Hos Brussels Airlines kan du oppleve et snev av «boutique hotel» i 35.000 fot. Altså en flykabin som oppleves intim, og et personlig og høyt servicenivå.

Det belgiske flyselskapet har de senere årene jobbet intensivt med å skape en hyggelig reiseopplevelse for reisende i business class, og gi dem en belgisk opplevelse ombord.

Brussels Airlines har investert svimlende 10 millioner euro i hver av sine 12 Airbus A330 for å gi passasjerene en best mulig reiseopplevelse, og ubeskjedent hevder de at de nye kabinproduktene vil tilby en følelse av «boutique hotel» når det gjelder service og den personlige følelsen man gjerne får på slike hoteller. De har laget en informativ nettside som beskriver produktet.

auto-2

Setet er både elegant og funksjonelt, og stemningsbelysningen i taket har i følge Brussels Airlines litt art nouveau design over seg. Og hjelper dessuten den reisende med å takle jetlag da systemet fortløpende tilpasser seg destinasjonens tid.

Men det er ikke bare interiøret som er nytt, Brussels Airlines har inngått et samarbeid med belgiske stjernekokker for jevnlig å kunne servere spennende retter. Her kan du se noen av rettene som serveres ombord. Fra selvbetjeningsbaren vil man også kunne hente seg en øl. Og man kan velge mellom åtte ulike ølsorter. I tillegg introduseres belgiske viner, kaffe og ikke minst sjokolade fra Neuhaus.

auto

I business class er det kun 30 seter i en 1 – 2 – 1 konfigurasjon som gir mer privatliv. Alle seter kan legges flatt ned til en 2 meter lang seng med mulighet for justering av madrassens hardhet. Underholdningen kan nytes på en høyoppløst 15,6 tommers skjerm og med støydempende høretelefoner.

Internasjonale viner og Laurent Perrier Champagne fra Brussels Airlines’ prisvinnende vinkjeller er ombord. Dette er plukket ut av vinekspert Fiona Morrison. 4-retters måltidene er skapt av Michelinstjernekokker. I 2020 er det Tim Boury fra Michelin-stjerne restauranten Restaurant Boury som står for det gastronomiske ombord. For første gang introduserer Brussels Airlines en såkalt Belgian walk-up bar ombord, denne befinner seg i bakkant av business class kabinen. Og det er her man bl.a. finner de forannevnte ølsortene.

I forkant av flyreisen er det også vel verdt å besøke en av deres lounger, The Loft i terminal A eller The Suite i terminal B på flyplassen i Brussel. 

menu_shots_boury