Vi i BusinessClass elsker å reise fint og bo på de beste hoteller – akkurat slik som våre lesere, men vi er også interessert i å besøke storslagne historiske steder. Her er fire steder vi mener er verdt et besøk.

Angkor Wat, Kambodsja

remi-yuan-

Dette arkitektoniske mesterverket fra Khmer-tiden er Kambodijasfremste turistattraksjon. Hit valfarter flere hundretusen besøkende hvert år. Det mange glemmer, er at Angkor Wat bare er ett av flere templer i ruinbyen Angkor. Her er det faktisk over 70 større ruiner å utforske. For å oppleve området anbefaler vi våre lesere å leie en tuktuk med sjåfør for en hel dag.

Vi anbefaler disse hotellene i området

Petra, Jordan

andrea-leopardi-k8-5bWDAklo-unsplash

Den myteomspunnede klippebyen i Jordan gjør besøkende målløse når de kommer til det digre templet som er hogget direkte inn i fjellet. Det sies at for omlag 2.000 år siden hadde den blomstrende byen Petra en befolkning på 30.000 innbyggere. Vi anbefaler å være tidlig ute ved et besøk. Da slipper du unna de verste folkemassene.

Vi anbefaler disse hotellene i området 

Tiwanaku, Bolivia

iwona-castiello-d-antonio-7IQvBsc49GY-unsplash 

Storslagne Tiwanaku er en antikk by som ligger på hele 3.000 meter høyde, i nærheten av Titicasjøen i Bolivia. Akkurat når byen er bygget er omdiskutert, men stedet er flere tusen år gammelt og en viktig hovedstad for sivilisasjonen før Inka. Høydepunktene inkluderer en rekke tempel og pyramider som alle bærer preg av et svært nøyaktig håndverk.

Vi anbefaler disse hotellene i området

Pompeii, Italia

david-torres-UK8bUY8CN2s-unsplash 

Pompeii var en populær sommerby for rike romere. Her bodde det rundt regnet 20.000 mennesker. Den 24 august 79 e.Kr begravde vulkanen Vesuv byen under et tykt lag med pimpstein og aske. Byen ble oppdaget på 1700-tallet og er i dag et viktig arkeologisk sted. Omlag 44 hektar av den antikke byen er gravd ut, men enda gjenstår en tredjedel.

Vi anbefaler disse hotellene i området