Snart er det nok en gang klart for Oktoberfest. Den bayerske høytid som under et antall dager feires med tradisjonell mat og drikke. Også i år velger Lufthansa å gi denne høytiden oppmerksomhet.

En spesiell Oktoberfest-besetning kommer til å jobbe på utvalgte flyvninger, først og fremst lang flyvninger. Besetningen består av 14 personer, ti kvinner og fire menn. Ombord vil de servere i tradisjonelle bayerske klær. Flyvertinnene kommer til å bære tradisjonelle dirndl designet av det München-baserte designfirmaet Angermaier Trachten. Mens deres mannlige kollegaer kommer til å ha på seg tradisjonelle lederhosen samt en tradisjonell janker-jakke.

Den 18 september kommer Oktoberfest-besetningen til å fly til New York, den 24 september til Chicago og den 30 september till Tokyo.

For passasjerer som ikke får mulighet til å treffe Oktoberfest-besetningen så finnes muligheten til å få smake tradisjonell bayersk mat på alle lang flyvninger. Under september og oktober serveres klassiske bayerske spesialiteter i business class og på alle lang flyvninger fra Frankfurt, München og Düsseldorf. Til og med i loungene i München serveres tradisjonell bayersk mat.

Det å feire Oktoberfest ombord på Lufthansa er en gammel tradisjon som har eksistert i over 50 år. Helt siden 1957 finnes rapporter på at flyvertinnene hadde på seg tradisjonelle dirndl ombord på en Super Constellation mellom New York og Hamburg.