Første klasse er utvilsomt en svært behagelig måte å reise på (og vi velger å bruke det engelske First Class i denne artikkelen) men ikke alle First Class produkter er like private. I denne artikkelen har vi tatt tatt for oss de vi mener er de mest private First Class-suitene.

I løpet av de siste årene har flyselskap som tilbyr First Class giret opp og utviklet stadig bedre produkter for dem som ønsker det ypperste i luften. Og har du pengene, er det nesten ingen grenser for hvor privat og luksuriøst du kan reise i disse dager.

For bare 10-15 år siden var First Class noe helt annet, og utviklingen har virkelig fått fart på seg i de senere årene. Dette er vår liste over det vi mener er luftens 6 beste First Class-suiter, og vi starter med plass nummer 6.

Plass nummer 6: Asiana Airlines A380 First Suites
Asianas First Class-suite om bord på selskapets A380-maskiner tilbyr en god porsjon privatliv. Her får du en suite med skyvedør, slik at du kan stenge resten av verden ute. Når setet blir lagt ned, forvandles det til en seng på hele 2.10 meter, så her kan du slenge deg nedpå og «zappe» deg gjennom det store kanalutvalget som vises på en 32 tommers skjerm – noe som er blant de aller største på et fly i kommersiell trafikk.

Asiana-Gear-Patrol

Asiana Airlines First Class Suite
Foto: Asiana Airlines

Asiana tilbyr sine mestbetalende passasjerer en hel del ekstra, og en unik detalj er kokken som jobber dedikert for passasjerene i First Class. Maten skal jo helst ikke være dårligere enn Champagnen som er standard her, nemlig Pol Roger Cuvée Churchill 1999.  Når du ligger og nyter din behagelige seng, legger du kanskje merke til den flotte bakgrunnsbelysningen i kabinen og lyssystemet «Star Light», som skal etterligne en stjernehimmel om natten.

Plass nummer 5: Air France La Première

Air Frances elegante suite La Première er en av de mest populære First Class-suitene. Den kan bestilles når du flyr longhaul om bord på selskapets Boeing 777-300-maskiner, og den franske måte å lage en First Class-suite på blir naturligvis elegant og trés chic. Her er ingen dører, men tykke gardiner som sikrer fred, ro og demper lyden fra omgivelsene.

PREMIERE-CABINE

 

La Première hos Air France

Det komfortable setet kan forvandles til en seng på drøye 2 meter. Skjermen en 24-tommers HD touch screen.
Les vår anmeldelse av La Première her

Plass nummer 4: Emirates First Class Suite

Luksus er et nøkkelord for Emirates First Class Suite. Her sitter helt i fred og ro og servicen er i toppklasse. Og hva får man? Skyvedør til suiten, din egen liten bar og en garderobe for å nevne noen detaljer.

emiratesfirst

Emirates First Class Suite
Foto: Emirates

Den flotte suiten har et sete som også kan forvandles til en komfortabel seng. Hvis du vil bestille en Emirates First Class Suite kan du det om bord på selskapets A380-, A340-500- og dessuten på noen Emirates Boeing 777-maskiner.
Vi foretrekker versjonen om bord på A380, da man her også får tilgang til dusj og tilhørende omkledningsrom – og det er jo perfekt når man vil «freshe seg opp» før landing. Selskapet annonserte også nylig at de skal vise frem neste suite generasjon i forbindelse med Dubai Airshow i November.

Plass nummer 3: Singapore Airlines Suites Class
Singapore Airlines var et av de første flyselskaper som tilbød suiter. Her får du rikelig med plass og gode løsninger. Suiten er i prinsippet en privat dobbeltkabin med skyvedør, en god seng og en rekke smarte innredningsdetaljer.

singaporefirst-1000x576

Singapore Airlines Suites Class
Foto: Singapore Airlines

Veggene er kledd med italiensk lær og tre, og hele innredningen føles flott og gjennomtenkt. Champagnen som serveres er heller ikke dårlig: Krug Grand Cuvée eller Dom Perignon 2004. Suitene er tilgjengelig på selskapets Airbus A380 og Boeing 777-300ER. Ombord på A380 har man også eget dusjrom og omkledningsrom. Selskapet annonserte nylig også at de skal oppgradere sine 14 av sine totalt 19 Airbus A380med nye seter, nytt underholdningssystem og ikke minst nye suiter.

Plass nummer 2: Etihad First Apartment
Etihads nest beste premiumprodukt kan bestilles om bord på selskapets A380-maskiner og dessuten på noen av deres Boeing 787. Sett deg ned i det svært behagelige setet. Her nipper du kanskje til noe godt å drikke fra din egen bar?
Når du blir trøtt kan du nyte en liten lur i din behagelige seng, som er 2,08 meter lang. First Apartment er hakket rimeligere enn Etihad flaggskipsprodukt, The Residence som byr på alt man måtte begjære av privatliv, komfort og luksus.

FIRST_CLASS_APARTMENT_long_view

 

Etihads First Apartment
Foto: Etihad

…og på førsteplassen finner vi…Etihad The Residence.
BusinessClass var til stede da Etihad viste The Residence frem for første gang i november 2014, og vi er fortsatt meget imponert av denne suiten med hele tre rom. The Residence kan bestilles om bord på selskapets A380-maskiner, og suiten består av en kombinert stue/spiseavdeling, soverommet har en 2,08 meter lang seng og så er det baderommet med privat dusj.

2_theresidence

 

Etihads The Residence
Foto: Etihad
Stuen har en 32-tommers TV, en skinnsofa med plass til to personer og to bord, som settes frem når man vil spise.
Når du bestiller The Residence får du din egen butler, som står til tjeneste under hele reisen. Butleren har har fått trening fra hotellet Savoy i London.

The Residence kan bestilles på rutene mellem New York og Abu Dhabi, Mumbai og Abu Dhabi og til og fra London, Sydney og Melbourne – også de tre fra Abu Dhabi.