Fem undervurderte reisemål i Nord-Sverige

En tråd i 'BusinessClass.no' startet av Redaksjonen, 7 Mai 2020.

 1. Redaksjonen

  Redaksjonen Medlem

  Country:
  Norge Norge
  [​IMG]
  Med reiserestriksjoner og grensekontroller er det trolig at sommerferien for mange nordmenn skjer i Norden. I en miniserie skal vi se nærmere på det vi mener er undervurderte reisemål i Norden. Først ut er Nord-Sverige.

  En ferie i den nordlige delen Sverige byr på mer enn man skulle tro. Vi har tittet på et utvalg steder som er vel verdt et besøk.

  Besøk den best bevarte tradisjonelle kyrkstaden i Nord-Skandinavia – Gammelstad Kyrkstad Luleå, Norrbotten.

  Gammelstads Kyrkstad ligger rett utenfor Luleå, og er ett av Sveriges 15 UNESCO verdensarvsteder. Dette er et unikt eksempel på en såkalt «kyrkby», der sognets befolkning på grunn av store avstander anla kirkestuer for overnatting ved sognekirken. Her ble Luleå grunnlagt, og det var byens sentrum frem til 1600-tallet. Blant annet finnes det Sveriges største kirke fra den sene middelalderen som fortsatt er i bruk.

  [​IMG]

  Foto: Susanne Lindholm

  Se våre beste hoteller i Luleå her

  Sol og bad – Pite Havsbad, Norrbotten.

  Sveriges beste badestrender er ikke bare i den sydlige delen av landet. Pite havsbad er et eksempel på at flotte strender kan oppleves i nord. De store sanddynene kan minne om Danmark, og er perfekte tumleplasser for barna. Det er også registrert noen av Sveriges høyeste badetemperaturer i området. I juli skinner solen hele 23 timer i døgnet – og det er eksempelvis 10 timer lenger enn hva man har på Gran Canaria. Skulle været bli dårlig finnes det et 40-talls aktiviteter i området – herunder lekeland, spa, tivoli og golfbane.

  [​IMG]

  Foto: Pitehavsbad

  Se våre beste hoteller i Piteå her

  Kultur og kulinarisk opplevelse – Umeå, Västerbotten.

  Umeå er en by som har tatt seg kraftig opp i de senere år. Den ble kåret til Europas kulturhovedstad i 2014. Byen har en rik kulturscene med kunst, musikk og teater. Besøk gjerne Guitars – The Museum, som kan vise til en av verdens største privateide samlinger av gitarer. Byen er også en smeltedigel for spennende mat. Restauranter som Gotthards Krog og Harlequin by Hunger och Törst er to av restaurantene i Umeå som finnes på WhiteGuides liste.

  [​IMG]

  Foto: VisitUmeå.

  Se våre beste hoteller i Umeå her

  Besøk den norrlandske skjærgården – Ulvön, Örnsköldsvik.

  Ulvön befinner seg 30 kilometer sør for Örnsköldsvik, og båtturen hit tar knappe to timer. En gang i tiden var dette Norrlands beste fiskested. Ulvön kalles gjerne Bottenvikens perle. Stedet er kanskje mest kjent for sin surströmming og produksjonen av denne noe spesielle firskeretten. De ikoniske fiskebxdene ligger på rekke og rad langs vannet og det finnes en rekke hyggelige caféer, små butikker og museum å oppleve her. Ulvöns trekapell fra1600-tallet er ett av Norrlandskystens eldste kapell med flotte vegg og takmalerier. På sødre Ulvön finnes det også en rekke flotte badeviker hvor man kan nyte varme sommerdager.

  [​IMG]

  Foto: Ulvobyn

  Se våre beste hoteller i Örnsköldsvik her

  Upplev Älgsafari – Bergslagen

  I år kan det være verdt å bytte ut den planlagte safarien i Afrika med en svensk safariopplevelse i Bergslagen som regnes som et av Sveriges beste områder for å oppleve dyr som elg. Klikk her for åse hvilke firmaer som tilbyr elgsafari. Man kan også delta på kanoturer og vandringsturer.

  [​IMG]

  Foto: Jan Nordström

  Vi er klar over at det finnes en rekke flere steder som fortjener å løftes frem. Savner du noe på vår liste? Tips oss og leserne om dine favoritter i kommentarfeltet under.

  Les mer >>
   

Del denne siden

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×