Jag ser i tråden att många provar Michelin restauranger i Hong Kong, men många verkar lite missnöjda. Jag tycker Hongkong också är lite drabbat av att lite för lätt ha fått stjärnor, särskilt på kinarestauranger. Lite av mina tankar om staden nedan:
Håller helt med om att Japanska sushi Michelin restauranger i HK är sjukt overrated. Det är så enkelt att bästa sushin till bra pris hittar ni på Sen-Ryo som finns överallt i Honkong, bland annat en i Central IFC, en annan in i ett hus där backen upp till LKF börjar. Ni kommer få en fantastisk sushi måltid för runt 200 HKD.
Samma med kinamat, har ätit på otaliga 1 stjärniga kinaställen, men sällan är det något så speciellt. Din Tai Fung och Tim Ho Wan tycker jag är två ställen som håller stabil kvalité till vettigt pris. Om man bortser ifrån stjärnor och bara vill ha kinamat av hög kvalité. Så får ni nog en meny där saker håller hög kvalite rakt igenom om ni går t.ex. på Shangri-La kinarestaurang på HK ön och äter dim-sum eller annan kinamat.
När de gäller de dyrare restauranger som verkligen håller måttet så har jag bara två rekommendationer:
***
L'Atelier de Joël Robuchon
***
8½ Otto e Mezzo Bombana
Både behöver bokas rejält i föreväg. Ett tips om plånboken inte orkar är att boka en lunch istället.
Jag har inte själv varit där, men hört att även *** BO Innovation inte gör folk besvikna.
Min personliga favorit när det ska ätas fin och dyrt är stadens bufféer, då jag är en stor seafood älskare så ger det valuta för pengarna att kunna mumsa hummer, krabba och jätteräkor för 600-700kr. Ibland åker vi också ut till lokala ställen där de har färsk seafood i akvarium och äter "kinesisk-style" seafood, det brukar landa runt 400-500kr per person. Man kan göra detta på Lamma island, men lite turistfälla där, så priserna är högre för riktigt bra seafood.