La deg inspirere av spennende opplevelser fra sofaen. En rekke museer, turistattraksjoner og operahus verden over kan du besøke virtuelt. 

Vi i redaksjonen har valgt ut noen av sider som vi synes er verdt et besøk.

Rijksmuseum. Amsterdam, Nederland

Rijksmuseum er et av verdens mest kjente kunstmuseer, og er et «must» ved et besøk i Amsterdam. Her finnes blant annet Rembrandts berømte bilde «Nattevakten» fra 1642. Andre høydepunkter er Van Goghs selvportrett og Vermeers vakre maleri «Melkepiken». Rijksmuseum er for tiden stengt – i første omgang frem til 1.juni, men det er mye fint å oppleve virtuelt ved hjelp av Google Arts & Culture.

Klikk her for å besøke museet virtuelt

Rikjksmuseum, Amsterdam

The British Museum. London, Storbritannia

British Museum i London ble grunnlagt av Sir Hans Sloane, og åpnet dørene for allmenheten i 1759. Dette ble dermed verdens første nasjonalmuseum. Sir Hans Slones private samling med over 80.000 gjenstander var museets første kolleksjon. Gjennom tiden har dette tallet økt til over 8 millioner gjenstander. Og her kan det oppleves gjenstander fra hele verden. Et av de flotteste stedene i museet er The Great Court, som minner om et torg som har et arkitektonisk vakkert glasstak over seg. Noen av høydepunktene som kan oppleves i museet er Rosettasteinen – den sorte granittblokken med inskripsjoner fra Egypt. Et annet høydepunkt er Nereid monumentet som er en skulpturert grav fra oldtidens Tyrkia.

Klikk her for å besøke museet virtuelt

British Museum

The Metropolitan Opera. New York, USA

The Metropolitan Opera, ofte kalt ”the Met”, er et av verdens fremste operahus. Det åpnet i 1883 av rike forretningsmenn, og har en innholdsrik historie å vise til. Årlig spilles det over 200 forestillinger her, men ikke for øyeblikket. Hundretusenvis av mennesker følger forestillingene digitalt. Og det kan du også gjøre. Noe er bak betalingsmur, mens andre forestillinger er gratis. Ta en titt å se om du finner noe som frister.

Klikk her for å se en av forestillingene

metropolitan opera nyc

Yosemite nationalpark. Mariposa County/Tuolumne Country/Madera County i delstaten California, USA.

Yosemite nasjonalpark er omtag 3.000 km2 stor. Den ligger i delstaten California, og har siden 1984 stått oppført på UNESCOS verdensarvliste. Nasjonalparken er kjent for sine flotte fossefall og dramatiske fjellformasjoner. Naturen er variert, med dype frodige daler og fjell som omkranser. På nasjonalparkens hjemmeside kan du nyte en rekke storslagne 360 graders bilder – med lydeffekter og ulik informasjon. Ta på høretelefonene og la deg imponere.

Klikk her for å oppleve Yosemite nasjonalpark

Yosemite nationalpark

Den forbudte by. Peking, Kina.

Den forbudte by befinner seg rett nord for den Himmelske Freds Plass – i hjertet av Peking. Dette verdensberømte keiserpalasset ble bygget på begynnelsen av 1400-tallet og har gjennom årene huset 24 keisere under både Ming- og Qing dynastiene. Palasset har lenge vært stengt for allmenheten, men fra 1924 ble det åpnet for besøk. Palasset er for tiden stengt, men det er mulig å oppleve det virtuelt ved å klikke her.

Forbidden_city_entrance_2014

Vi anbefaler dessuten våre lesere om å besøke Google Arts & Culture, som er en online plattform med digitalt innhold for over 1.200 ledende museer og historiske steder.