På med tweedjakken, husk pipen og ikke minst å bestille en engelsk sportsbil uten tak – denne uken tar hotell listen oss med ut på landet!

De fleste som besøker England lander i London eller Manchester, og beveger seg sjelden utenfor storbyenes mangfoldige tilbud. Men England har svært mye å by på, og området Cotswolds som ligger et stykke vest for Londonområdet, nær Wales, byr på flott landskap og det England vi kjenner fra TV-serier slik som Midsomer Murders (Mord og mysterier på norsk). Frodig natur ispedd pittoreske hus og staselige herregårder. Og for ikke å glemme noen lokale puber hvor alle kjenner hverandre.

The Cotswolds strekker seg over hele seks counties, eller fylker der Gloucestershire og Oxfordshire er de mest kjente. Her får du 10 flotte hoteller i området. Kanskje inspirerer dette til vårens utenlandsreise sammen med din andre halvdel?

Oak House No1 9.9 (Tallet er karakteren hotellet har i vår hotellseksjon. Toppkarakteren er 10 og er basert på gjesters anmeldelser)

Oak House No.1 har mottatt en rekke utmerkelser opp gjennom årene og regnes som et av områdets beste boutiquehotell. Fem stjerners hotellet har en idyllisk beliggenhet i byen Tetbury i Gloucestershire.

Oak House No1 in Tetbury, Gloucestershire

Oak House No1 i Tetbury, Gloucestershire

Foto: Oak House No1

Hotellet har fokus på å skape en hjemmekoselig atmosfære, og ikke bli overrasket om du møter en kjendis i hotellets mange korridorer. Hotellet har blitt populært siden det er litt gjemt unna omverden – her møter glamour klassisk engelsk luksus.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

East House 10.0

Idylliske East House beskrives som et bed & breakfast, men er mer å regne som et luksuriøst sted å overnatte. Stedet har aner tilbake til 1759. Det vakre steinhuset ligger i byen Broadway i Worcestershire, og er omkranset av en flott hage.

5-star East House in Broadway, Worcestershire

East House i Broadway, Worcestershire

Foto: East House

Noen få minutters spasertur unna hotellet finnes et utvalg restauranter, puber og caféer hvor man med fordel kan nyte sin 5 o`clock tea.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

The Old Swan & Minister Mill 9.0

The Old Swan & Minster Mill er erketypisk engelsk i stilen og hotellet ligger kun to en halv mil fra Oxford – som absolutt er verdt et besøk, synes vi. Her får du landlig sjarm i kombinasjon med moderne fasiliteter.

The quintessentially English inn Old Swan & Minster Mill

Old Swan & Minster Mill

Foto: The Old Swan & Minster Mill

Hotellet har nylig åpnet en ny spaavdelning med blant annet oppvarmet svømmebasseng, badstue, «isfontene» og regnskogdusjer.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Cranbourne House 10.0

Et svært trivelig hotell i området som ofte kalles for ”Cotswolds Venezia” (Bourton-on-the-Water), Cranbourne House tilbyr et sjarmerende opphold – kun få minutters spasertur unna bysentrum.

Cranbourne House in Bourton-on-the-Water

Cranbourne House i Bourton-on-the-Water

Foto: Cranbourne House

Hotellet har kun seks rom, og bestiller du et av disse får du et rom med en diger antikk fransk seng med det som skal være en svært luksuriøs madrass. Vi kjenner ikke detaljene rundt dette, men betviler ikke komforten. Hotellet er intimt og følgelig svært personlig. Dette er et perfekt sted for en romantisk weekend.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her

Abbots Grange 9.8

Hotellet ligger ved høydedragene ved byen Broadway (Broadway Hill dersom du titter på kartet) omkranset av store grønne områder og ikke minst en flott hage. Abbots Grange er et av Englands mest vel bevarte hus fra middelalderen. Huset er bygget i starten av 1300-tallet som bolig for William of Harvington.

Abbots Grange in Broadway hill

Abbots Grange i Broadway hill

Foto: Abbots Grange

Abbots Grange har sin egen distinkte karakter og man føler historiens sus når man slapper av i de rolige omgivelsene. Etter en dag ute i naturen er det eksempelvis herlig å kunne nyte en irish coffee foran den digre peisen.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

The Northey Arms Hotel 9.4

The Northey Arms har beskjedne ti rom, men standarden er lysende 5 stjerner. Hotellet har nylig vært gjennom en betydelig oppgradering, og har dessuten en av områdets aller mest populære restauranter innenfor sine vegger.

The Northey Arms in Bath

The Northey Arms i Bath

Foto: The Northey Arms

The Northey Arms har nemlig en restaurant med Michelin stjerne hvor du kan spise klassisk engelsk husmannskost som normalt sett er å finne på pub´en – men her sørger kokken Chris Alderson for å gi de klassiske rettene en moderne tolkning.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Lucknam Park Hotel Chippenham 9.4

Lucknam Park Hotel er vakkert plassert ved et enormt grøntområde, og antageligvis er dette et av Englands flotteste country houses. Hotellet er populært for bryllups selskap og for dem som er glad i et spa opphold. Og det er kun få minutter unna byen Bath.

Lucknam Park Hotel - one of the England’s finest country houses

Lucknam Park Hotel byr på gjennomgående høy kvalitet

Foto: Lucknam Park

Hotellet har spennende fasiliteter slik som eget ridesenter og en egen «kokkeskole» for de mat interesserte. Hotellet byr på 42 unikt innredede rom og suiter. Måltidene inntas i en av de to restaurantene The Brasserie eller Michelin-restauranten Park.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Mill Hay House 9.0

Mill Hay House ligger mellan de pittoreske byene Broadway og Snowshill. Stedet er et fortryllende luksus bed & breakfast med veldig fine rom. En velfrisert hage omkranser stedet.

The enchanting Mill Hay House and garden

Mill Hay House

Foto: Mill Hay House

Her får du engelsk eleganse ned i minste detalj og du vil med stor sannsynlighet oppdage at ditt engelske språk høres ut som akkurat når du var ferdig med dine studier ved Oxford. Hotellet er også kjent for sin flotte frokost.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

Burford House 8.8

Burford House er et sjarmerende boutiquehotell bygget i stein med utsøkt service, flotte rom og et godt kjøkken.

The charming Burford House

Burford House

Foto: Burford House

Hotellets i alt seks rom er individuelt designet og innredet. Beliggenheten er i Burfords hovedgate, men det er kun en kort kjøretur for å komme ut på den flotte landsbygda som for øvrig betraktes av mange som Cotswolds mest autentiske.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.

The New Inn Coln St Aldwyns 9.1

The New Inn er ikke bare et fint hotell – man har også sin egen pub. Det betyr besøk på hotellet av av de lokale, og også mulighet til å kunne spise tradisjonell engelsk pubmat.

The New Inn Cold St Aldwyns

The New Inn Cold St Aldwyns

Foto: The New Inn

Huset har aner fra 1500-tallet og har 15 rom.

Se flere bilder fra hotellet og bestill ditt opphold her.