Radisson Blu Royal Stavanger åpner nå dørene til nye Royal Stavanger, etter en omfattende renovering. Resultatet er et hotell i den absolutte toppklasse. Med inspirasjon fra norsk natur og detaljer i gull ønsker hotellet velkommen inn i en glamorøs atmosfære.

Totalt har 215 hotellrom, inkludert 8 suiter og 60 Business Class rom, gjennomgått en komplett forvandling. Dette inkluderer nye Jensen-senger, TV og renovering av baderom.  Designet er valgt ut for å skape en unik opplevelse for gjestene, og er en hyllest til nordisk design. Detaljene er mange og konseptene Urban og Naturally Cool – gjenspeiler dagens moderne livsstil, og gir gjestene en helt spesiell hotellopplevelse, heter det i en pressemelding.

Designerne jobber kontinuerlig med å legge de siste finjusteringene. Og siste touch vil bli lagt når hotellets største restaurant vil stå ferdig tidlig i 2015.

DSC_6878

– Jeg er glad og stolt over endelig å kunne åpne dørene til nye Royal Stavanger, et testament på at vi virkelig er det ledende internasjonale hotellet i Stavanger. I nært samarbeid med de beste arkitekter og designere, ser vi på flere spennende konsepter for restauranten. Ambisjonen er å skape en atmosfære med en særegen stil og livlig service, og gjøre dette til Stavangers sosiale scene med det beste av mat og drikke i fokus, sier Gaute Birkeli General Manager Radisson Blu Royal Stavanger.

Radisson Blu Royal Stavanger er det eneste internasjonale hotellkjeden i Stavanger, og har gjennom fornyelsen til Royal, styrket sin posisjon som det foretrukne hotellet for internasjonale reisende. Norsk natur har vært en hoved inspirasjon i utformingen av hotellet. De offentlige områdene som resepsjon, restaurant og lounge baren er inspirert av vikingtiden med en moderne touch. Varme naturlige fargepaletter med innslag av gull, naturlig mørkt tred og svart-hvitt bilder er en hyllest til den nordiske kulturarven.

– Dette er bare begynnelsen på hva som vil komme i fremtiden. Vi har flere spennende prosjekter på gang, med fokus på at våre hoteller skal skille seg ut som ikoniske, stilige og sofistikerte. Vi planlegger å bruke ett tresifret millionbeløp i euro på renovering av våre hoteller, så vel som introdusering av nye hotellmerker, sier Jan Petter Eilertsen, Regional Director for Rezidor Norge.

DSC_6910

Radisson satser miljøvennlig

Som en del av Rezidors Responsible Business program er Radisson Blu forpliktet til konseptet Think Planet, som har som mål å redusere miljøpåvirkningen til hvert enkelt hotell. Derfor har hotellet blant annet investert i LED-belysning og installert ett nytt ventilasjonssystem i 2012. Samt inngått et prosjekt med Siemens, til 3 millioner kroner, for å redusere energiutslippene med 26 prosent hvert år.

– Vi har allerede fått mye igjen for satsingen vår. Kjøkkeninvesteringen alene har redusert energiutslippene med opp til 60 prosent på en månedlig basis siden juni, sier Birkeli.

DSC_6972-1

De totale investeringskostnadene er på rundt 70 millioner kroner, og inkluderer inngangsparti, lobby, resepsjon, nytt treningsrom og total renovering av alle hotellets rom. Hotellets trådløse internett har også blitt skiftet ut og oppgradert til 100 Mbit/s bredbånd.

I løpet av 2014/2015 vil også restaurant og toaletter stå ferdig, i tillegg til at hotellet vil fortsette å investere i konseptet Think Planet.