Senaste nytt

Widerøe bidrar til økt fokus på FNs internasjonale barnedag

Redaksjonen

Medlem
ppyopf0v8hhp89mlcykv-256x211.jpg

Den internasjonale barnedagen skal øke forståelsen for barns situasjon og øke barns velferd. 20. november 1959 vedtok generalforsamlingen i FN Erklæringen for barnets rettigheter og Barnekonvensjonen i 1989. (I Norge er dagen satt til første mandag i oktober.) På barnedagen 2012 lanserte FNs generalsekretær Ban Ki-moon initiativet Education First – Utdanning først. Initiativet har som mål å styrke en global bevegelse for utdanning. Å oppnå en utvikling i kvaliteten i utdanningen, og å gi flere muligheten til å gå på skole, vil påvirke Tusenårsmålene.

Henriette er 8 år gammel og hennes store drøm er å bli flyvertinne eller frisør. Men med mamma Ann Kristin og pappa Christian, som begge er kabinansatte i Widerøe, er det mulig den ene yrkesretningen kommer litt mer naturlig for vår 8 år gamle medhjelper.

Sikkerheten er første prioritet i Widerøe. Og denne dagen vil Henriette hjelpe oss med å øke oppmerksomheten rundt annonseringen om bord. På sin klingende bergensdialekt vil passasjerene våre høre Henriette lese opp sikkerhetsannonseringen.

Fra vår side håper vi dette vil medføre økt oppmerksomhet rundt nettopp sikkerhetsannonseringen om bord denne dagen. Og videre at dette gir mersmak slik at vi om noen år kan ønske Henriette velkommen som kabinansatt i Widerøe. Men først og fremst ønsker vi å bidra til en generell oppmerksomhet rundt barn og FNs arbeid for økt forståelse for barns situasjon og øke barns velferd.

Les mer >>
 
Toppen