Når vi endelig fikk anledning til å besøke sivilisasjonens vugge, var vi ekstra oppmerksom på hvor vi skulle bo. Det viser seg at Four Seasons har to av de beste, kanskje de to aller beste hotellene i Kairo. Å velge mellom Four Seasons Cairo Nile Plaza og FourSeasons Cairo at The First Residence er ikke helt enkelt. Men beliggenhet, romstørrelse og mat var ble viktige elementer som tippet vektskålen i favør av Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence. 

Selv om deler av innredningen føles noe utdatert, ble vi sjarmert av helhetsinntrykket. Four Seasons Cairo at The First Residence tilbyr nok ikke den samme grad av luksusfølelse du får hos søster hotellene vi har tidligere anmeldt, Four Seasons Hotel London at Park Lane eller den nye eiendommen på Four Seasons at Ten Trinity Square.

Likevel, svært tilfredsstillende matopplevelser, generøse romstørrelse og beliggenhet la til rette for at vårt opphold ble riktig så bra. Det er også verdt å nevne hyggelige priser på dette hotellet, i alle fall når man sammenligner med med de fleste Four Seasons hoteller rundt om i verden. Dermed kunne vi strekke budsjettet og tillate oss å bo i en stor suite, for samme pris for et enklere rom på Four Seasons i London.

Total vurdering: 8

Beliggenhet (9)

Four Seasons Hotel Cairo at First Residence ligger ved Nilens vestbank, i Giza. Det innebærer at vi er nærmere de legendariske Giza pyramidene og Sfinksen enn noen av de andre topp hotellene i Kairo. For oss var beliggenheten ideell, da vi hadde intensjon om å bruke flere dager på å besøke noen av verdens store underverker. Man bør likevel beregne circa 45 minutter for en kjøretur ut til pyramidene, avhengig av trafikken. Selv om hotellet er litt lenger unna Kairo sentrum enn eksempel vis søsterhotellet Four Seasons HotelCairo Nile Plaza, er det kun rundt 15 minutter ekstra i taxi. Transport er for øvrig svært rimelig i Kairo og vi brukte Uber meste parten av tiden.

beliggenhet

Eiendommen ligger rett ved Nilen og har en botanisk hage og dyrehagen som nærmeste naboer, rett over en trafikkert motorvei. Noe som kan gjøre trafikkstøy en ulempe. Vårt råd er å be om et rom høyere opp og få litt avstand til trafikken samt at du da kan gledes over en fantastisk utsikt til pyramidene. Interessant å merke seg at det er et større kjøpesenter, First Mall, forbundet med hotellet. Her er en rekke internasjonale luksus brands representert. Det er også kasino i bygget, drevet av Ceasars, en velkjent Las Vegas operatør. Her finnes roulette-, poker og blackjack-bord, sammen med de vanlige spillemaskinene.

Rom (8)

Vi bestemte oss for å gå for en City Suite på hele 115 m2. Enorm plass, luksus og fasiliteter samt bedre utsikt enn de enkleste rommene er argumenter for å oppgradere oppholdet. Med tanke på prisene på suiter i de fleste andre Four Seasons hotell, var det tilfredstillende å velge denne suiten til hva vi anser for attraktive nivåer i forhold til størrelsen. Vi fikk et stort oppholdsrom med en egen del dedikert til spisebord for 4. Et skrivebord ble flittig brukt i løpet av oppholdet på fem dager. Soverommet er gedigent og fra både soverom og oppholdsrom er det utgang til en stor balkong. Her fra ser man over til dyrehagen over veien, men viktigere er den nevnte fantastiske utsikten til pyramidene i horisonten. Oppholdet nå i lavsesong gjorde likevel sitt til at balkongen ble benyttet i mindre grad.

rom_cairo_4seasons

Av de to marmor badene i suiten, er det største tilknyttet soverommet. Som forventet har det badekar og separat dusj. Vi likte lavendel urtene og badesaltet som gjorde det lille ekstra for det daglige badet etter opphold i ørkenen. Sengen er ultra komfortabel som vanlig på et Four Seasons. Is bøtten ble ikke fylt på daglig, som er et av kjennetegnene til Four Seasons.

room_4seasons_cairo

Service (8)

Servicen var stort sett upåklagelig under oppholdet og personalet er vennlig. Vi opplevde å bli hilst på ved navn i korridorene. Ved et par anledninger måtte vi be om påfyll av espressokapsler og badesalt. Servicen kunne forøvrig være helt fantastisk, som den alltid var på frokosten.

cairo_4seasons_pool

Stil (7)

Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence er et klassisk, overdådig hotell som har bevart et litt intimt preg, til tross for at bygget er imponerende rent arkitektonisk. Det bærer betydelig mer preg av boutique enn det andre Four Seasons hotellet i byen, NilePlaza, som vi også var innom under oppholdet i Kairo. De 269 rommene inkluderer ikke mindre enn 50 suiter og er generøst bekledd i fransk empire stil. Beroligende innredning i gull, grønne og røde toner og forgylte stoffer. Rommenes innredning samt stilen i restauranten Aura, føltes nok noe utdatert.

stil_cairi_4seasons

Mat og drikke (10)

Et opphold på Four Seasons Hotel Cairo at The First Residence kan by på fantastiske mat opplevelser. Mest sannsynlig ville du være fornøyd med å innta alle måltider her under hele ditt opphold i Cairo. En gjest vi snakket med, bemerket at et besøk på den libanesiske restauranten Aura, var en av sine bedre matooplevelser, noensinne. Vi likte oss også godt her og valgte å returnere et par ganger. Vi fikk også mat her fra brakt opp på suiten. Prøv varm og kald mezze og fortsett med nydelige arabiske delikatesser av kjøtt og sjømat. Vi ble også kjent med egyptisk vin, som vi trygt kan anbefale å teste.

dining_cairo_4seasons

Frokosten er himmelsk, på alle vis. I vakre og noe intime omgivelser, nyter du arabiske spesialiteter, så vel som kontinentale retter. Det er både buffet samt á la carte. Personalet er virkelig oppmerksom på deg som gjest, kommer med forslag på retter man bør prøve og gjør frokosten til en liten opplevelse i seg selv. Vi fikk til og med små gaver.

image-kopi

Hotellet har en stor fastmontert båt rett ved hotellet, på Nilen. Her finnes en nattklubb med en brasiliansk og asiatisk restaurant. Vi fikk ikke tid til å teste disse, men det gjør vi neste gang. Vi har allerede begynt å se frem til en retur til det gamle Egypt og til FourSeasons Hotel Cairo at The First Residence!

Hvem passer hotellet for? 

Hotellet er perfekt for ferie- og fritids opphold i Cairo. Ikke spesielt barnevennlig.

Vi liker:

* Beliggenheten, om man skal besøke pyramidene

* Den libanesiske restauranten Aura

* Frokosten

BusinessClass.no gir deg den beste prisen ved å sammenligne priser fra alle tilbydere i ett søk.