I det gamle posthuset, midt i hjertet av København, åpner Nordic Choice Hotels om få uker Villa Copenhagen.

Villa Copenhagen skal i følge hotellkjeden gjenspeile selve København – en by hvor holdbarhet, lykke, luksus og mangfold forenes. Selve hotellet har 390 rom og suiter, og byr selvsagt på både barer, restauranter og treningsfasiliteter.

252840018

Hotellet hevder å skille seg fra konkurrentene ved at de har et ekstra stort fokus på miljø og bærekraft. Alt de gjør og tilbyr sine gjester er alltid med tanke på det beste for moder jord. Vi kjenner ikke alle detaljene rundt dette, med det innebærer bl.a. kortreist mat og gjenbruk.

195294375

Alle gjesterom preges av skandinavisk minimalisme og fargepalett. God takhøyde, parkett med fiskebensmønster, vindusdesign i samme utseende som fra da bygget ble oppført i 1912.  Webb_villaCPH-1080x676

252840012

Restaurantene i hotellet har fokus på å redusere matavfall og vil også benytte økologiske produkter. Det nordiske kjøkkenet kombineres med gastronomiske impulser fra hele verden. Tanken er at det skal gjenspeile Københavns mangfold og kultur. The Brassier, med sitt åpne kjøkken og bar blir hotellets all-day restaurant, The Satchel Bar og The Playroom blir henholdsvis en hyggelig vinbar og en restaurant.

195289604

I hotellets hage vil det blomstre og gro. Og i tillegg til blomster, skal det her dyrkes urter og produseres honning. Et av høydepunktene  er ”The Courtyard” som skal bli et sosialt møtested og en multifunksjonell plass. Her finnes både resepsjon og en pop-up shop.

Et annet høydepunkt er det 25 meter lange oppvarmede bassenget som er på hotellets tak. Her kan man i tillegg til å ta noen svømmetak, også nyte både utsikt over byen, og kanskje noe leskende fra baren.

Villa Copenhagen skal etter planen åpne dørene 1.juni i år.