Athen er sammen med Roma den vestlige kulturens vugge. Her ble demokratiet født og her ble noen av verdenslitteraturens første store verk skrevet, og det var i antikkens Hellas at man også begynte å forstå hvordan menneskekroppen, fysikkens krefter og mye annet fungerer.

Til tross for noen økonomisk ugreie år, er den greske hovedstaden fortsatt et sted som er vel verdt å besøke, og byen har i den senere tid opplevd et oppsving av turister.

Selvsagt er det spesielt å se solen gå ned over Akropolis – gjerne med en cocktail i hånda på en takbar.

Akkurat som i Barcelona, Nice eller Malaga kan man fordype seg i kultur, shopping og ta byens puls inn over seg på formiddagen og tilbringe ettermiddagen på stranda.

Her får du 5 grunner til å besøke Athen i høst:

  • 1. Uslåelig historie
  • View_of_the_Acropolis_Athens_(pixinn.net)

Athen er en av verdens eldste hovedsteder. her har det bodd mennesker i nesten 3.500 år og man kan ikke grave mange steder uten å finne deler av den gamle historien. Byen kryr av historiske monumenter, utgravinger og museer. Det mest berømte er Akropolis med Parthenon oppe på toppen. men vi anbefaler også Dionysteateret som er et amfi i marmor hvor de de første olympiske leker ble avholdt i moderne tid, nemlig i 1896.

  • 2. Maten
  • Gemista-recipe-Greek-Stuffed-Tomatoes-and-peppers-with-rice

De fleste av oss har spist gresk mat, men det du serveres på en lokal restaurant i Athen ligner ikke på det vi finner av gresk mat i Skandinavia. Nei, her er det mer rustikk og folkelig, og det smaker helt enkelt bare mer gresk på en måte som er vanskelig å forklare, men som må oppleves. Ferskpresset olivenolje, svinekjøtt som marineres med rosmarin og hvitløk, store oliven og en rekke andre godsaker. Prøv gjerne Yemista (ovnsbakte tomater fylt med ris, paprika, løk og hvitløk) eller Briam som er en ovnsbakt miks av grønnsaker som passer perfekt til souvlaki.

  1. 3. Hyggelige priser

Den økonomiske krisen har gjort at mange innbyggere har blitt tvunget til å stramme inn livreima de senere årene. Det betyr at prisene på mange ting ikke har økt, så du som turist får ganske mye for pengene når du spiser og drikker. Det er heller ikke kostbart å fly til Athen eller bo på et bra hotell til en overkommelig pris.

  1. 4. Været

Athen kan være en prøvelse på sommeren da temperaturen kan bli vel høy. Kombinasjon av mye trafikk og 30 grader i skyggen kan bli mye, men i september er det litt bedre, og det pleier også å være en behaglig bris. I oktober kan du regne med rundt 20 grader på dagen og i november et sted mellom 15 og 20 grader.

  1. 5. Athens strender
  2. Skalakia Althea Athens Beach_01_web

Athen er jo en havneby selv om havna ligger et stykke fra byen. Men nærheten til sjøen gjør at du enkelt kan bytte ut shortsen med en badebukse, og det er gode muligheter til å benytte offentlig transport til og fra stranda. Glyfada er en av disse strendene, bare en halvtime fra sentrum.

Hvor skal man bo?

Det finnes en rekke gode og ekstraordinære hoteller i Athen. Ønsker du å bo med utsikt til Akropolis kan du eksempelvis bo på hotellet Electra Metropolis som for øvrig åpnet i fjor.

The Electra Metropolis

Electra Metropolis

Et alternativ med med beliggenhet midt i byen er luksushotellet King George a Luxury Collection Hotel.