For annet år på rad har Air France blitt belønnet med utmerkelsen Best Airline Wine List in the World. Dette er en av de mest prestisjefulle utmerkelsene som deles ut av britiske The World of Fine Wine.

Juryen består av eksperter, kritikere, og sommelierer, har valgt å gi utmerkelsen til Air France, som i følge dem, serverer de beste vinenen ombord.

En av de beste vinkjelleren ombord et fly

Flyselskapet har vunnet en rekke priser opp gjennom årene for  det de servere ombord. I februar, på seremonien Business Traveller’s Cellars in the Sky Awards 2018 så fikk Air France igjen den prestisjefulle utmerkelsen for sin eksepsjonelle kvalitet på vinene som serveres ombord. I år fikk de også prisen for den beste Champagnen som serveres i First Class – nemlig Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006.

Hver annen måned bytter Air France ut sitt utvalg av viner og Champagne, slik at dem som reiser mest stadig får nye smaksopplevelser servert. Vinlisten er signert av Paolo Basso, som i 2013 ble kåret til verdens beste sommelier.

Årlig serverer Air France omlag 800.000 flasker vin i La Premère (First Class)og business class. Det serveres 750.000 flasker Champagne, dersom man regner med Economy Class.

All vin og brennevin er nøye valgt ut for å passe i miljøet ombord – altså drikkevarer som fungerer godt i tørr luft og ikke minst under annet lufttrykk.