Senaste nytt

10 fantastiske hoteller i Moskva

Redaksjonen

Medlem
feature-737x300-564x211.png

Det bor tolv millioner mennesker i Russlands hovedstad, og hvis du har vært i byen vet du at man blir sliten i føttene av all spasering. Byen er gigantisk, boulevardene endeløse og bygningene er ofte et helt kvartal lange.

Moskva har aldri vært en stor destinasjon for oss skandinavere, men vi mener å fornemme at flere og flere overveier å besøke byen. Her finnes jo også alt man kan ønske seg av kunst og kultur, ballett, spennende gastronomi og et overraskende heftig natteliv.

Det er også en helt unik opplevelse å gå på den Røde Plass, og å se stedene man så mange ganger før har sett på TV eller i en film – det føles stort og man føler seg også tett på historien.

Her får du ti fine hoteller i Russlands hovedstad. Og som man sier på russisk: Добро пожаловать! (dabrå´pasjalåvats) – velkommen!

InterContinental Moscow Tverskaya 9.1 (Ratingen er et gjennomsnitt fra gjester på hotellet og kommer fra hotelseksjonen. 10 er det maksimale)


InterContinental Moscow Tverskaya er et flott 5-stjerners hotell midtveis på den lange avenyen Tverskaja, som er en av byens mest travle gater.

Når du bor her er du kun et kvarters spaseretur fra den Røde Plads, Bolsjojteatret og byens beste shopping.


Suiten Ulanova Royal på InterContinental Moscow Tverskaya


Fasaden er imponerende og det er også resten av hotellet. Servicen er kanskje den beste i byen, og hotellet byr på 203 rom, en fin restaurant, lobby bar, club lounge, konferansemuligheter og et spa. Hvis du vil bo ekstra flott bestiller du suiten Ulanova Royal og får din egen terrasse med i prisen.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Swissotel Krasnye Holmy 9.2


Her får du en fantastisk utsikt over Moskva! 5-stjerners Swissotel Krasnye Holmy er et av byens høyeste bygninger, og her kombinerer man russisk luksus med sveitsisk kvalitet, effektivitet og pålitlighet.


City Space Bar på Swissotel i Moskva


Hotellets berømte City Space Bar har en av klodens mest spektakulære utsikter fra en hotelbar. Det besste tidspunkt for et besøk er om ettermiddagen når solen går ned over byens vestlige del. Og hva med rommene? De er store, elegante og inneholder alt man kan forvente av et hotell i denne klassen.
Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Lotte Hotel Moscow 9.9


Luksushotellet Lotte Hotel Moscow åpnet i 2010 på Novinskij-boulevarden i Moskvas sentrum. Beliggenheten er perfekt og man kan ikke sette fingeren på noe her. Dette er også stedet for deg som er opptatt av god mat på hotellet.


Den største Royal Suite i hele Russland finnes på Lotte Hotel Moscow


Lotte Hotel Moscow er hotellkjedens første hotell i Europa og har 300 rom. Her kan du bo i den største Royal Suite, som finnes i hele Russland. Tar du med hele familien får du hele 490 m2 å boltre deg på. Hotellet har også et lekkert spa, et fantastisk fitness center og på de to toprestaurantene: OVO by Carlo Cracco med moderne italienske retter (Carlo har to Michelinstjerner med i bagasjen fra tidligere restauranter) og så er det også restauranten MEGU som serverer japanske retter med et moderne tolkning.
Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Moscow Marriott Royal Aurora Hotel 9.0


Det er flere andre Marriotthoteller i Moskva, men dette er det beste! Moscow Marriott Royal Aurora Hotel ligger i Petrovka-gaten (Ulitsa Petrovka) kun noen få minutter fra den Røde Plass og Kreml.


Moscow Marriott Royal Aurora Hotel


Foruten den flotte beliggenheten som er rett ved shopping, restauranter og ting-man-skal-se-når-man-er-i-Moskva, har hotellet svært flotte rom, butlerservice hvis du ønsker det, stort spaanlegg og et oppvarmet svømmebasseng. Hotellets to restauranter heter Polo Club og Aurora. Aurora kan man med fordel besøke på søndager når det oftest serveres den store, klassiske brunchen. Regn med å bruke 300 kroner pr. person og kom sulten. Her er det mye og egentlig nok av alt.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.
Hotel Baltschug Kempinski Moscow 9.0


Herfra kan du se Kreml og den Røde Plass. Hotellet ligger nemlig like ved Moskvaelven og her fornemmer man litt av byens historie. Hotellet åpnet i 1898 og har vært åpent siden den dag. Det har aldri vært stengt.


Hotel Baltschug Kempinski Moscow ved Moskvaelven


Hotellets gjester nevner ofte hotellets gode service, de flotte møblene og ikke minst de hyggelige restaurantene når man leser hvaa de har skrevet om sitt opphold. Hotellets restaurant heter The Baltschug Grill, og her kan du blant annet bestille en omgang «Vareniki» som er små dumplings med russisk suluguniost og champagnesaus. Etter maten ønsker du kanskje en espresso og en god russisk cognac i lobbybaren, eller så får du frisyren ordnet hos frisøren, eller slapper av i dampbadet.
Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Ararat Park Hyatt Moscow 9.1

Føler du deg litt VIP? Da kan dette være hotellet for deg. Ararat Park Hyatt Moscow ligger i hjertet av Moskvas og er et moderne hotell med et touch av en eksklusiv klubb, hvor ikke alle får adgang.



Conservatory Lounge & Bar med utsikt over den Røde Plass


Meget flotte rom med klassiske møbler og lekre rammer er hva du får på dette hotellet. Besøk gjerne Quantum Spa & Health Club, hvor det blant annet er et 17 meter langt svømmebasseng. Etter svømmeturen kan du jo ta turen i heisen opp til Conservatory Lounge & Bar, og bestille en Moscow Mule og nyte utsikten mot den Røde Plass og Bolsjojteatret.
Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Radisson Royal Moscow 9.0


Dette hotellet har du kanskje allerede lest noe om – det er byens mest berømte hotel og Radisson Royal Hotel Moscow er det vanskelig å ikke ha lagt merke til på Tv eller filmer. Det er en av Moskvas høyeste bygninger og er en del av «Stalins syv søstre». De syv gigantiske bygninger ble bygget i løpet av noen få år: fra 1947 og frem til Stalin døde i 1953.


Radisson Royal Hotel Moscow – en av «Stalins syv søstre»


Hotellet har 497 rom og suiter, mange barer og restauranter, og byens nok mest imponerende konferansefasiliteter.Hotellet åpnet i 2010 og har blant annet over 1.200 malerier på veggene, mest russiske kunstnere men også noen utenlandske. Vi har tidligere skrevet om dette fantastiske hotellet – les artikkelen her

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Hotel Savoy Moscow 9.0


Her bor du i et gammelt russisk palass, men naturligvis med alle moderne fasiliteter. Forestill deg et boutiquehotel men i ultraluksus-stil? Det historiske hotel Savoy Moscow er nok det mest intime blant Moskvas luksushoteller og beliggenheten ytterst sentral med umiddelbar nærhet til Bolsjojteatret og Mailjteatret og alt annet i den sentrale delen av Moskva.


Lobby med peis på Hotel Savoy Moscow


Her får du tradisjonell luksus i klassiske omgivelser og en atmosfære som oser «det er ikke nødvendig å være høylydt for å bli bemerket». Veggene prydes av flott kunst, og baderommene er nok noen av byens flotteste med svært elegante marmorgulv. Et spa og fitness center med en 25 meter lang pool, dampbad og en skjønnhetssalong er på plass.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

The St Regis Moscow Nikolskaya 9.6


Hotellet ligger på hjørnet, hvor Nikolskajagaten, Lubjankaplassen, Malij Cherkassijgaten og Bolsjoj Cherkassijgaten møter hverandre. St Regis Moscow Nikolskaya er ett hotel som er enhver president verdig. Det er virkelig flott og elegant.


Lobbyen på St Regis Moscow Nikolskaya


Fra mange av rommene har man fin utsikt, og fra noen av dem ser man Kreml og den Røde Plass. 166 deluxe og superior-rom og 44 suiter finnes på hotellet – bare denne fordelingen røper litt om hotellets standard. Man kan bestille room service døgnet rundt og få sine sko pusset hvis man stiller dem foran døren kvelden før man skal bruke dem. Hvis du ønsker dagens avis kan den leveres til rommet.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Hotel Metropol Moscow 9.0


Et klassisk og historisk hotell! Hotel Metropol Moscow har hatt mange kjendiser og kongelige som gjester. La oss bare nevne f.eks Lenin, Stalin, Michael Jackson og den spanske konge Juan Carlos. Her får du klassiske omgivelser men med alle moderne fasiliteter.


Den store spisesalen på Hotel Metropol Moscow


Diskret men effektiv service er hva du får, og rommene er store, ja nesten ekstravagante. Der er en fin swimmingpool, sauna, skjønnhetssalong og en executive lounge for deg som vil ha litt ekstra fred og ro. Hotellets store spisesal er unik: her er virkelig høyt under taket, en fontene av marmor og lampene kunne like gjerne stått utenfor et slott i Frankrike. Elegant kan man trygt si.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her



Les mer >>
 
Toppen