Forrige uke skrev vi om det nye «super boutique» hotellet, The Londoner som skal åpnes i slutten av inneværende år. Denne uken retter vi blikket over Atlanterhavet, til New York hvor Aman skal åpne sitt første hotell i hjertet av Manhattan.

Det er ikke hver dag at Aman åpner nye hoteller, men når de først gjør det, er det oftest spektakulære hoteller det dreier seg om. Deres nye hotell i New York er intet unntak. Aman har i dag 32 hoteller og private bosteder i over 20 land. I USA har de fra før av Amangani i Jackson Hole, i delstaten Wyoming og Amangiri i delstaten Utah. Men hotellgruppen har ambisjoner om å ekspandere til i alt 40 hotell i 22 land i nær fremtid. The Crown Building – som tidligere har huset Museum of Modern Art – er i disse dager i ferd med å bli til hotellgruppens nye flaggskip, Aman New York. Hotellet er et stenkast unna Central Park, på hjørnet av Fifth Avenue og 57th street.

Aman1.New York

Aman New York består av 85 rom og 22 eksklusive private leiligheter, tre restauranter, Jazzklubb og spa. Dessutom vil det også etableres en 650m2 takterrasse med utsikt over Central Park.

Skjermbilde 2020-04-15 kl. 12.51.52

Hotellet er designet av Jean-Michel Gathy, som også står bak designet på en andre luksushotellkeder slik som One&Only og Mandarin Oriental. Utformningen av hotellet gjenspeiler Amans stil som er å skape luksuriøse, rommelige og private områder som samtidig hyller originalbyggets arkitektur og historie. Når man ankommer hotellet møtes man av en luftig 2 etasjes Sky Lobby som er med sin dempede fargepalett tar gjestene tilbake til Amans asiatiske røtter. Størrelsen på hotellrommene er fra 69m2. Dette er med ande ord generøst til New York å være. Som hotellet ellers, er rommene utseendemessig holdt i duse farger som sammen med innovativ belysning skal sørge for et avslappende hotellopphold.

Aman.5.New york

Aman er kjent for sine velværeavdelinger. Spaavdelingen strekker seg over tre etasjer, hvilket er uvanlig med tanke på hotellets beliggenhet. Men her ønsker Aman å tilby et best mulig velværetilbud istedenfor å maksimere antall hotellrom.

Andre høydepunkter er det kulinariske utvalget. Restauranten Arva spesialiserer seg på det italienske kjøkken, mens Nama blir Amans tolkning av det japanske kjøkkens ”washoku” mattradisjon.

Aman.6.New York

For dem som ønsker å bo på Aman New York, må litt tålmodighet påregnes. Hotellet har ikke avslørt eksakt åpningsdato, men planen er at det skal åpne mot slutten av inneværende år.