Siden 1999 har Skytrax kåret verdens beste flyselskap. Her er listen over de beste selskapene i 2020.

Årlig vurderer Skytrax flyselskap, flyplasser, produkter og tjenester knyttet til flyindustrien. Under finner du listen over de beste flyselskapene i 2020, eller 5-stjerners flyselskapene som Skytrax kaller dem.

All Nippon Airways (ANA)

Japans største flyselskap, All Nippon Airways (ANA) ble grunnlagt i 1952 og byr på japansk gjestfrihet og service.

Dette er åttende året på rad hvor flyselskapet får den gjeve 5-stjerners utmerkelsen. ANA får skryt for sitt konsistente høye servicenivå – både ombord og på flyplassen. Og at de strekker seg langt for å imøtekomme de reisendes ønsker. Kabinproduktene scorer også høyt. Ta bare en titt på deres Business Class sete på bildet under som er fra en av deres Boeing B777-300ER fly. ANA-1

Asiana Airlines

Det sørkoreanske selskapet ble grunnlagt i 1988 og ble i 2020 overtatt av sin konkurrent Korean Air. Flyselskapet berømmes for sin personlige service ombord. Det har tidligere vunnet utmerkelser for «verdens beste flyselskap» og «verdens beste kabinpersonale». Asianas flaggskipsprodukt i Business Class kalles «Business Smartium» og finnes ombord på deres Airbus A350 og A380.

Asiana Airlines-1

Cathay Pacific

Det ikoniske flyselskapet hører til i Hong Kong, og ble stiftet i 1946. Det er dessuten et av de første flyselskapene som ble med i Oneworld alliansen. Som hos de foregående selskapene vi har nevnt, byr Cathay Pacific på et høyt servicenivå – noe som er typisk asiatiske flyselskap. På bildet under ser deres fantastiske First Class.

CathayPacific-1

Eva Air

Taiwanske Eva Air er et relativt ungt flyselskap med en historie som strekker seg tilbake til 1991, men de er en godt etablert aktør med en av de mest moderne flyflåtene i verden. EVA Air prises for sitt servicenivå. I 2019 kåret Skytrax kabinpersonalet deres til et av verdens fem beste. Bildet under viser deres Premium Laurel Class.

EvaAir- premium-laurel-class-and-businessclass

Garuda Indonesia

Indonesias nasjonale flyselskap gjennomførte i 2005 en diger omstrukturering som endelig har båret frukter. I dag leverer de solide kabinprodukter og god service ombord. Siden 2014 har de hvert år fått gode skussmål av Skytrax. Bildet under viser selskapets nyeste First Class produkt.

Garuda-1

Hainan Airlines

Kinesiske Hainan Airlines er det eneste flyselskapet på kinesisk fastland som kan skilte med 5-stjerners statusen. Servicenivå og produktutvikling er noen av årsakene til utmerkelsen. Under ser du et bilde av deres moderne Business Class ombord på ett av selskapets Boeing B787-9 Dreamliner.

HainanAirlines-1

Japan Airlines

Det andre japanske flyselskapet på den eksklusive listen er Japan Airlines (JAL) som har hatt denne statusen siden 2018. Igjen er det kombinasjonen av service, kabinprodukter og et svært godt underholdningssystem som trekker opp. Under er det bilde fra JAL First Class.

jal-first

Korean Air

Det andre koreanske flyselskapet på listen er Korean Air som så dagens lys i 1969, og er dessuten av av grunnleggerne av flyalliansen Skyteam. Under er det et bilde av selskapets «Prestige Suites».

Korean-Air-New-Prestige-Class

Lufthansa

Det tyske flyselskapet er det eneste europeiske flyselskapet som er å finne på listen over de beste flyselskapene. De har for øvrig i dette eksklusive selskap siden 2017 og høster berømmelse for sin jevne, høye kvalitet av service og ikke minst forbedring av produkter gjennom de senere årene. Under er det et manipulert bilde som viser hvordan deres kommende Business Class blir seende ut på deres Boeing B777-9 som settes i trafikk om et drøyt års tid.

lufthansa-1

Qatar Airways

Qatar Airways må sies å tilby innovative kabinprodukter. Deres QSuite som har vært på markedet noen år, er fortsatt et Business Class produkt som vekker oppsikt. Qatar Airways leverer høy kvalitet i alle sine kabinklasser. De er også kåret til «verdens beste flyselskap» og «verdens beste Business Class produkt».

QSuite_bed

Singapore Airlines

Siden 1972 har Singapore Airlines levert flyreiser av høy kvalitet, og de er kjent for å lede an med banebrytende kabinprodukter – og ikke minst et servicenivå andre flyselskap har misunt dem i årevis. Singapores «Singapore Girl» er en ambassadør for flyselskapet og ikke minst et symbol for den asiatiske gjestfriheten. Flyselskapet har tidligere kunnet smykke seg med Skytraxutmerkelsene «verdens beste flyselskap» «verdens beste kabinpersonale». Under er det et bilde av deres flotte First Class (Suites) på en av deres Airbus A380.

SingaporeAirlines-1