cavalieri-800x300

10 av de beste beste 5-stjerners hotellene i Roma

Roma kan vise til nærmere 3000 års historie, og byen byr på enorme muligheter til å se og oppleve interessante ting.

Roma har svært mye å by på og severdighetene står nærmest i kø. Colosseum, Vatikanet og en rekke monumenter og museer. Shoppingmulighetene er også av ypperste klasse, og pengene får fort ben å gå på i denne byen. Her får du vår liste over de 10 beste hotellene i byen.

  1. Gran Melia Rome 9.1

Gran Melia ligger ved elven Tiber og byggningen var opprinnelig et kloster. Dette er hotellet å sjekke inn på dersom du ønsker å bo på et luksuriøst men intimt hotell med gangavstand til Vatikanet og Peterskirken (eller Basilica di San Pietro in Vaticano som den heter på italiensk). Servicen er svært god og hotellet føles både laid-back og tidløst i sin stil. På veggene finnes mye fin kunst.

.REDLEVEL EMPEROR PENTHOUSE MASTER SUITE TERRACE

Hotellet er utformet litt som en privat villa og beliggenheten er optimal. Fra de aller fleste rommene har man fin utsikt, og selv om somrene i Roma kan være svært varme, har hotellet en skyggefull hage og et svømmebasseng for å kjøle seg ned. Og ettersom vi befinner oss på et luksushotell i en av de byene i verden som tar mat og drikke på største alvor, finnes det naturligvis en bra restaurant på hotellet – VivaVoce hvor Michelinstjernekokken kokken Alfonso står bak maten.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Hotel Hassler 9.0

Hassler har du sikkert sett i mange filmer uten å legge merke til det: det ligger rett ved Spansketrappen. Her bor du nær det meste: Colosseum, Fontana di Trevi, Piazza di Spagna og alt annet som ligger i sentrum. Interiøret er klassisk hotelluksus men med en del art deco-detaljer. I sjette etasje ligger restauranten Imago som byr på fin utsikt over en del av byens mange tak.

hotel-hassler-rome-rome-italy-106619-3

Hassler er et historisk hotell med moderne innhold. En klassisk detalj man har spart er den imponerende conciergeskrivebordet som står i lobbyen. Her kan man få hjelp med det meste som å bestille bord på en restaurant eller få tak på en privat guide til neste dag. Man har også en trevlig bar med navnet Forties.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Villa Spalletti Trivelli 9.0

Villa Spalletti Trivelli er et intimt boutiquehotell, og er en del av hus eller skal vi si palass som tidligere ble eid av en italiensk greve. Stemningen er hjemmekoselig med masser av antikviteter rundt om i huset, et bibliotek og generelt bare en hyggelig stemning uten alt for mange gjester i nærheten. Hotellet har nemlig kun 12 rom.

spalletti

Rommene er til gjengjeld ganske store og pent innredet med klassiske italienske møbler. På sommeren har mange beskrevet hvor flott det er å sitte i den vesle hagen etter en hektisk dag rundt om i byen. På taket finnes også en liten bar. Et lite spa er også på plass og mange synes det er grunn god nok til å bestille en natt på hotellet.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

Hotel De Russie 9.0

”En bro mellom historien og nåtident” er det en gjest på hotellet som har beskrevet det. Hotel De Russie ligger på Via Del Babuino nær Spansketrappen og fra hotellet har man utsikt over Piazza del Popolo. Hotellet har alltid vært populært hos folk som jobber innen moteindustrien, artister og andre kreative folk. Hotellets mest kjente varemerke er den litt «hemmelige» hagen hvor hotellets restaurant og cocktailbar befinner seg.

russie

Palasset fra 1800-tallet har blitt renovert en rekke ganger i løpet av årenes løp og dette er absolutt et av Romas aller beste hoteller. Det har i alt 122 rom og suiter inn mot den sentrale bakgården, men pass på å be om et rom med utsikt mot hagen. Hotellet har også et lite spa.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

J K Place Roma 10.0

Dette er et av Romas mest svulstige hoteller hvor det oser av luksus og gjennomført stil. Beliggenheten er kun noen minutter fra Spansketrappen og her får du avslappet luksus med utsøkt innredning – både i fellesområdene og på rommene.

.jkplace

Rommene på JK Place er virkelig trivelige og det føles nesten litt kongelig å sove i en himmelseng. Som gjest kan man styre rommets bekvemmeligheter og bestille roomservice ved hjelp av en iPad som finnes på rommet. Hotellets restaurant heter J.K Café og her spiser man både den gode frokosten og setter tennene i en saftig hamburger til middag eller nipper til et glass vin.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. The First Luxury Art Hotel 9.3

Dersom du er glad i kunst er dette kanskje stedet for deg. Hotellet oppleves som en blanding av et galleri og et hotell. Beliggenheten er i sentrum og stemningen er både avslappet og intim. Samtlige rom har ulik kunst på veggene.

artgallery_2

Servicen beskrives av gjestene som svært og stilen er moderne men også hjemmekoselig. Når mørket senker seg over byen skal du ta turen opp til takbaren og nyte et glass Prosecco. Hotellet har to restauranter – den ene ligger ved lobbyen og har fokus på retter fra Middelhavet, og den som befinner seg sammen med takbaren er en mer enkel restaurant som serverer mest småretter og snacks.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Hotel Raphael – Relais & Chateaux 9.0

Hotellet ligger i en rolig sidegate til pulserende Piazza Navona. Hotel Raphael ligger perfekt til for deg som ønsker å kunne spasere fra hotellet og ut til byens alle små og store eventyr. Hotellet har en verdifull samling keramikk laget av Pablo Picasso som definitivt er verdt å få med seg. Så var det takbaren da, den er berømt for sin flotte utsikt. Bare se på bildet.

raphaelTerrace

Du kan velge to ulike romkategorier – moderne eller klassisk. Fellesnevneren for alle rommene er at de er store i størrelsen. Føler du for å ta på spanderbuksene kan du bestille en av hotellets Executive Suites. Her får du en stor hotellopplevelse designet av den amerikanske designeren Richard Meier. Og selv om du ikke bor på hotellet mens du besøker byen, bør du sterkt vurdere å avlegge takbaren La Terrazza et besøk.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Rome Cavalieri Waldorf Astoria Hotels & Resorts  9.1

Hotellet befinner seg på en av byens mange høydedrag – Monte Mario. Hotellet Rome Cavalieri byr på klassisk luksus og har Romas eneste 3-stjerners Michelinrestaurant – La Pergola.

cavalieri1060-Edit-e1465215987615

Hotellet har også en imponerende kunstsamling, tre svømmebasseng og en del rom har egne balkonger hvor man kan sitte ute og nyte byens lyder og dufter. Et fint treningssenter med spa hører også med. Hotellet har også fire barer.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Hotel Indigo Rome – St George 9.1

Centro Storico betyr ”det historiske sentrum” på italiensk og det er nettopp her Indigo Rome ligger. Herfra kan du faktisk spasere til Vatikanet, Piazza Navona og Trasteverekvarteret – et bra utgangspunkt for det meste.

indigo

Stilen er stram men samtidig varm og innbydende med mange lekre detaljer. Det finnes 64 rom men vi må nok erkjenne at de fleste føles ganske små. Samtlige rom er ulikt innredet, og noen har et historisk tema, mens andre fokuserer på 60-tallets Roma og som man ser på bildet over kan man også overnatte sammen med et stort bilde av den legendariske Fiat 500. Hotellets restaurant heter I Sofa di Via Giulia, og både her og i vinbaren og baren på taket får man god mat, eksklusive viner til priser som er spiselige.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

  1. Eden Hotel Rome 9.0

Romas legendariske Hotel Eden har nylig åpnet etter en betydelig oppgradering. Det er interiørarkitektene Bruno Moinard og Claire Betaille som står bak de 98 nyinnredede rommene og suitene. Selv hotellets gastronomiske tilbud har fått en oppgradering.

eden

Eden ble bygget på slutten av 1800-tallet og ligger ikke langt fra Spanske Trappen og Villa Borghese. Rommene har blitt  lyse og innbydende og den sjenerøse takhøyden og de store vinduene sørger for romfølelsen. Rommene byr på høykvalitets tepper og tunge tekstiler for å skape en litt myk stemning uten at det blir for feminint. Også på dette hotellet har takterassens restaurant fått navnet La Terrazza, og her kan du se frem mot god mat fra det italienske kjøkken hvor kokkene tar hensyn til årets sesonger og hva som smaker best akkurat nå.

Se flere bilder og bestill ditt rom her

Les mer om: Italia, Rom

No comments yet, be the first!

More news

W_Exterior_a6bab059-a44f-4933-9d3e-5bc14d86d204-700x300

W Melbourne åpner i desember

Nylig kunne hotellkjeden W bekrefte at de åpner sitt nye hotell i Melbourne i løpet av desember.  W Hotels, som er Marriotts «rebelske» og luksuriøse lifestylehotell får snart et flott nytt hotell...

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×