Viner fra den velkjente vingården vil være tilgjengelig i første klasse ombord på flere av Cathay Pacifics ruter.

Takket være et godt samarbeid med flere vinprodusenter har Cathay Pacific opparbeidet seg et godt rykte for sitt vinutvalg. Nå får de et spennende tilskudd fra fra den velrennomerte vingården i Bordeaux. Fra og med desember i fjor så serveres det nå en vin fra gårdens deuxieme cru, med årgång 2005, på flygninger mellom Hong Kong og London, Los Angeles, New York, Paris og San Francisco.

I tillegg til viner fra Château Montrose vil det i april introduseres Grand Marques champagner i førsteklassekabinen, eksempelvis Krug 2004, Taittinger Comtes de Champagne 2006, Champagne Deutz – William Deutz Cuvée 2006 og Piper-Hiedseck Rare Millésime 2002.

Vivian Lo, direktør for kundeopplevelser uttaler følgende i en pressemelding; ”Middags- og serveringsopplevelsen ombord har alltid vært en svær viktig del og derfor er vi veldig fokusert på den, med vårt vinutvalg i sentrum av opplevelsen”.

”I og med lanseringen av vinen fra Château Montrose blir utvalget sterkt sammen med viner fra Château Lynch-Bages og Château Branaire-Ducru, som med sikkerhet kommer glede våre kunder.”, fortsetter hun.

Château Montrose VD, Hervé Berland, sier dette om lanseringen: ”Vi er veldig stolte over å kunne tilby våre viner gjennom dette partnerskapet med Cathay Pacific. Det å være til stede i deres førsteklassekabin holder oss i kontakt med de viktigste og mest prestisjefulle klienter over hele verden. Årgangen fra 2005 er begynnelsen på et lengre samarbeid mellom Château Montrose og Cathay Pacific.

Grunnlagt i 1778 og beliggende rett nord for Pauillac i St. Estèphe, i den nordligste appellasjonen i Medoc, på dype grusbanker med utsikt over Gironde. En anseelig vingård som produserer kraftfulle lagringsbestandige viner. Det er den ene, av to, vingårder som fått deuxieme cru-status i St. Estèphe i den offisielle klassifiseringen fra 1855.

Elegant nok å kunne drikkes for seg så er Château Montrose 2005 en vin som passer bra til rødt kjøtt, gjerne vilt men også til mer kraftfulle kyllingretter eller fisk. Vinen passer også bra til asiatiske retter, pasta og smakfulle oster.

Ray Moorfield, en vinskribent fra Australia og medlem i Cathay Pacifics vinpanel, sier dette om årgången 2005: ”Château Montrose 2005 er en av stjernene på vinhimmelen i Bordeaux.