Senaste nytt

Svart – verdens første energipositive hotell

Redaksjonen

Medlem
Svart-Norway_bu-564x211.jpg

Tidlig i 2022 skal etter planen Svart åpner sine dører og ønske sine gjester velkommen til en spektakulær opplevelse som innebærer nærhet til polarsirkelen og følgelig både nordlys og spektakulær natur.

Hotellprosjektet som bærer navnet «Svart», er flaggskipet til det norske eiendomsselskapet Miris. Bak selskapet står gründeren Jan Gunnar Mathisen.

Svart_3-720x405.jpg


Hotellet befinner seg også i nærheten av isbreen Svartisen. Vi har sett litt nærmere på dette ukike og etter sigende miljøvennlige luksushotellet.

Dypt i den mer eller mindre uberørte naturen i Meløy kommune, med Svartisen som nær nabo, planlegges det nye hotellet med sine 100 rom, en tilstøtende bærekraftig gård som leverer råvarer til hotellets kjøkken som i sin tur har i oppgave å forsyne hotellets fire restauranter med velsmakende retter.

c992fc922c5250e4dfb168bf1b1d6e5d_800w-720x527.jpg


Hotellet skal dessuten by på, etter eget utsagn, en banebrytende spa/wellnesavdeling på 1.000m2 som skal løfte velvære til nye høyder for dem som besøker avdelingen. Her er behandligsutvalget bredt – fra ordinær massasje til kroppsbehandlinger med lokale ingredienser og ikke minst kryoterapi. I tillegg kan gjestene også nyte utendørsaktiviteter slik som fjellklatring, breklatring og yoga under midnattssolen.

Svart-Aurora-1920-720x428.jpg


Det er arkitetfirma Snøhetta som står bak det dristige og innovative designet. Den sirkulære formen på bygget sørger for panoramautsikt over fjorden, og følgelig bringer gjestene nærmere naturen.

En viktig del av hotellet miljøansvaret. Og her scorer Svart veldig bra. Hotellet er svært energieffektivt i sin klasse – særlig med tanke på at det befinner seg på den nordlige halvkule. Etter sigende skal det benytte hele 85 prosent mindre energi enn sammenlignbare hoteller. Dette betyr da at hotellet er energipositivt.

Hotellet planlegger å åpne dørene i 2022.

Les mer >>
 
Toppen