Sakte men sikkert åpnes det for økt reisevirksomhet, og denne uken ble det kjent at både Singapore og Hong Kong tillater transitpassasjerer.

Fortsatt er både Singapore og Hong Kong stengt for reiser inn til landet, slik det er i de aller fleste land for tiden. Men ved at det  om få dager tillates transitpassasjerer betyr det at eksempelvis europeere som bor utenlands i land som Australia, New Zealand eller andre steder som tilbyr flygninger via Hong Kong eller Singapore, og videre til europeiske destinasjoner, kan komme hjem på sommerferie eller i annet ærend.

Hong Kong åpner for dette 1.juni, og Singapore følger etter 2.juni. Men alt blir ikke som før.

I Singapore legges det opp til at transitpassasjerer skal holdes på eget område for å unngå sammenblanding med øvrige passasjerer.

Servicetilbud vil også være begresenset. I Singapore vil Singapore Airlines kun ha sin Silver Kris lounge åpne, men buffettilbudet vil bli erstattet av annen mat slik som innpakket sandwich og ligende «grab and eat» retter.

For flyselskap som Singapore Airlines og Cathay Pacific er dette svært gode nyheter da denne forsikte åpningen sørger for nødvendige inntekter i en svært krevende situasjon.