Flyentusiaster i Australia har nå mulighet til å sikre seg en bit av flyghistorien siden Qantas nå har pensjonert sine Boeing B747, selger selskapet deler av innredningen til betalingsvillige samlere.

Qantas Boeing 747, som også kalles ”luftens dronning” fløy i nærmere 50 år for Qantas før de ble pensjonert. Nå selger flyselskapet unna attraktive gjenstander som originale serveringsvogner og mye annet til flyentusiaster.

Qantas_200722_B747 Farewell_3125-min

First Qantas 747 1970s interior - First Class upper deck lounge.-min

Foto: Qantas

Dette er en unik mulighet til å sikre seg et stykke flyhistorie, og serveringsvognene ble revet bort på kort tid. Dette sørget alene for at Qantas fikk inn 6,5 millioner kroner.

Qantas Catering Carts image2-min

Foto: Qantas

Det var rift om serveringsvognene, og dem ble solgt inneholdt også 80 «miniflasker» med Australsk vin, en flaske Champagne og eksklusivt sengetøy fra First Class og litt annet. Dette var prissatt til ca. 6.500 kroner og ble kun solgt til kjøpere i Australia.

Qantas Catering Carts image1-min

Foto: Qantas

For dem som mistet denne muligheten kommer det en ny runde allerede 10.oktober – vi vet foreløpig ikke om personer utenfor Australia også vil ha mulighet til å kjøpe. Men det er lov å håpe at noen av disse samleobjektene blir å finne på andre auksjonsnettsider etterhvert. Vi i BusinessClass håper andre flyselskap følger i sporene til Qantas.