Cape Town ligger ved siden av og i symbiose med ikoniske Table Mountain som kneiser over byen med sine drøye 1.000 meter. Fjellet er ofte innnhyllet i skyer og tåke som for øvrig er et fenomen byens innbyggere omtaler som at «duken er lagt på». Cape Town er en unik blanding av av ulike kulturer og er Sør-Afrikas med tilbakelente og kosmopolitiske by.

Her skinner solen nesten alltid og storslagen natur ligger rett utenfor bygrensen. Vindistriktene er også i umiddelbar nærhet og byens natteliv står ikke tilbake for andre storbyer. Mange kommer til byen for å oppleve naturen, eller for å kjøre mountainbike eller kanskje ta en tur på safari mens andre igjen ønsker å nyte livet på den inneholdsrike gastronomiske scenen.

Uansett hvilken grunn du har for å reise til Cape Town så skal du naturligvis bo bra. Her er ti av byens absolutt beste hoteller. Karakteren du ser kommer fra vår hotellseksjon og er basert på gjenstenes kommentarer.

The Table Bay Hotel 9.2

 1. tablebayhotel

Table Bay Hotel ligger rett ved stranden nær V&A Waterfront, som er et stort område med underholdningstilbud, restauranter, shopping, et stort akvarium og mye mer. Selve hotellet byr på et flott svømmebasseng, spa og golfbane. Siden hotellet åpnet i 1997 av selveste Nelson Mandela har stedet alltid ligget høyt på byens hotelltoppliste. Her får du store, luksuriøse rom og veldig god service. De kulinariske opplevelsene finnes både på hotellet i nabolaget.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 1. Cape Grace 9.8
 2. cappegrace

Cape Grace har en fin beliggenhet ved havet hvor det ligger litt for seg selv på en egen «tunge» i waterfrontområpdet. Stilen er lett flamboyant og elegant og servicen er i toppklasse. Hotellet er populært blant folk som ønsker å være anonyme, og mange kjente artister, politikere og bedriftsledere i VIP-klassen har bodd her.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

Steenberg Hotel 9.8

 1. steenberg-hotel-cape-town-cape-town-south-africa-107966-1

Her har vi forflyttet oss fra waterfrontområdet til Constantia, som er et vindistrikt sør for Cape Town men fortsatt innen kjøreavstand inn til byen. Steenberg Hotel består av tre gamle gedigne hus fra slutten av 1600-tallet som er omgitt av vakre hager, vinranker og en golfbane. Man har holdt fast ved stedets historiske røtter men har naturligvis oppgradert til en moderne standard. Det fine spaet og det behagelige svømmebassenget er to eksempler på nettopp dette.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

Queen Victoria Hotel 9.3

 • cedarberg-queen-victoria-hotel-atrium-14-700x467

Queen Victoria Hotel gir deg en sofistikert og intim hotellopplevelse og interiøret er vel gjennomtenkt ned i den minste detalj. Hotellet ligger på en høyde bak waterfrontområdet og her får du ikke bare fem stjerners komfort og stemning, men også et svømmebasseng med egen poolbar, spa, treningssenter, to ulike frokostrestauranter.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

Boutique@10 10

 1. boutique10

Her befinner vi oss litt sør for sentrum i det som heter heter Camps Bay, i det grønne området med kostbare hus. Hotellet Boutique@10 er et lite hotell, ja egentlig bara en stor villa hvor du som gjest kan nyte en fantastisk utsikt ned til havet og de omkringliggende høydedragene fra din suite. Her finnes nemlig kun fire luksuriøse suiter som alle har privat terrasse og svømmebasseng.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

 1. Taj Cape Town 9.2
 1. tajroon

Taj Cape Town ligger midt i sentrum av Cape Town og er et av de fineste hotellene i denne delen av byen. Her får du rom med ekstra god takhøyde, klassisk hotellstil men det er egentlig ikke rommene som er det beste med hotellet. Nei, det er de 3 restaurantene og barene som eksempelvis Twankey Bar hvor man serverer delikate østers og spennende cocktails –  i tillegg har man mange lokale ølsorter i baren.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

Atlanticview Cape Town Boutique Hotel 9.8

Atlanticview-Cape-Town-Boutique-Hotel-photos-Exterior-Hotel-information

Også dette stilige boutiquehotellet ligger i Camps Bayog her er vi aknskje på en av byens absolutt beste hotelladresser. Utsikten fra hotellets to svømmebasseng er uslåelig, og du kan bade selv om det er kjølig i luften siden bassengene er oppvarmet med hjelp av solenergi. Hotellet har også et velutstyrt treningssenter og byr også på massasje, men primært er det utsikten man kommer hit for.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

One&Only Cape Town 9.2

 1. cape-town-one-and-only-hotel-coast

Dette er noe helt annet; nå er vi ved waterfrontområdet og marinaen som finnes her. One & Only Cape Town er et stort resorthotell med mange fasiliteter og er populært blant barnefamilier ettersom det finnes flerfoldige svømmebasseng, lekeområder og god boltreplass for de minste. Et fint spa og 3 restauranter hører også med.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

The Marly 9.8

 1. The-Marly-Hotel-Final-03

The Marly er et boutiquehotell i Camps Bay med beliggenhet helt nede ved havet. Stilen er moderne og fresh, og det meste holdes i en hvit fargepalett. Utsikten er slående fra de fleste av rommene og ikke minst fra en liten lounge som også har den samme utsikten. Hotellet har også fire restauranter – en av dem er Umi og byr på førsteklasses japansk mat.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

Pod 9.8

 1. pod

Pod ligger også i Camps Bay. Stilen er minimalistisk og «kjølig», men det er ikke personalet. Beliggenheten er optimal med kort vei til vannet, og dersom du bestiller en suite inkluderer det også tilgang til egen butler. Mange av rommene har unike detaljer på badene slik som doble dusjer og store badekar med plass for to.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.