Senaste nytt

Nordic Choice tar steget inn i det finske markedet – med Clarionhotell i Helsinki

Redaksjonen

Medlem
Clarion-Hotel-Helsinki-3-564x211.jpg

Neste år tar hotellkjeden Nordic Choice steget inn i det finske markedet da man for første gang åpner et hotell i egen regi. Det første hotellet, Clarion Hotel Helsinki, blir liggende i Jätkässari, en bydel i sydlige Helsinki. Hotellet kommer til å ha 427 rom og 11 konferanserom, det største på 700 kvadratmeter hvilket gjør at hotellet samtidig blir Helsinkis største konferansehotell.

– Jätkässari er framtidens Helsinki. Her bygges det 17.000 nye boliger og 6.000 nye kontorsplasser. Vi ska bygge et landemerke som ska bli en naturlig møteplass for dem som bor her og de som kommer på besøk, sier Arthur Buchardt, byggherre for hotellet.

Hotellet er tegnet av den finske arkitekten Aki Davidsson og kommer til å bestå av tre bygninger med to 16-etasjers tårn og en total plass på 25.000 kvadratmeter. Tanken med designet er at det også skal bli et landemerke i Helsinki. Prosjektet kommer til å koste omlag 100 millioner euro.

Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice Hotels, tror på Finland som ekspansjonsmarked, selv om det finnes problemer.

– Det er risikofyllt å satse så mye penger i et urolig marked men vi tror på Helsinki som by og vi tror at dette hotellet kommer til å være lønnsomt i mange år. Vår ambisjon er at samtlige fem hotellkjeder i løpet av kort tid innen Nordic Choice Hotels skal være representert i Finland ettersom vi tror på våre produkter og på det finske markedet.


Clarion Hotel Helsinki


Clarion Hotel Helsinki


Clarion Hotel Helsinki


Clarion Hotel Helsinki

Les mer >>
 
Toppen