Når man tenker på Business Class eller First Class i reisesammenheng assosierer man oftest til et flyselskap, men det kan være minst like luksuriøst ombord på et tog. Vi har sett nærmere på fem av verdens mest luksuriøse togreiser. 

Togets popularitet har i løpet av de siste årene økt – blant annet på grunn av stadig flere reisendes ønske om en mest mulig miljøvennlig transport. På disse togreisene er det turen, og ikke destinasjonen som er viktigst.

The Venice Simplon-Orient-Express, Europa

The Venice Simplon-Orient-Express er verdens mest legendariske tog, og her kan reisende nyte en reise langt ut over det vanlige i Orientekspressens originale vogner fra 1920 og 1930-tallet. Man tas med tilbake til en tid da tog var den mest luksuriøse måten å reise på. Toget går blant annet fra London til Venezia og ombord kan man forvente seg kulinariske opplevelser, personlig service i en glamorøs setting.

vso-acc-cabin-suite-venice05_1280x720

Foto: Belmond

The Andean Explorer, Peru

Opplev Inkaenes ufattelige veisystem med Andean Explorer. Den to netter lange togreisen går mellom Cusco i Peru, til Arequipa via Titicaca sjøen. Det anbefales å ta med medisiner dersom du er sensitiv for høyder. Dette er en av verdens høyeste togreise som på sitt høyeste er på svimlende 4.800 meter over havet. Ombord finnes både lounge, spa og det tilbys lekre retter fra det peruanske kjøkken. Samtlige kupeer har private dusjer.

aep-ext09_1280x720

aep-din-bar03_1280x1280

Foto: Belmond

Cruise Train Serven Stars, Japan

Dette er Japans mest luksuriøse tog. Den fire dager lange turen tar reisende rundt øya Kyushu og det loves storslagen utsikt mot både havet og fjell. Det elegante interiøret er iøyenfallende og vakkert. Toget har kun plass til 28 passasjerer, og det er vanskelig å få plass. Men er du heldig og får plass er du garantert en uforglemmelig tur.

Seven-Stars-in-Kyushu-Suite-501

seven-stars-deluxe-a-suite-768x511

Foto: Cruise Train Seven

Rovos Rail, Sør-Afrika

Rovos Rail tar med sine passasjerer på en utrolig reise fra Pretoria til Cape Town. I løpet av turen opplever man deler av Sør-Afrikas mektige natur, fra buktende slettelandskap i Highveld til Great Karoo-ørkenen. Dette kan også nytes fra utendørsbalkongene på toget. Alt ombord er elegant og servicen er i verdensklasse. De reisende kan nyte fem-stjerners måltider i kombinasjon med Sør-Afrikas flotteste viner.

RVR-DeluxeDouble2

Foto: Rovos Rail

The Golden Eagle Transsibirske jernbanen

The Golden Eagle er den mest luksuriøse måten å reise på den transsibirske jernbanen. Reisen som tar hele to uker går fra Moskva gjennom Mongolia til Vladivostok. Den er perfekt for dem som ønsker å besøke avsidesliggende destinasjoner i stil og komfort. Ombord finnes eksklusive kupeer med egne bad, god mat og førsteklasses service. Noen av reisens høydepunkter er et glass Champagne ved kryssingen av den grensen mellom Europa og Asia samt matlagingskurs i det russiske kulinariske kjøkken.

ge-gallery-17

ge-gallery1-2

Foto: The Golden Eagle