For et par uker siden skrev vi om hvilke selskap som tilbyr First Class ombord på sine Airbus A380. Det portugiske wetleaseselskapet Hi Fly disponerer en tidligere Singapore Airlines A380 maskin hvor de har beholdt det flotte interiøret. Vi har tatt en nærmere titt på dette unike flyet.

I 2018 kjøpte Hi Fly sin første Airbus A380 som tidligere hadde vært i flåten til Singapore Airlines. De valgte å beholde interiøret, med 12 First Class Suiter, 60 Business Class seter og 399 Economy Class seter. Interiøret er beholdt siden det er svært store kostnader med å bytte ut både suiter og Business Class setene. Denne maskinen har blant annet fløyet for Norwegian da de hadde problemer med enkelte av sine Boeing 787 Dreamlinere. De fløy blant T/R London Gatwick – New York, JFK og Stockholm Arlanda og Oslo Gardermoen – JFK for Norwegian. Etter hva vi i BusinessClass.com kjenner til ble suitene ikke benyttet da flyet fløy for Norwegian.

I følge Flightradar24 har ikke flyet vært på vingene siden 22.februar i år da det kom fra Paris og landet i Beja (BYJ), i Portugal. Dette er en tidligere militær flyplass hvor flyet har base siden dette også er den eneste flyplassen i Portugal som kan ta i mot kjempen A380. I forkant av nevnte flyvning hadde maskinen i februar to turer fra Paris via Hanoi, til Wuhan i Kina.

Som wetlease flyselskap betyr det at Hi Fly også stiller med eget crew. Ofte betyr wetlease at reisende får et dårligere produkt enn hva de opprinnelig har betalt for. Men enten det var i «askefast tider» eller nå i koronakrisen, er det viktigere å komme seg dit man må. Og da må kanskje inflight entertainment eller noe bedre beinplass vike. I tilfellet med Hi Flys A380 kan en slik reisesituasjon komme passasjeren til gode, særlig dersom man skulle bli oppgradert.

Norwegian Premium Class Boeing 787 Dreamliner

Norwegian Premium Class Boeing 787 Dreamliner

Foto: Norwegian

Spranget fra Norwegians premium Economy til Singapore Airlines Business Class sete er definitivt i den reisendes favør.

Hi Fly A380 biz.2

Hi Fly A380 biz

Hi Fly A380 business

Hi Flys First Class er enda noen hakk opp på komfortstigen. De 12 suitene byr på mer privatliv enn hva man får i Business Class. Suitene har dører som kan lukkes. Reiser man som et par, vil de to setene i midten være et hyggelig valg siden skilleveggen mellom suitene kan åpnes slik at man får en dobbeltseng.

Hi Fly A380 First A380

Hi Fly First A380.4

Hi Fly First A380.5

Flyets Economy Class finnes i den bakre delen av det øvre dekket og fyller også det meste av hoveddekket. First Class befinner seg fremst på hoveddekket. Business Class setene er plassert på det øvre dekket.

Hi Fly A380-economy Hi Fly A380-economy2

Airbus A380 er et fly som er litt på vei ut av markedet siden driftskostnadene er store, og antall destinasjoner noe begrenset grunnet flyets størrelse. Om Hi Fly ønsker å overta flere pensjonerte A380 er ikke kjent. Fremtiden for flybransjen er for tiden uavklart. I den senere tid har det kommet meldinger om at selskap som Austrian Airlines, Lufthansa og andre verden over, ønsker å redusere sine flåter for mer effektiv drift. I denne sammenheng kan det bety en tyngre satsing på A380 for selskap som Hi Fly – eller det motsatte som er skraphaugen.

Har du fløyet med Hi Flys A380? Fortell gjerne om det i vårt forum. 

Hi Fly har en svært informativ og lekker hjemmeside som vi anbefaler et besøk. Her finner du mer informasjon om deres A380 og resten av flåten deres.

Skjermbilde 2020-04-22 kl. 15.10.26