For omtrent 400 år siden var Amsterdam en av verdens mest innflytelsesrike steder. Det var hit varene kom fra alle verdens hjørner. Her fantes kunstnerne, og det var her de store formuene ble skapt. Dagens Amsterdam er et av Europas mest hyggelige steder å besøke og det finnes også mange flotte og uvanlige hoteller i byen.

De mange tusen husene langs kanalene gir en spennende bakgrunn til alt man kan oppleve i byen. Brosteinsbelagte gater, sykler, kanalbåter og broer gir en helt unik opplevelse. Du har sikkert hørt om hva man kan se og oppleve i Amsterdam; Anne Franks hus, Rijksmuseum, tulipanmarkedet og alt annet. Men i denne runden har vi fokus på Amsterdams 10 beste hoteller.

  1. Pulitzer Amsterdam 9.2
  2. Bo i en labyrint? Ja det gjør du her. Hotellet består av 25 ulike hus og hager som henger sammen i hjertet av Amsterdam. Her får du en stor hotellopplevelse og veldig bra service.

The Pulitzer Amsterdam is a classic five-star hotel with exceptional service.

The Pulitzer Amsterdam: Fem stjerner i hjertet av Amsterdam.

Foto: Pulitzer

Hotellet ble renovert i fjor sommer og ble samtidig utvidet med nye hus. Resepsjonen og en del av hagene ble også fornyet sammen med treningssentert som er imponerende stort. Bestill et opphold her dersom du ønsker på bo svært sentralt i historiske omgivelser.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Conservatorium Hotel 9.3

Her er stilen italiensk og moderne. Beliggenheten er sentral og nær det meste. Selve hotellet er i det som opprinnelig var en bank fra forrige århundre, men dette merker man ikke noe til.

Concerto Suite at Conservatorium Amsterdam

Concerto Suite på hotellet Conservatorium Amsterdam

Foto: Conservatorium Amsterdam

Store rom og suiter er gjennomgående på hotellet. De fleste byr på et tidsriktig design med flotte møbler, bekvemme senger og moderne fasiliteter. Man har også et flott spa med et 18 meter langt svømmebasseng og en japansk restaurant rett ved. Et fitnesssenter finnes også, og her man eksempelvis øve på yoga, pilates eller boksing.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Hotel De L’europe Amsterdam 9.1

Det finnes mange historier i veggene på dette hotellet som ligger rett ved elven Amstel. Her skal du bo dersom du ønsker en luksuriøs hotellopplevelse i sentrum av byen og samtidig ønsker å oppleve historiens vingeslag.

Deluxe Suite at Hotel De L'europe Amsterdam

En Deluxe Suite på Hotel De L’europe i Amsterdam

Foto: Hotel De L’europe Amsterdam

Hotellet ble bygget i 1896, men har siden den gang oppgradert hotellrommene med Nespressomaskiner og iPads som gjesten kan bestille roomservice fra. Stilen er blandet, med både klassisk hotelluksus med tepper og tunge gardiner, men også med mange moderne elementer. Restauranten på hotellet heter Bord’Eau.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. The Dylan 9.2

The Dylan har kun 40 rom fordelt på to typiske kanalhus. Stemningen er intim, og selv om du bor midt i byen blir det overraskende stille når du kommer inn på ditt rom.

Dylan Thomas Suite at The Dylan

Dylan Thomas Suite på The Dylan

Foto: The Dylan

Du skal først gjennom en port, og over en hage for å komme til hotellet, men så går det ikke lang tid før du sjekker inn på et av de store rommene som er utstyrt med soveavdeling, sofa og skrivebord. Baderommene er også av god størrelse.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Andaz Amsterdam Prinsengracht – A Hyatt Hotel 9.3

Dette er et av Amsterdams mange svært personlige hotell. Her har man blitt inspirert av forfatteren Lewis Carrolls bok Alice i Eventyrland hvilket kan oppleves i mange av rommene. Det er den nederlandske designeren Marcel Wanders som står bak interiøret.

Garden view room at Andaz Amsterdam

Et rom med utsikt til hagen på Andaz Amsterdam

Foto: Hyatt

Et imponerende hotell med hyggelige rom, et fint spa og restauranten hvor kokken Kasper Stiekema står bak rettene fra det nederlandske kjøkkenet – gjerne med en lett eksentrisk touch.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Waldorf Astoria Amsterdam 9.8

Waldorf Astoria er spredt over 6 kanalhus og selv om utsiden ser ut som for 100 år siden er innholdet nytt og helt up-to-date.

One bedroom suite at Waldorf Astoria Amsterdam

En suite på Waldorf Astoria Amsterdam

Foto: Waldorf Astoria

Dersom du skal holde en større middag, bestiller du salen The Maurer Room som er et stort og imponerende lokale med veggmalerier fra 1700-tallet og tidstypiske møbler. Waldorf Astoria har også restauranten Librije’s Zusje, et spa og et lite oppvarmet svømmebasseng.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. InterContinental Amstel Amsterdam 9.2

Dette er et klassisk luksushotell med 5 skinnende stjerner. Her har mang en kjendis og royale personer bodd – fra dronning Elizabeth II til Rolling Stones.

Exterior of InterContinental Amstel Amsterdam

InterContinental Amstel Amsterdam

Foto: InterContinental

Hotellet ble bygget i 1867 og har blitt bygget om og renovert en rekke ganger de siste 140 årene. STilen nå er typisk hotelluksus med sjarmerende detaljer. En del av rommene byr på utsikt over knalene, og er dette viktig for deg, er det lurt å bestille et slikt rom i god tid. Hotellet byr også på et spa og en god restaurant.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Hotel Okura Amsterdam 9.0

Her befinner vi oss rett sør for sentrum, men ikke lenger unna en kort tur med trikken. Området hvor hotellet befinner seg heter De Pijp, og her finnes også et av byens største loppemarkeder, Albert Kuypmarkt, som er åpent alle dager unntatt søndag. Hotel Okura føles som et hotell som like godt kunne ha befunnet seg i Osaka eller Kyoto: stilen er stram og japansk luksuriøs. Både fellesområdene og rommene er holdt i de samme duse og elegante nyansene.

The two Michelin star Ciel-Bleu

Restauranten Ciel-Bleu på Okura

Foto: Hotel Okura Amsterdam

Hotellet har 300 rom og ettersom vi befinner oss på et japansk hotell inkluderer det japanske toaletter med mange knapper og funksjoner å passe på. Det finnes også et spa (The Nagomi) med fem behandlingsrom og en fin hage i japansk stil. Hele fem restauranter har hotellet og to av dem har tidligere fått Michelinstjerner.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Breitner House 9.9

Breitner House ble bygget i 1882 og er nok Amsterdams mest overdådig dekorerte hotell. Det ligger rett ved Oosterpark og det oppleves svært annerledes enn de fleste andre hotell du har bodd på. Her finnes dekorasjoner og utsmykninger overalt.

The sumptuous Breitner House

Breitner House – et overdådig hotell

Foto: Breitner House

Breitner House er full av detaljer, møbler og antikviteter, og dersom hjertet ditt banker litt ekstra for gamle møbler har du kommet til rett sted. Frokosten er svært god og inkluderer Champagne. Rett og slett et perfekt sted å starte dagen i Amsterdam.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.