Leste du vår artikkel tidligere denne uken om våre favoritt litterære hoteller? I denne artikkelen kan du lese om tre flotte bibliotek som er vest et besøk – selvsagt med forslag til noen av de beste stedene å bo på i byene hvor bibliotekene befinner seg. 

Det å lese bøker er en syssel som passer særlig godt i vinterhalvåret. Vi har funnet frem till 3 bibliotek som er vel verdt å besøke.

Dublin: den samlede kunnskapen i et kongerike
Med utallige historiske manuskript, så vel som 45 millioner bøker, så er biblioteket i Trinity College det største i Irland. Og, det ekspanderer hver dag.
Fra og med år 1800 har biblioteket tatt i mot et eksemplar av hver eneste som som er trykket i Storbritannia og Irland. På Trinity College finner du også det storslagne The Long Room som ble bygget i 1732. Dette er et flott sted å lære om Irlands spennende historie.

Dublin

Her er et utvalg av våre beste hoteller i Dublin.

Porto: art Porto, en inspirasjon fra art nouveau
Det gjenstår å se om J.K. Rowling virkelig fikk sin inspirasjon til
bøkene om Harry Potter fra Livraria Lello. Det som dog er sikkert er at forfatteren ofte bodde på 144 Rua das Carmelitas. Mange ønsker å se denne berømte bokhandleren i Porto, så eierne har begynt å slippe inn nysgjerrige publikummere. Inngangsbilletten refunderes ved et eventuelt bokkjøp.

Porto

 

Her er et utvalg av våre beste hoteller i Porto

New Haven: hvor marmor hindrer forfallet

På campus området ved Yale University, mellom Boston og New York, finnes et bibliotek for unike bøker: Beinecke Rare Book and Manuscript
Library. For å beskytte de delikate, gamle bøkene fra direkte sollys så er eksteriøret kledd i marmor fra  Vermont Danby som slipper igjennom
litt lys. Takket være dette, holder bøkene seg, tidens tann til tross.

New-Haven

Her er et utvalg av våre beste hoteller i New Haven