Airbus A380 ble satt i trafikk for 13 år siden. I dag benyttes «superjumboen» av flyselskap verden over. Noen av First Class produktene på A380 har virkelig flyttet grenser i flyindustrien. Vi har tatt en titt på hva som tilbys.

Siden Airbus A380 så dagens lys har flyindustrien endret seg dramatisk, mindre, mer langtrekkende fly som kan lande på flere flyplasser har i de senere år blitt foretrukne valg for flyselskap verden over. Boeing 787 Dreamliner og Airbus A350 er eksempler på dette. Disse er dessuten relativt lette, drivstoffgjerrige og kan håndteres av langt flere flyplasser.

 1. Thai Airways First Class
 2. image-3

Thai Airways Royal First Class befinner seg fremst på det øverste dekket på selskapets A380. 12 seter er fordelt over 3 rader, og når setet legges ned i horisontal posisjon blir det til en 210 cm lang seng som har en bredde på 67 centimeter – med andre forhold som kan sammenlignes med en vanlig seng. First Class passasjerene har også tilgang på romslige baderom som er kjekt når pyjamasen skal på foran en god natts søvn.

 1. Air France La Prémiere
 2. Air France First Class A380

Air France sitt Airbus A380 La Première produkt er både elegant og attraktivt. La Première ombord på selskapets A380 består av i alt 9 seter, noe som gir en svært som luftig kabin. Flyplassopplevelsen er helt i særklasse med innsjekk, lounge og transport til og fra flyet.

 1. Qantas First Class
 2. image-2

Qantas var også tidlig ute med å fly Airbus A380, og de gjorde det allerede i 2008 og introduserte da sin First Suite. I fjor oppgraderte ditt sitt First Class produkt på sine i alt 12 stk. A380. First Class består av totalt 14 seter på det nedre dekket på flyet, og de semi-åpne suitene blir til komfortable senger når de legges ned. Eksklusivt sengetøy hører med sammen med sauseskinnmadrass.

 1. British Airways First Class
 2. BAFirst_Suite1

Ombord på British Airways sine A380 er First Class også på det nedre dekket og kabinen er stilig. Setene byr på førsteklasses komfort, og naturligvis er servicen også i tråd med dette. Kabinen består av 14 suiter som er i en 1 – 2 – 1 konfigurasjon. Når setet legges ned blir det til en 198 cm lang seng. Gode madrasser og sengetøy av høy kvalitet skal hjelpe til med å finne den gode søvnen.

 1. Qatar Airways First Class
 2. Qatar First Class A380

Qatar Airways har totalt 8 seter i First Class på sine A380, og dem finner vi på det øvre dekket. De ekstra brede setene inkluderer et en liten skillevegg for mer privatliv som kan felles opp mellom midtsetene eller mellom vindussetene og midtgang. Men etter dagens standard når ikke setene helt toppsjiktet. Sengene er svært komfortable takket være god lengde og bredde. Mat, drikke og service ombord på Qatars First Class er nærmest sagnomsust og byr på kvalitet hele veien.

 1. Lufthansa First Class
 2. Lufthansa First A380

I typisk tysk stil er First Class kabinen ombord på Lufthansas A380 smart utformet, stilig men byr kanskje på litt lite privatliv.  Utformingen av setene gjør at det blir en ganske luftig atmosfære i kabinen. Totalt er det åtte seter i First Class som byr på suveren sitte og liggekomfort. Det er god plass til oppbevaring større og mindre saker man har med seg. Servicen er gjennomført og Lufthansa bestreber seg på at det skal være en førsteklasses opplevelse ned til minste detalj.

Les mer om Lufthansa First Class her.

 1. Emirates First Class
 2. Emirates First Class A380

Emirates sine A380-suiter tilbyr en høy grad av privatliv. Det er luksuriøst og servicen er i toppklasse. Materialvalg og fargepalett er kanskje ikke førsetvalget for mange, men smaken er jo som kjent ulik. Også her finnes dører som kan lukkes, en egen minibar, sminkespeil, garderobe osv. Ombord finnes og dusj og omkledningsrom hvor passasjerene kan ta på seg verdens første «fuktighetsgivende pyjamas».

 1. Etihad Airways First Apartment
 2. etihad first

Etihads nest beste premiumprodukt – First Apartments er å finne på selskapets A380 og enkelte Boeing 787. Her får du en lenestol i mykt skinn, en separat seng på 208 cm og ikke minst en egen minibar. Produktet er litt rimeligere enn selskapets topprodukt The Residence. First Apartments suitene kan også slås sammen dersom man reiser to sammen.

 1. Singapore Airlines Suites
 2. singaporenewfirst

Singapore Airlines produktportefølje toppes av First Suites. Med kun 6 av dem betyr det rause plassforhold. Takket være høye vegger og skyvedør får man en svært privat flytur. For par som reiser sammen kan noen av suitene gjøres om et til en slik at man får en stor og komfortabel dobbeltseng. Suitene inneholder også et beheagelig sete som komfortmessig blir som en lenestol. Denne kan både svinges rundt og lenes bakover. Det er svært mye oppbevaringsplass i de nye suitene, og garderoben skal nå også romme en kabinkoffert i tillegg til yttertøy.

All Nippon Airways First Class

ANA First Class A380

Japanske All Nippon Airways (ANA) tilbyr en designmessig sofistikert First Class ombord på selskapets Airbus A380. Japansk minimalisme og funksjonalisme preger de i alt 8 setene som fordelt over to rader. Førsteklasses mat – enten fra det japanske kjøkken eller mer internasjonale retter preger menyen. En 32 tommers høyoppløst TV-skjerm sørger for at rammen for underholdningen blir best mulig.

China Southern First Class

China Southern First Class A380

Kinesiske China Southern betjener flere destinasjoner med sine Airbus A380. Her finnes en skikkelig First Class med 4 i bredden som hos de øvrige selskapene som omtales i denne artikkelen. Sengen blir 203 cm lang når den legges ned. Underholdningen nytes på en 23 tommers skjerm, som etter vår mening er i minste laget i 2020.

Korean Air First Class

First Class Korean Air A380

First Class hos Korean Air byr på en «luftig» kabin siden de har valgt å plassere sine 12 First Class seter i underetasjen hvor kabinen er bredere enn på nivået over. Deres Kosmo suiter byr på en drøyt 2 meter lang seng. Underholdningen kan nytes på en 24 tommers TV skjerm.

Bonus:

Portugisiske Hi Fly opererer også en Airbus A380 som de overtok etter Singapore Airlines. Flyet har beholdt interiøret fra tiden hos Singapore Airlines.

Hi Fly A380 First Class