsetning til andre midtøsten selskap slik som Emirates og Etihad, velger Qatar Airways å opprettholde en stor del av driften.

Selskapet har dessuten satt inn flere av sine Airbus A380 som ble satt på bakken for fire dager siden. Disse operer nå blant annet ruter til London, Frankfurt og Paris som alle har behov for best mulig kapasitet.

Qatar Airways Airbus A380 London Heathrow

Qatar Airways Airbus A380 London Heathrow

Foto: Qatar Airways

Fortsatt er det mulig å fly med Qatar fra skandinaviske destinasjoner som Oslo, København og Stockholm.

Selskapet bedyrer at strenge hygienetiltak på flyplasser og ombord skal sørge for at reisende kan føle seg trygge.

Mange passasjerer er i disse dager forsiktige med å planlegge fremtidige reiser. For å imøtekomme denne usikkerheten har Qatar Airways introdusert ekstra fleksible regler under navnet «Travel With Confidence». Hvis man har en eksisterende bestilling eller legger inn en ny for reiser frem til 30. september tilbyr selskapet tre alternativer. Man kan endre dato for reisen uten ekstra kostnad, avbestille i bytte mot en voucher med 10% mer verdi enn billettprisen eller få full refusjon. Les mer om detaljene her.

– Flyindustrien opplever svært tøffe tider, og bare de sterkeste vil overleve, avslutter Al Baker som tror mange flyselskap ikke vil overleve pandemien som herjer.

Her kan du lese mer om hva Qatar Airways gjør i covid19 situasjonen.