Er det et sted på jorda som fortjener å bli kalt paradis, er det Maldivene.

Forestill deg idylliske øyer omkranset av turkist vann, flotte laguner med hvit sand og palmetrær som vaier dovent i den behagelige brisen. Forestill deg så ditt eget private luksuriøse strandhus – gjerne med utendørs jacuzzi og uforstyrret utsikt, en hengekøye spent opp mellom to palmer, og din egen butler som serverer deg eksotiske cocktails og velsmakende mat.

Ser du etter et sted hvor du kommer lengst mulig vekk fra en hektisk hverdag, og ønsker deg til et sted hvor tiden nesten står stille, er det vel verdt se på disse resortene vi har plukket ut for deg. Her kan du våkne opp i nydelige omgivelser – uten å måtte klype deg i armen.

Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Four Season at Landaa Giraavaru er et 5-stjerners luksus resort med alt du forventer. Blendende hvit sand, turkist vann og flotte villaer og bungalower.

Over-water villa at Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru«Over-vannet» villa på Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

 

Foto: Four Seasons

Den avsidsliggende resorten har i alt 103 bungalower og villaer som er bygget i moderne stil ispedd lokal inspirasjon. Samtlige har direkte adkomst til stranda, svømmebasseng og flotte hager. Resortet passer både som en romantisk tur for to og for hele familien – gjerne ispedd ulike fartsfylte aktiviteter som tilbys.

Sjekk tilgjengelighet og bestill her.

One&Only Reethi Rah

One&Only Reethi Rah er utvilsomt et av verdens aller flotteste resorter. Det er omkranset av korallatoller, laguner og blendende hvite strender. Her får man førsteklasses oppvartning og mye privatliv.

Lap pool at One&Only Reethi Rah

Foto: One&Only Reethi Rah

One&Only Reethi Rah byr på luksus i ultraklassen.

Her finnes 130 store private villaer som er plassert langs øyas flotte strand, eller mer skjult i øyas tropiske hage, eller plassert over vannet i den flotte lagunen. Når du ikke tilbringer tid i villaen, kan du eksempelvis nyte en behandling på stedets flotte og inneholdsrike spa, eller snorkle i det krystallklare vannet. Er du i shoppingmodus, kan du få tilfredstilt dette behovet i en av stedets tre flotte butikker.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Naladhu Maldives

Direkte oversatt fra lokalspråket betyr Naladhu «nydelig øy», og Naladhu er et av regionens mest storslagne luksus resorter. Her får man store, inneholdsrike villaer som har private svømmebasseng med flott utsyn mot det indiske havet.

The 'beautiful island' of NaladhuDen flotte øya Naladhu

Foto: Anantara

Med kun 20 villaer, er dette eksklusive resortet et perfekt sted å gjemme seg bort. Og her er det bare å benytte en av øyas mange kajakker som er en utmerket måte å utforske det flotte farvannet på.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Gili Lankanfushi Maldives

Den flotte koralløya Gili Lankafushi byr på luksus hele veien, og er regnet som en av verdens aller flotteste «water villa resorts». Og det er ikke vanskelig å se hvorfor.

Unique rustic Villa at Gili Lankanfushi Maldives Unike og rustikke Villa at Gili Lankanfushi Maldives

Foto: Gili Lankanfushi

5-stjerners resortet har i alt 45 «over-vannet» villaer som er bygget i tre og glass. Herfra kan du se nydelig blått hav så langt øyet rekker. Et artig høydepunkt med disse villaene er at de er utstyrt med badekar i glass slik at du kan se det lokale livet i sjøen svømme rett under deg.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. The St Regis Maldives Vommuli Resort

Dette er Maldivenes nyeste resort, og ble åpnet 1.November i fjor. Det er utvilsomt et imponerende anlegg som vel er så idyllisk det kan bli.

St Regis Maldives Vommuli opened in November 2016St Regis Maldives Vommuli åpnet i November 2016

Foto: St Regis

Flotte strender, slående «over-vannet» bungalower og førsteklasses fasiliteter. Dette 5-stjerners resortet hører hjemme på en hver reisendes «bucket list». Det inneholder 77 flotte villaer – hvorav en del av dem over vannet. Men til felles har de at de betjenes av en av St Regis’ dyktige butlere. Et luksuriøst «over-vannet» spa, utendørs tennisbaner og business senteret «The Library» lar deg få unna litt arbeide innimellom hvilestundene.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Taj Exotica Resort & Spa

Resortet er spredd over Emboodhu Finolhu, som er en øy som også er kjent for sin rike flora og fauna. Taj Exotica Resort & Spa er virkelig en oase og en oppvisning i luksus og velvære.

With 64 sea-view villas and suites - Taj Exotica Resort & Spa Taj Exotica Resort & Spa byr på 64 suiter og villaer med sjøutsikt.

Foto: Taj Hotels

Her finnes i alt 64 villaer og suiter med flott utsikt mot havet. På selve øya er det frodig vegetasjon, to gourmetrestauranter, en flott bar og et inneholdsrikt spa. Stedet er også kjent for sin prisvinnende president suite som utvilsomt er en av de aller flotteste i hele verden.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

Cocoa Island by COMO

Cocoa Island by COMO er et postkort verdig og byr som de andre resortene vi omtaler – på det aller meste man kan forvente på et sted i denne klassen.

Dhoni-inspired suites at Cocoa Island by COMO Dhoni-inspirerte suiter på Cocoa Island by COMO

Photo: COMO

Da Cocoa Island er mindre storslagen enn andre øyer, veier stil, karakter og intimitet opp for dette. Servicen er eksepsjonell og stedets i alt 33 «over-vannet» suiter fremstår ganske så unike med sitt «dhoni båt inspirerte design». På COMO Shambhala Retreat kan du eksempelvis bestille hollistiske velværebehandlinger. Videre er kjøkkenet inspirert av retter fra det sydlige India.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Velaa Private Island

Dette er i sannhet en privat øy i Maldivene. Velaa Island er eid av den tsjekkiske milliardæren Jiri Smejc. Han har med Velaa skapt en «lekeplass» for kravstore milliardærer siden han selv aldri ble helt fornøyd på stedene han besøkte før han selv investerte i en egen øy.

Luxury suite at Velaa Private Island Luksus suite på Velaa Private Island

Foto: Velaa Private Island

Luksusresortet byr på eksepsjonell 5-stjerners service og privatliv i sine 45 villaer. Stedet er laget for å attrahere verdens 1 prosent rikeste. På stedet møter man eksempelvis «walk in snow room» i det flotte spaet, en egen ubåt for 3 personer, en storslagen yacht for turer i nærområdet og ikke minst den største vinsamlingen på Maldivene. Dette er i sannhet en «once in a lifetime experience».

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Per Aquum Huvafen Fushi

Dette er et forfriskende, men samtidg avslappende resort på øya Huvafen Fushi, som betyr drømmeøy. Og kanskje får du oppfylt drømmen din her på Per Aquum? Det ligger på North Male atollen Kaafu. Stedet åpnet i 2004 og har i alt 43 flotte «hytter».

The world's first underwater spa at Per Aquum Huvafen Fushi Verdens første undervanns spa finner du på Per Aquum Huvafen Fushi

Foto: Huvafen Fushi

I tillegg til det unike undervanns-spaet byr 5-stjerners resortet på et bredt utvalg aktiviteter slik som diving deep-sea fishing. Flere flotte barer rett ved vannet finnes sammen med flere restauranter som serverer de lekreste retter.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.

  1. Anantara Kihavah Maldives Villas

Dette er verdens nest beste resort i verden i følge anerkjente Condé Nast. Og det forstår vi godt. Her bor du i luksuriøse boenheter, får flott service og har tilgang til fasiliteter i verdensklasse.

Underwater restaurant at Anantara Kihavah Maldives Villas Undervannrestauranten på Anantara Kihavah Maldives Villas

Photo: Anantara

Resorten inneholder 78 frittstående strand og over-vannet villaer – alle med sitt eget «evighets basseng». Undervannsrestaturanten har også en inneholdsrik vinkjeller. Et spennende spa med det som skal være et av Maldivenes lengste svømmebassenger hører med. Resortet ble nylig satt på UNESCOS liste over over «world biosphere reserves». Her finner man også dykkemuligheter i særklasse. Og foretrekker du å holde deg over vannet er det en rekke uberørte øyer å utforske i umiddelbar nærhet.

Sjekk tilgjengelighet og bestill ditt opphold her.