Beste flyplassen for shopping

London Heathrow

Storbritannias mest hektiske flyplass og den flyplassen i Europa som er størst målt i antall reisende har vunnet utmerkelsen «beste flyplass for shopping» hele syv år på rad av Skytrax World Airport Awards. I nyere tid har man benyttet omlag 40 millioner pund på å gjøre terminal 5 så attraktiv at luksusmerker som Louis Vuitton, Chanel, Hermes og Rolex har åpnet butikker her, men i tillegg til disse finnes en rekke andre både dyrere og litt rimeligere butikker man kan bruke penger hos.

New Harry Potter shop in Terminal 5 at Heathrow

Den nye Harry Potter-butikken i Terminal 5 på Heathrow

Foto: Heathrow Airport

Her finnes også en egen shoppinglounge hvor man kan puste ut mellom innkjøpene. To restauranter hvor Michelinstjernekokker jobber på kjøkkenet (inkludert The Perfectionists’ Café by Heston Blumenthal). Et artig innslag er en ny Harry Potter-butikk. Takket være alle disse grepene kunne flyplassen i siste kvartal i 2016 notere seg svært gode resultater økonomisk. Samtidig svarte 15,3 millioner reisende at flyplasseopplevelsen nå var «excellent» eller «very good».

Beste flyplassen å bo på hotell på

Beijing Capital Airport

Beijing Capital Airport har to fantatstiske femstejerners hoteller. Langham Place Beijing og Hilton Beijing Capital Airport. Førstnevnte hotell ligger nær terminal 3 og er ofte med i kampen når verdens beste flyplasshotell skal kåres. Hotellet har 372 store rom og i tillegg penthousesuiter og separate «townhouses» altså leiligheter på hotellet med to etasjer. Hotellet har et fint fitnesscenter med utsikt mot en innsjø. Her kan man også nyte en permanent kunstutstilling. Besøkende på hotellet trekker også frem den flotte clubloungen som er døgnåpen.

One bedroom suite at Langham Place Beijing

Suite med et soverom på Langham Place Beijing

Foto: Langham Place Beijing

Hilton Beijing Capital Airport ligger ett par minuter med bil fra flyplassen. Her kan du sjekke inn på et av de 322 rommene som blant annet byr på lydisolerende vinduer fra gulv til tak. Hotellet har hele 6 restauranter, et fitnesscenter, spa, svømmebasseng og mye annet. Hvem ville trodd at et flyplasshotell kunne være så flott?

Beste flyplassen å besøke en lounge

Hong Kong Airport

Hong Kong Airport har en rekke elegante og luksuriøse lounger. Det Hong Kong-aserte flyselskapet Cathay Pacific har seks lounger her, og en av de mest kjente er The Wing og The Pier som etter en nylig avsluttet renovering ble utnevnt til beste first class-lounge i Skytrax World Airline Awards 2016.

Loungen ligger i den sydlige delen av avgangshallen. Så snart man kommer inn ser man tyelig at dette er en svært påkostet lounge, og dette er deres flaggskipslounge. Stramme linjer kombineres med fasiliteter som dusjrom som er åpne døgnet rundt. Flere flotte buffeter og en nuddelbar sørger for å by på flott mat til en hver tid. En egen kaffelounge og en bar med et nærmest grenseløst utvalg hører med. Det hele toppes av en flott Champagnebar og den elegante restauranten The Haven.

Shower suite at The Wing

Private dusjrom – loungen The Wing i Hong Kong

Foto: Cathay Pacific

Avdelingen The Pier gir deg en ekte first class-opplevelse med blant annet et spa (The Retreat) som tilbyr massasje av slitne føtter eller høye skuldre. Baren The Bar har et omfattendeutvalg cocktails. Og skulle du ønske deg mest fred og ro kan du booke en av de i alt åtte «Day Suites» hvor du kan dra for gardinen, legge deg ned på en dagseng og se ut på flyplassområdet utenfor eller rett og slett lese en bok i fred og ro.

The Pier

The Pier

Foto: Cathay Pacific

Det finnes også fire Plaza Premium-lounger du kan besøke i Hong Kong. Etter å ha betalt inngangsavgift kan du eksempelvis ta en dusj, noe å spise eller drikke. Det er også mulig å få en ansiktsbehandling eller massasje. Senere i år åpner også American Express sin første internasjonale lounge her.

Beste flyplassen for attraksjoner og underholdning

Singapore Changi Airport

Changi Airport i Singapore omtales ofte som verdens beste flyplass hvis man må være på en flyplass noen timer – ekesempelvis i forbindelse med en mellomlanding. Foruten å være ren, effektiv og behagelig tilbys en rekke aktiviteter. Du rekke neppe å besøke flyplassens i alt 350 butikker, 120 restauranter, barer og cafeer. Men du rekker kanskje et besøk i en av de fire kinosalene, fitnesscenteret, skjønnhetssalongen eller kanskje en tur i svømmebassenget på taket. Og reiser du med barn, vil nok de minste sette pris på et besøk på lekeplassen.

Butterfly garden at Changi

Nok en ny attraksjon på Changi: Sommerfuglhagen.

Foto: Singapore Changi Airport

Men det er mer. Det fnnes i alt fem ulike hager med ulike temaer – og sommerfuglhagen er nok den mest spektakulære. Den går over to etasjer og er en seks meter høy foss. På taket finnes en hyggelig hage med solstoler. Og liker du orideer må du besøke «The Orchid Garden» komplett med fiskedam med koi-fisker. Og har du ekstra god tid – hvorfor ikke ta en avstikker inn til byen. Dette er gratis og inkluderer en båtreise på Singapore River og en guidet busstur gjennom byens ulike deler. Forestrekker du å bli værende på flyplassen kan du sjekke ut avdelingen med Xbox 360-spillkonsoller, Kinectstasjoner eller MTV-hjørnet?

Beste flyplassen for velvære

San Francisco International Airport, SFO

San Francisco er byen hvor nye trender ofte fødes. Silicon Valley ligger ikke langt unna og den ungdommelige energien smitter. Den har også smittet av på SFO som var tidlig ute med å kaste seg på nåtidens grønne fokus og moderne sunne løsninger for de reisende. Her kan du lade opp og slappe av før du skal videre ut i verden. Det finnes flere svært populære Yoga-rom i både terminalene 2 og 3. Trenden med Yoga på flyplassen har også spredd seg til blant annet Frankfurt, Heathrow og Helsingfors.

Yoga room San Francisco Airport

Yoga på SFO – San Francisco

Foto: SFO

Etter endt Yoga-økt passer det kanskje med et glass ferskpresset juice og en sunn snacks hos The Plant Cafe? Alt som selges her kommer utelukkende fra lokale produsenter og er naturligvis økologisk dyrket. Det finnes også et Napa Farms Market (man lager ikke bare vin i Napa Valley) og den danske juicebaren Joe & The Juice. Til og med automatene for mat og drikke tilbyr økologiske, glutenfrie og sukkerfri produkter.

SFO er den eneste flyplassen vi kjenner til som har en egen gris som medarbeider. Ja, du leste rett – LiLou er en liten gris som har til oppgave å bevege seg rundt på flyplassområdet for ås pre glede og når den orker – utføre små kunster den har blitt lært opp til. LiLou er den første grisen som har blitt en del av det internasjonale programmet Animal Assisted Therapy Program men hun er ikke alene. Flyplasen har i tillegg 22 hunder på avløsningslisten som er ute blant folk på flyplassen og ute ved gatene hvor de bærer vester hvor det står skrevet «klapp meg!». LiLou har selvsagt egen Instagramkonto .https://www.instagram.com/lilou_sfpig/

LiLou standing proud

LiLou arbeider på SFO i San Francisco

Foto: SFO