Senaste nytt

Widerøe med vektkontroll på enkelte avganger

Redaksjonen

Medlem
janlvspf6ppbo2724i4s-564x211.jpg

Pågangen av flyfrakt har økt enormt de siste årene. Resultatet blir at totalvekten tillatt pr. flyindivid og flyving inntreffer før vi kan tilby seteplasser til kunder som ønsker å reise med den utvalgte ruten, heter det i en pressemelding fra Widerøe.

Historisk sett har Widerøe ved flere tilfeller veid alle passasjerene på en flyving, for på den måten å frigi et vist antall kilo. Dette har igjen utgjort nok til de har kunnet tillate en til flere personer som passasjer på den samme flyvingen. Derfor har Widerøe nå bestemt å innføre veiing av sine passasjerer og deres kolli fra tidligere i år. Dette gjelder kun flyvinger på kortbanenettet der Widerøe benytter flytypen Dash 8-100 med 39 seter.

- For ofte må våre stasjonsansatte velge ut en eller flere passasjerer som ikke kan bli med den flyvingen de ønsker fordi flyets totale vekt har nådd sin grense. Dette er passasjerer som dermed ikke når sin legetime, et viktig møte eller når frem til besøket de lenge har sett frem til, forteller Frank Emil Schau Olsen, Director Ground Operations i Widerøe.

Til sammenligning utøver flere helikopterselskap med drift i Nordsjøen samme prosedyre før sine flyvinger. Pr. i dag regnes en passasjer etter internasjonale retningslinjer å veie 84 kilo. Ved lavere kroppsvekt enn dette vil vi kunne frigi flere kilo totalt og dermed tilby flere tilgjengelige seter innefor våre begrensninger til totalvekt.

- Vi har begynt utrullingen av nye vektstasjoner på våre kortbanelufthavner. Først ute var Florø. Den reisende og hans kolli vil utgjøre en totalvekt som automatisk registreres i systemet ved innsjekk, avslutter Schau Olsen.

Vektavlesingen er ikke åpen for andre enn den reisende og ingen vekt vil bli knyttet opp mot navn og person.

Les mer >>
 
Toppen