Hotel Spendido, autentisk glamour i Portofino

En tråd i 'BusinessClass.no' startet av Redaksjonen, 24 Mars 2015.

 1. Redaksjonen

  Redaksjonen Medlem

  Country:
  Norge Norge
  [​IMG]
  I det vakre området Liguria ligger havnebyen Portofino. For de aller fleste er den idylliske bukten noe man forbinder med superkjendiser, megayachter og prangende glamour i sommermånedene. Men byen har autentisk sjarm i bøtter og spann og Hotel Splendido er Portofinos juvel der det ligger med utsikt over bukten.

  Portofino har, imponerende nok, klart å tviholde på sitt opprinnelige estetiske uttrykk. De vakre bygningene, en gang hjem for fattige fiskere, er nennsomt pusset opp og bevart i sin opprinnelige ånd, malt i vakre pastellfarger typisk for Liguria.

  [​IMG]
  Splendido_seaside


  Restaurantene som ligger langs havnen skriker ikke om oppmerksomhet med store skilt og lamper, men ligger stillferdig på rekke og rad for å ta i mot lunchgjester. Dette er mye av hemmeligheten til Portofinos tiltrekningskraft på verdens jetsettere. Havnebyen virker upåvirket av de superrikes invasjon år etter år. Den er stolt av sine enkle, men pittoreske bygninger i lyse, vakre farger. Balkongene er pyntet med terrakottapotter med pelargonia, nøyaktig samme type potter og planter som ble brukt da Portofino var en beskjeden fiskerlandsby. Den gamle brostenen er mest sannsynlig et mareritt for Louboutin-hæler, men har blitt behold som den er. Portofino er luksus på gamlemåten. Det var nettopp på denne brostenen Elizabeth Taylor til stadighet spaserte på 50-tallet under sine gjentatte besøk på Hotel Splendido.

  [​IMG]
  Splendido_utsikt


  Historien bak. Hotell Splendido ER på mange måter essensen av Portofino. Denne perlen av et hotell er havnebyens stolthet, og er du riktig heldig, er det ditt hjem i Portofino en natt eller to. Eiendommen, som opprinnelig var et kloster, ble forlatt av munkene under de gjentatte piratangrepene som herjet Rivieraen på 1500-tallet. På 1800-tallet pusset baron Baratta opp den forfalne bygningen som ble den mektige familiens sommervilla. I 1901 forvandlet Ruggero Valentini den storslåtte sommerboligen til Grand Hotel Splendid. Da det åpnet i 1901, tok hotellet i mot de fornemste familiene i Europa som gjester, og de rike og berømte fulgte straks etter. 
Hertugen av Windsor var den første som signerte gjesteboken, og i dag er boken spekket med hilsener fra jetsettere og celebriteter, fra Ava Gardner og Grace av Monaco, til George Clooney og Madonna. Kjendiser elsker Splendido, muligens takket være hotellets diskresjon og lange erfaring med å gi gjestene full anonymitet.

  [​IMG]
  Splendido_portal


  La Dolce Vita-epoken. 50- og 60-tallet har blitt stående som en ikonisk epoke for Splendido. På samme tid som Fellini spilte inn filmen La Dolce Vita, hang Papparazziene stadig rundt hotellet. Her startet også romansen mellom Elizabeth Taylor og Richard Burton.
 De kom tilbake til Splendido gang på gang i årene som fulgte, og en av rettene i restauranten oppkalt etter Elizabeth Taylor. Splendidos største suite heter også La Dolce Vita Suite.

  [​IMG]
  Hotel Splendido director mr. Di Megno


  Hotellet. Forventningene er tydelig tilstede i det vi kjører opp den bratte åssiden med de krappe svingene og inn på gårdsplassen. Smilende personale ønsker oss velkommen, og viser rundt på eiendommen. Det første vi legger merke til er panoramautsikten over Middelhavet. Portofinobukten er et syn for guder herfra. Hagen fra hotellet og ned til sjøen bugner av oliventrær, lavendel og andre urter. Yachtene ligger store som fjell i den lille bukten. De har med tiden blitt en del av Portofino de også. De prangende yachtene og den enkle fiskerlandsbyen blir en slags enhet, tatt rett fra et postkort. 
Resepsjonen er innredet med antikviteter og persiske tepper. Mye av interiøret er bevart fra tidligere tider. Gulvet er fra klostertiden, likedan søylene i gangene opp til rommene.

  Antikviteter til tross: mye lys, luft og en lett maritim stemning preger inngangspartiet.

  Hotellet har har 64 rom i forskjellige kategorier. Alle er innredet i liguriske pastellfarger, mange av rommene har balkong med spektakulær utsikt. Badene er klassiske. Marmor og gammel mosaikk gir følelsen av luksus à la 20-tallet. Vi bor på en juniorsuite og nyter den gedigne plassen her.

  [​IMG]
  Hotel Splendido Junior suite
  [​IMG]
  Hotel Splendido bathroom


  Balkongen er perfekt å innta lunch eller middag på, og blir ved forespørsel forvandlet til et utendørs chambre separèe med hvit duk og full service. Suitene som ligger oppover i olivenlunden er egne enheter. Du kan bo her i dagevis uten at noen merker det. Selv er vi overlykkelige over å innta både lunch og middag på hotellets berømte utendørsrestaurant, la Terazza. Ved lunchtid er terrassen badet i sollys og et perfekt sted å observere båttrafikken i bukten nedenfor. 
Menyen er ujålete, og med vekt på gode råvarer. Fersk fisk, hjemmelaget pasta og utstrakt bruk av friske urter fra hotellets egen hage. Vi prøver oss på Spaghetti à la Elizabeth Taylor. Fersk spaghetti med tomatsaus av ferske tomater fra San Marzano, Sorrento og Pachino. Enkelt, men overraskende godt.

  [​IMG]
  Hotel Splendido breakfast buffet


  Vår sommelier Maina er herlig direkte og har glimt i øyet. Hun er selvsikker og sympatisk, har jobbet her i mange år. Vi ender selvsagt opp med en himmelsk vin til lunchmenyen.
 Middagen på kveldstid er magisk. La Terazza er pyntet og feststemt, det skinner fra tente lys på bordene. Under oss er det yachtene som lyser opp bukten i aftenskumringen. Å sitte på La Terazza og nyte utsikten og maten er en totalopplevelse av de sjeldne. Dette vet servitørene godt. De yter topp service, og viser seg fra sin aller beste side hele tiden. De har stadig celebriteter på besøk, men behandler alle likt, enten man har spinket og spart i en årrekke for å besøke restauranten eller man er en verdensvant jetsetter. Alle skal føle seg ivaretatt. Målet, sier Maina, er at alle skal ha en uforglemmelig kveld. Det hadde vi virkelig.

  [​IMG]
  Lunch on the terrace , overlooking Portofino Bay


  Vi ble på alle måter inspirert etter besøket på Splendido. Vi fikk lyst til å lage verdens beste tomatsaus. Vi ble påminnet om hva ekte luksus er. Det er det enkle, men gjennomtenkte. Det som ikke roper om oppmerksomhet men som holder stand, år etter år. Hotel Splendido er selve uroppskriften på La Dolce Vita.

  + Beliggenhet og ekte glamour. Ingenting er vulgært på dette hotellet.

  Lite å sette fingeren på. De som liker moderne prangende luksus bør vurdere et annet sted.

  Tips: Gå ikke glipp av San Fruttoso. Denne idylliske bukten nås med båt fra Portofino og her er et gammelt kloster delvis nedsunket i havet. Et fantastisk syn, og et perfekt sted for lunch og prosecco!

  Tips2: Besøk gjerne Hotel Splendido i lavsesong. Portofino er vakkert selv uten veldig mange turister, og prisene er generelt lavere da.

  Klikk her for beste pris på Hotel Splendido. BusinessClass.no’s nøytrale hotell-søk sammenlikner priser på hotell, hvor som helst i verden!

  Les mer >>
   

Del denne siden

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×