Valg av kabinkoffert er ikke nødvendigvis enkelt dersom man har litt preferanser utover at den skal passe greit i hyllen over setet – eventuelt under setet. Vi har snakket med Magnus Nilsson som er salgsansvarlig hos TUMI i Norden om fordeler og ulemper ved de tre variantene.

En kabinkoffert i aluminium er lekkert og definitivt i et materiale som er svært attraktivt i manges øyne. Polykarbonat er robust, lett men ikke av så sober kvalitet som aluminium. En kabinkoffert i stoff er svært lett, men hva tåler den egentlig? Vi stilte disse og flere spørsmål til reiseveskeprodusenten TUMI som leverer kabinkofferter i det øvre sjiktet av markedet, men også i alle de forannevnte kvalitetene.

124851-6908_01

  • – Alle materialene har sine fordeler og ulemper, og alt henger sammen med hvilket behov man har, og hvordan man reiser, sier Nilsson og fortsetter; aluminium er svært solid, det er stabilt, stilig og oser av eksklusivitet. Men det kan få bulker ved litt tøff bruk. Og det er også relativt tungt, og har gjerne en egenvekt på over 4 kg, noe som betyr at dersom kofferten kontrollveies ved gate, ja så risikerer man at kofferten havner i lasterommet på flyet – med de skader det kan medføre.
  • I tillegg koster det relativt mye sammenlignet med kabinkofferter i andre materialer. Men reiser du First eller Business Class – gjerne mest interkontinentalt vil du neppe møte på disse utfordringene da en kabinkoffert på 9 kg ikke vil nektes ombord.
  • TUMI V4 International with Pocket
  • – Hva med polykarbonat?
  • – Ja, det er et godt valg for deg som er på jakt etter en solid og lettest mulig koffert. TUMIs kabinkofferter i dette materiale har ekspansasjonsmulighet, og samtidig som de beskytter mot støt, har de også muligheten til å «ese» litt ut for å få med alt man ønsker. Polykarbonat sin ulempe er at materialet kan bli svakere og sprekke ved lavere temperaturer. Men da snakker vi langt under frysepunktet, forklarer Nilsson som også trekker frem polypropylene /SRPP (Self Reinforced PolyPropylene) som et annet alternativ. Det er ekstremt holdbart, svært lett og er også produsert i gjenvunnet materiale. Men det koster. Prosessen med å resirkulere er kostbar.
  • 1171611041_main_T
  • – Og så er det tekstilvarianten (ballistic nylon)?
  • Ja, det er et populært valg på grunn av lett vekt og god holdbarhet. Det er fortrukket av reisende som ønsker å ha med mest mulig bagasje uten at det overskrider kabinkoffertvekt som er på typisk 8 kg. Ulempen er at materialet ikke er like holdbart som de forannevnte materialene, avslutter Magnus Nilsson.
  • På BusinessClass.com har du sommeren 2020 mulighet for å vinne både kofferter og nøkkelringer, selvfølgelig med TUMI Tracer inkludert. Delta her.