featurea-702x300

10 luksushotell for kunstelskere

Mange som liker å reise, liker også å besøke museer og andre steder hvor man kan oppleve kunst og annen kultur.

Alle storbyer har ett eller flere museer eller gallerier, men det finnes også hoteller som nesten er gallerier i seg selv.

Hva med å våkne opp ved siden av en ekte Warhol på veggen, eller studere en Picasso under middagen eller kanskje ta turen ned i hotellets kjeller med et vinglass i hånden og vandre rundt i en eksklusiv kunstsamling sent på kvelden? De følgende femstjerners hotellene vi viser deg her byr ikke bare på en veldig fint opphold, men også å muligheten til å overnatte sammen med kunst i verdensklasse.

Det spiller ingen rolle om du er «kunstproff» eller bare liker å se på vakre og spennende kunstverk – her er hotellene som løfter ditt neste hotellbesøk til et nytt nivå.

Das Stue, Berlin 9.4

Et funky designhotell i Tysklands vibrerende hovedstad. Das Stue byr på klassisk luksus og en ytterst sentral beliggenhet, og det er den spanske arkitekten Patricia Urquiola som har gitt hotellet sitt uttrykk som på beste måte lever opp til den fine grønne adressen i Berlins største parkanlegg Tiergarten.

Quentin Garel’s sculpture in the lobby

Quentin Garels skulptur i den store lobbyen.

Foto: Das Stue

Hotellet tilbyr mengder av kunst fra sin egen samling som eksempelvis den franske kunstneren Quentin Garels krokodillehode i lobbyen. Rundt om på hotellet henger mange imponerende originalfotografier av filmstjerner som Marilyn Monroe, Dorian Leigh og Marlene Dietrich og du finner også kunst på veggene fra kunstnere som Horvat, Edward Steichen og Messrs Helmut Newton.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Byblos Art Hotel Villa Amistà, Italia 9.1

Her kan du bo i en villa i hjertet av sjarmerende Valpollicella noen kilometer fra den historiske byen Verona. Byblos Art Hotel fungerer som en permanent kunstutstilling med fokus på moderne kunstnere. Utstillingen er stadig under endring slik at det alltid er noe spennende å se.

The vibrant Byblos Art Hotel

Byblos Art Hotel – moderne kunst i en gammel italiensk villa

Foto: Byblos Art Hotel

Hotellet har 59 elegant innredede rom som alle er forskjellige. Men du kan regne med å å bo på et rom med klare og hyggelige farger på veggene og få spennende sammensetninger av møbler – nytt og gammelt. Og selvsagt ulik kunst på rommet.

Se flere bilder frahotellet og bestill ditt opphold her.

  1. MONA Pavilions, Tasmania 9.7

MONA Pavillions er et hypermoderne hotell som fungerer som en naturlig forlengelse av Australia største privateide kunstmuseum –  MONA, the Museum of Old and New Art. Både hotell og museum eies av multimillionæren David Walsh.

David Walsh's MONA Pavilions

David Walshs MONA Pavilions

Foto: MONA Pavilions

Hotellet ligger sprengt inn i en klippe på den privateide halvøya som utgjør området. Nærmeste større by er Hobart som ligger en kvarters kjøretur unna. Det delvis underjordiske museet har en samling bestående av både moderne kunst og eldre kunstverk og antikviteter, og her finner du verk fra blant annet engelskmannen Damien Hirst og Chris Ofili, den amerikanske avantgardeartisten Jenny Holzer og den Australske kunstneren Sidney Nolan.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. The Thief, Oslo 9.2

Oslo har også et heftig kunsthotell eller rettere sagt et hotell rett ved kunstmuseet Astrup Fearnley-museet som er et spektakulært eksempel på moderne arkitektur, og som med sin flotte beliggenhet rett ved Oslofjorden stråler om kapp med vannet og solen. Hotellet The Thief låner mange kunstverk fra museet og stiller dem ut på hotellet – både som en «appetittvekker» til å besøke museet og for å tilby sine gjester en annerledes opplevelse.

The Thief in Oslo, Nowray

The Thief i Oslo

Foto: The Thief

Når du bor på The Thief har du gratis entré til museet. Men det finnes også mer kunst på The Thief: Sune Nordgren var tidligere sjef for Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og han har hjulpet hotellet med å finne bilder og andre kunstverk som pryder hotellets 118 gjesterom.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Rocco Forte Brown’s Hotel, London 9.2

Dette hotell et åpnet i den dyre bydelen Mayfair i 1837 og det betyr at dette er byens eldste hotell. Det er er nå en del av kjeden Rocco Forte. Det finnes kanskje ikke så veldig mye kunst på selve hotellet, men det finnes mye i nærheten. Omtrent 190 gallerier og kunsthandlere ligger i gangavstand fra hotellet.

Entrance to Brown's Hotel in Mayfair

Browns Hotel i Mayfair

Foto: Rocco Forte

Dersom du som gjest ønsker å delta på en eksklusiv «inside spasertur» kan du det. Hver lørdag arrangeres – The Saturday Art Tours. Den som leder dette er den lokale kunstneren og gallerieieren Maeve Doyla. Turen inkluderer besøk på fire eller flere gallerier og avsluttes med en god treretters lunsj på restauranten HIX på hotellet.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

The Surrey, New York 9.4

Et steinkast fra Central Park og nær elegante Madison Avenue ligger The Surrey, og når du bor her er det som man kaller Madison Avenues ”Museum Mile” rett rundt hjørnet. Men det finnes også kunst inne på dette ekstravagante hotellet.

Kate Moss tapestry at The Surrey

Kate Moss pryder en hel vegg på The Surrey

Foto: The Surrey

Hotellet har en egen samling av moderne kunst som blant annet inkluderer fotokunst av amerikanske Jeny Holzer, du kan studere en interaktiv videoinstallasjon av den sørafrikanske artisten William Kentridge og også kunstverk av Jimmie Karlsson og Martin Nihlman. Et av hotellets dyreste fotografier kommer fra Chuck Closes kameralinse og viser en ung Kate Moss – bildet pryder en hel vegg.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. The Beaumont Hotel, London 9.9

Dette er et svært luksuriøst hotell i Mayfair i London med klassisk «old-world-service». Art deco-stilen gir hotellet et spennende særpreg og rommene og suitene er svært store. Hotellet har også et spa, men det som gjør hotellet til et kunsthotell er den unike utsmykningen av hotellets fasade: skultpuren «Room» av Antony Gormley.

The experimental sculpture named ‘Room'

Skulpturen «Room»

Foto: The Beaumont Hotel

Verket heter passende nok «Room» og er 3 etasjer høyt. Det forestiller en person som halvveis sitter eller hvilker og er utført i store rektangulære og kvadratiske former. Innsiden av «Room» er en hotellsuite.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. The Dolder Grand, Zürich 9.3

The Dolder Grand i Sveits har over 110 kunstverk å by på. Fra Andy Warhol til Salvador Dalí. Når du sjekker inn på dette luksuriøse hotellet i Zürich kan du ikke unngå å bli imponert av det store verket ”Big Retrospective Painting” av Andy Warhol som strekker seg over 11 meter i resepsjonen.

The stunning Dolder Grand in Zurich

Hotellet Dolder Grand i Zürich

Foto: The Dolder Grand

Kunstinteresserte gjester er velkomne til å benytte seg av hotellets interaktive iPad-guide som viser deg rundt gjennom hotellets store og spennende kunstsamling. Noen av høydepunktene er Salvador Dalís «Femmes Metamorphoses» som kan ses i Michelinrestauranten «The Restaurant» eller hvorfor ikke Sol LeWitts «Horizontal Brushstrokes» som du finner i spaavdelingen og Henry Moores skulptur «Three-Piece Reclining Figure: Draped» som står i resepsjonen.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. Belmond Mount Nelson, Cape Town 9.3

Belmond Mount Nelson Hotel er en 118 år gammel bygning ved foten av fjellet Table Mountain i hjertet av Cape Town. I tillegg til at det ligger i gangavstannd til den hyggelige gaten Kloof Street med sine mange restauranter, barer og shoppingmuligheter kan du også lett spasere fra hotellet til byens museumsdistrikt «The Museum Mile» hvor du i tillegg til museer også finner gallerier og utendørskunst.

Belmond Mount Nelson in Cape Town

Belmond Mount Nelson i Cape Town

Foto: Belmond

I løpet av den kommende sommeren byr hotellet på en ganske spesiell kunstopplevelse. Kunstneren Cyril Coetzee skal oppholde seg på hotellet for å holde ulike «Master Classes» hvor han forteller om hvordan han arbeider og hvordan du selv kan bli en bedre kunstner. Og ønsker du å bli malt av ham, lar dette seg også gjøre. Men prisen på det kjenner vi ikke til. Men kostbart blir dte utvilsomt. Cyril Coetzee befinner seg i den ligaen av kunstnere man engasjerer når offisielle portretter skal males. Eksempelvis av nelson Mandela som han har gjort to ganger.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

  1. The Merrion Hotel, Dublin 9.8

Dette er et av Dublins aller flotteste hotell. The Merrion er et hotell som består av fire klassiske sammenhengende ”town houses” som er over 200 år gamle. Her bor du elegant og luksuriøst i Dublins hjerte – rett i nærheten av St Stephen’s Square.

One of the finest hotels in Dublin - The Merrion

Et av Dublins beste hotell – The Merrion

Foto: The Merrion

The National Gallery ligger i ummidelbar nærhet, og dersom du ønsker å studere irske kunstnere fra de siste århundrer behøver du ikke å forlate hotellet for å få en kunstopplevelse. Hotellet eier nemlig en stor kunstsamling med over 90 malerier og andre kunstverk som kan studeres.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

No comments yet, be the first!

More news

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vårt nyhetsbrev for å motta oppdateringer om hva som skjer på BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bli medlem nå!
×