En håndfull flyselskap tilbyr sine reisende i first og business class tilgang til egen bar ombord. Her kan man trekke seg tilbake og sosialisere med andre reisende – eller være til forargelse for andre ombord.

Med introduksjonen av Airbus A380, kom det flere spennende innredningsmuligheter og tilbud til de reisende. Blant annet store suiter, dusj og ikke minst bar. Nå går A380 produksjonen mot slutten, men fortsatt vil kjempen være i trafikk hos mange flyselskap i flere tiår fremover. Men barløsninger finnes også ombord i enkelte andre flytyper

Midtøstenselskap som Emirates, Qatar og Ethihad er blant dem som kastet seg på «barbølgen». Virgin Australia, Korean Air og Virgin Atlantic har også dette tilbudet tilgjengelig for sine premiumpassasjerer.

Baren hos Emirates A380 befinner seg bakerst på øvre dekk, og det er kun et forheng som separerer denne fra businesclasskabinen. De bakerste seteradene er med andre ord ikke stedet å sitte dersom du ønsker en fredligste mulig flytur. Gardinen skal dog være støydempende.

Emirates-A380-Onboard-Lounge3-720x470

Hos Qatars A380 befinner baren seg mellom economy og businessclass langt bak på det øverste dekket. Det er en seksjon med economy class rett i bakkant av baren som kanskje har et noe avmålt forhold til baren ombord?

Qatar-Airways-FirstBusiness-bar-Airbus-A380

Korean Air har også en flott bar som bærer navnet Celestial Bar, og befinner seg bakerst på det øvre dekk, men ikke mange metrene unna de bakerste businessclassetene.

Korean air_bar

Etihads barløsning «The Lobby» befinner seg mellom First og businessclass og har plass for 6 gjester.

Lobby-1

Virgin Atlantic tilbyr bar på samtlige av sine langdistansefly, men søsterselskapet Virgin Australia tilby barløsning ombord på sine Boeing 777-300ER.

Virgin Australia-bar

image-1-720x540

Er bar ombord passé eller noe du har benyttet deg av, eller foretrekker du å slappe av i eget sete med en drink og favorittunderholdningen på skjermen foran deg? Eller har du latt deg sjenere av bargjester ombord? Diskuter gjerne i vårt forum.