Blir du stresset av den tradisjonelle juleshoppingen? Hvorfor ikke ta turen et av Europas beste julemarkeder hvor du finner alle julegavene og får en hyggelig tur til

La julestresset forbli hjemme og nyt en magisk helg i en romantisk by før du returnerer hjem med kofferten full av originale julegaver og annet spennende som hører julen til.

Du kan jo vandre gjennom en av de historiske bykjernene som for anledningen er vakkert julepyntet og er den perfekte rammen for en førjulstur.

Her får du 10 julemarkeder vi mener det er vel verdt å besøke. Fortell gjerne hvem som er dine favoritter i kommentarfeltet under artikkelen.

Brugge, Belgia

bruges

Kjent som Venezia i nord. Brugge er et fantastisk reisemål året rundt. Med sitt nettverk av kanaler, brosteinsgater og gamle bygninger, er denne historiske byen hjem til et av Europas mest populære julemarkeder. Her kan du blant annet ta en tur på skøyter rundt det blendende flotte juletreet før du utforsker de fargerike standene og torget.

Paris, Frankrike

paris

I hele desember holder Europas mest romantiske by et fantastisk julemarked med et spesielt godt utvalg av kunst og håndverk. Og for ikke å glemme lokal mat og leketøy for barna.

  1. Salzburg, Østerrike

salz

Salzburg er hjem til et av Europas eldste og mest forlokkende julemarkeder, Advent Market. Den består av nærmere 100 stands som selger håndblåste glass og tredekorasjoner, mens lukten av glühwein og strudel fyller luften. Det finnes flere sjarmerende markeder i byen.

Berlin, Tyskland

berlin

I hele desember byr den tyske hovedstaden på over 60 julemarkeder. WeihnachtsZauber på Gendarmenmarkt er den store attraksjonen, her skapes en magisk atmosfære takket være kunstnere, håndverkere og tradisjonelle godsaker forenes på det imponerende torget.

  1. Stockholm, Sverige

Christmas_market_in_Stockholm_Old_Town

På Stortorget, nær det Kungliga slottet i Gamla Stan, finner du en spektakulær og festlig skandinavisk tilstelning. Hvorfor ikke prøve svenske delikatesser og kjøpe lokjalproduserte håndverk, eller rett og slett kjenn på følelsen det er å vandre mellom de uendelige røde trebodene som alle byr på en forsmak av julen.

  1. Bath, Storbitannia

4141389153_c9a8eab3ed_b

I den brittiske byen Bath finns et av Englands mest populære julemarkeder hver desember. De er nær de berømte romerske badene, og det finnes flere hundre små og innholdsrike boder som selger det meste. Et spesielt underholdningsprogram, inkludert historiefortellinger og smaksprøver av ulike matretter, gjør dette markedet til en opplevelse for hele familien.

  1. Köln, Tyskland

Candles_-_Cologne_Christmas_markets

Med lukten av pepperkaker, kanel og glühwein som løfter stemningen når du spaserer gjennom Kölns årlige julemarkeder, settes julestemningen for alvor. Det finnes flere gode julemarkeder i byen, sjekk gjerne ut Stadgarten for gaveideer eller til Heimat der Heinzel.

  1. Wien, Østerrike

Vienna_-_Rathaus

Wiens julemarkeder kan dateres tilbake til 1200-tallet og er virkelig verdt å se. Hovedmarkedet, i forkant av byens rådhus på Rathausplatz, byr på omlag 150 stands som selger alt fra tradisjonelle lebkuchen, sjokolade og andre lokale delikatesser som du kan nyte mens du spaserer rundt. Dette familievennlige julemarkedet har også et tog med reinsdyr som naturligvis er en hit for de minste.

  1. Montreux, Sveits

monteux

Med over 150 gnistrende boder oppført langs Genèvesjøens strand er jul i Monteux en spesiell opplevelse. Julemarkedet i Montreux er ideelt for en magisk fasmilieferier med en magisk hage, alver, sjonglører, historiefortellere og dansere. Det morsomme slutter ikke på markedet, du kan også foreta en togreise for å besøke julenissens spektakulære grotte høyt over byen i fjellet Rochers de Naye.

  1. Dubrovnik, Kroatia

dubrovnic

Det kan komme som en overraskelse, men Dubrovnik i Kroatia er hjem til en veldig flott julemarked julmarknad som er perfekt for deg som vil ha juleopplevelsen uten trengsel. I måneden vi er inne i, er gamlebyen pyntet med lys og dekorasjoner.