Dette er kanskje en grunn til å velge Lanzarote som høstens soldestinasjon? Femstjernershotellet Princesa Yaiza Suite Hotel Resort inviterer til «Gastronomy Days» med to av verdens mest kjente kokker som gjester.

Michelinkokkene María Marte og Arnau Bosch (som står bak restauranten Can Bosch i Cambrils ved Barcelona) kommer ftil å forføre hotellets gjester med spesielle menyer skapt spesielt for arrangementet.

Den første av mesterkokkene som tar over hotellets restaurant Isla do Lobos restaurant er Maria Marte, som opprinnelig kommer fra den Dominikanske republikk. Det er dagene fra 5/10 til 7/10 det hele skjer. For å gi et bilde av hotellets størrelse, nevner vi at det finnes ytterligere syv restauranter på hotellet.

Terraza Lobby bar al anochecer

Terraza Lobby Bar Al Anochecer

Maria Marte er ansvarlig for Michelinrestauranten Club Allard i Madrid og hennes historie er spesiell. Hun startet i oppvasken på restauranten, men har arbeidet seg opp til den ledende posisjonen hun har i dag. Og hun er sågar den eneste kokken i den spanske hovedstaden som har vunnet landets nasjonale gastronomiske høyeste utmerkelse.

Maris beskriver sin mat som «under konstant utvikling» og lover retter som blander Middelhavets ingredienser med sine egne karibiske røtter.

Princesa Yaiza

Litt senere i høst nærmere bestemt fra 16/11 til 18/11 er det dags for den unge dyktige kokken fra Katalonia til å gjøre sin entré. Arnau Bosch er tredje generasjonen av kokker fra familen Bosch.

Arnau tillbrakte sin barndom med å hjelpe til der det var behov i familiens restaurant Can Bosch – som for øvrig mest arbeider med mat fra havet, skalldyr og fisk. Han tok sin utdannelse på det katalanske gastronomiske akademiet og fikk den gjeve utmerkelsen «årets juniorkokk og entreprenør» i regionen for to år siden.

Han liker å arbeide med hva som finnes tilgjengelig av lokale råvarer, og gjestene kan utvilsomt se frem mot spennende opplevelser på tallerken når han benytter det som lever i havet utenfor Lanzarote -med en touch av molekylær gastronomi og uvanlige teknikker.

HOTEL_PRINCESA_YAIZA_27

Hotellets åtte restauranter har alle sin egen stil og hotellet har i de senere årene blitt den sterkest lysende stjernen på Kanariøyenes restauranthimmel.

Men det er ikke bare maten du skal oppleve på hotellet, som ligger ved stranden Playa Blanca kun 30 minutter med bil fra flyplassen.

Stilen på hotellet er typisk spansk og med perfekt stelte hager. Det finnes ulike svømmebasseng og det er heller ikke langt til havet. Dette er et hotell som på ingen måte ligner et typisk hotell på Kanariøyene.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her.