Med tanke på att det är Thanksgiving nästa torsdag så kommer Familjen Senator köra en amerikansk inspirationsvecka:
Roast Turkey
Hamburgers
Lobster Roll
Caesar salad
Meatloaf
Jag har också bara inhandlat bara amerikanska öl samt vin till helgmyset. Det är svårt med amerikanska vita viner i Sverige eftersom nästan allt som finns även på ett stort Systembolag som det i Arninge-Täby är ekade Chardonnay eller "Sjardonny" som vi säger på landet.
Men denna rågprodukt skall få genomgå följande cocktail tester.
New York Cocktail
5cl Rye
3cl färskpressad citron
2cl Grenadine
Detta är en cocktail som måste skakas ordentlig och med fördel använda "double-straining" med andra ord en extra sil när man häller upp den. Serveras bäst "up" i ett cocktailglas och inte "on the rocks" i en tumbler.
Boulevardier
3cl Rye
3cl Campari
3cl Söt vermut
Denna kan både skakas och röras. Jag föredrar att röra den, och servera den "up". Men helt ok att servera den "on the rocks"
Old Fashioned
8cl Rye
1 msk lönesirap
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Apelsinskal
Här tycker jag man måste röra denna drink, servera i tumbler med en stor isbit
Whiskey Sour
5 cl rye
3 cl färskpressad citron
2 cl sockerlag
Lite äggvita
Angostura bitters
Jag föredrar att skaka denna rejält. Börja med allt utan is för att få bra mix av äggvitorna innan isen. Jag gillar denna "up" men den kan lika gärna serveras "on the rocks" i en tumbler. Maraschino körsbär passar bra, och några droppar Angostura bitters ovanpå skummet. Gärna också med fördel använda "double-straining" med extra sil.
Manhattan (min favorit)
6 cl Rye
3 cl Söt vermouth
Bitters - jag blandar gärna Angostura bitters med orange bitter
Maraschino körsbär
Denna måste röras, rejält. Serveras i cocktailglas med ett Maraschino körsbär.
Återkommer med resultat
Hoppas flaskans långa resa var värt mödan...