Ethiopian Airlines har fått et godt fotfeste i Skandinavia med sine flyvninger fra Oslo via Stockholm til Addis Ababa, og videre til andre destinasjoner. Bole International Airport har imidlertid vært moden for en oppgradering i lengre tid, men nå er endelig en ny terminal på plass og reisende kan glede seg over en smidigere reise og bedre tilbud på flyplassen.

ground-service-1920-x-600-px

Ethiopians rute fra Oslo og Stockholm er populær blant reisende til Etiopia og videre til destinasjoner som Kenya, Tanzania og Zanzibar. Sør-Afrika og Seychellene rangerer også høyt på listen over  destinasjoner. Uansett reisemål må man via Etiopias hovedstad, Addis Ababa, og Bole International Airport. Frem til nå har ikke flyplassen vært særlig mye å skryte av når det gjelder smidighet og tilbud, og mange passasjerer har nok gjort sine tanker om at et godt flyselskap sliter med en ufortjent dårlig flyplass. Nå står en ny terminal klar, og mye ligger til rette for en bedre reiseopplevelse i årene fremover.

AddisAbebaBole2

For reisende i Business Class eller med Star Alliance gullkort vil den nye Ethiopian Airlines loungen by på en vesentlig forbedret opplevelse. Loungen er på hele 5 000 kvm og inkluderer fasiliteter som dusjer, mulighet for massasje og et rikt tilbud av mat, drikke og sitteplasser. Den unike kaffeseremonien videreføres fra den gamle loungen, og gir en interessant mulighet for å smake kaffe, som sies å ha sin opprinnelse i nettopp Etiopia.

Utover Ethiopian Airlines loungen byr den nye terminalen også på romslige nye gateområder, rullefortau, panoramaheiser, og nye områder for shopping og servering. Tre nye gater med boarding direkte fra terminalen samt ti nye plasser for fjernparkering er også på plass, slik at flyplassen er bedre rustet til å håndtere ca 22 millioner passasjerer per år. Reisende som starter eller avslutter sin reise i Addis Ababa vil nyte godt av nye romslige områder for innsjekk med 60 innsjekkingsskranker og 30 selvbetjente innsjekkingspunkt. Grensekontrollen har fått et stort løft som korter ned ventetiden i kø. Ved ankomst er det hele 32 skranker for passkontroll, og 16 ved avreise.

Bole_international_airport

I disse Covid-19 tider nevner vi at dette er den første flyplassen som står ferdig med ny terminal etter pandemiutbruddet. Og apropos dette, så er det installert en rekke temperaturscannere for å sjekke om reisende har feber og følgelig en mulig smitte i kroppen.

Ta en titt på denne filmen som presenterer terminalen