Noen av filmverdenes mest suksessfulle filmer har gjerne en kulisse eller bakteppe å lene seg mot. Det kan være en by, en bestemt omgivelse slik som skipet Titanic, men ofte er et hotell en slik kulisse.

Dersom du er en filmelsker har du sikkert lagt merke til noen av hotellene i endel populære filmer. Og selv om du aldri kommer til å bli en Hollywoodstjerne, er det tillatt å føle seg som en ved å overnatte på ett av hotellene.

 1. 1. Park Hyatt Tokyo      

TYOPH_P030 The Peak Bar

Her får du fantastisk utsikt over Tokyo og fjellt Fuji som kan ses i det fjerne. Regissøren Sofia Coppola valgte å gjøre hotellet til en svært viktig del av sin OScarbelønnede Lost in translation, og det er i baren og restauranten The New York Bar at den avdankede skuespilleren Bob (Bill Murray) og Charlotte (Scarlett Johansson) møtes for første gang. Man ser også treningsrommet, heisene, Bobs rom og mye annet fra denne fantastiske filmen.

BusinessClass har bodd på Park Hyatt Tokyo nylig. Les om vår opplevelse her.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

2. Plaza Hotel New York City

 1. plaza nyc

New York-hotellet Plaza Hotel har vært med i en rekke filmer. Her er noen av dem: Home Alone 2: Lost in New York, Crocodile Dundee, Almost Famous, North by Northwest, Arthur, American Hustle og The Great Gatsby.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 

 1. 3. Fontainebleau Miami Beach
 2. fontinuebleu miami

Første gangen dette hotellet var med i en film var i Jerry Lewis-filmen The Bellboy (1960) og sist i Police Academy 5: Assignment Miami Beach (1988). Men hotellets mest kjente rolle i en film var i James Bond-klassikeren Goldfinger fra 1964. Det er på hotellet som James Bond (spilt av Sean Connery) for første gang møter skurken Auric Goldfinger (spilt av Gert Fröbe).

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

 1. 4. Beverly Wilshire Beverly Hills A Four Seasons Hotel
 2. beverlyhills fourseasnons

Beverly Hills er nok et av verdens mest kjente områder i en by når det gjelder å ha vært med i en film, eventuelt i konkurranse med Central Park i New York. Et av verdens mest kjente filmhoteller er uten tvil Beverly Wilshire eller som mange kaller det: Pretty Woman-hotellet. Når du bor på hotellet kan du gratis be om en DVD med filmen som du kan nyte på rommet.

Se fler bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

 1. 5. Budapest Marriott Hotel
 2. Budapest-Marriott-Hotel

Femstjerners Budapest Marriott er med Steven Spielbergs drama München (Munich) som forteller om hva som skjedde etter attentatet under OL i München i 1972. Hotellet har 350 rom og kan med rette kalles et klassisk luksushotell.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

 1. 6. Hotel Regina Paris
 2. regina

Her bor du rett ved Louvre i Paris. Hotellet var med i The Bourne Identity fra 2002 med Matt Damon. Et ytterst velkjent, imponerende og ganske kostbart hotell – men beliggenheten er formidabel.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.

 

 1. 7. Taj Lake Palace Udaipur

Taj Lake Palace Udaipur ligger i midt i sjøen Lake Pichola i Udaipur i indiske Rajastan. Palasset har aner tilbake til 1746, men sin mest kjente filmrolle var i James Bonds Octopussy fra 1983. Skurken Kamal Khan bor i palasset, og man ser en rekke rom, ganger, trapper og annet fra hotellet i filmen.

Taj-Lake-Palace

Se fler bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

 1. 8. Chateau Marmont Hotel Los Angeles
 2. chateau-marmont-los-angeles-sign-xlarge

Chateau Marmont er et av Los Angeles beste hoteller og dukket første gang opp i musikalen «La La Land» fra 2016. Men du må dessverre vente til slutten av filmen før hotellet dukker opp på lerrettet.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

9. Bellagio Las Vegas

belgio

Bellagio med sine kjente fontener har blitt benyttet som bakgrunn i en rekke filmer. men to filmer utmerker seg. Den ene er «Ocean’s Eleven» og den andre «Ocean’s Thirteen» med George Clooney. Hotellet var også med i Hangover fra 2009.

Se fler bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

 

 1. 10. Hotel Le Bristol
 2. Le_Bristol_Paris

På en av Paris utvilsomt mest kostbare adresser ligger hotellet som Woody Allen benyttet i sin hyggelige film «Midnight in Paris» fra 2011. Beliggenheten er svært sentral og du kan blant annet se Elyséepalasset fra mange av rommene.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.