Hotellkjedene har begynt å forstå at miljøet spiller en stadig viktigere rolle for gjestene. Moderne og bevisste reisende etterspør både reiseformer, hotell og aktiviteter på sine reiser som påfører miljøet et minst mulig fotavtrykk.

Denne trenden har ført til at det har begynt å dukke opp miljøvennlige hoteller som går adskillig lengre enn å kun drive kildesortering og servere økologisk melk til frokosten. Nei, nå gjenvinnes både regnvann og solcellepaneler sørger for ren strøm for å nevne noen tiltak.

Her er 10 hoteller som beviser hvordan luksus kan gå hånd i hånd med en miljøvennlighet.

Soneva Kiri Koh Kood, Thailand 9.6 

Hotellet ligger i Thailands sydøstlige «hjørne» – nær grensen til Kambodsja. Soneva Kiri Koh Kood har også et imponerende søsterhotell på Maldivene som heter Soneva Fushi.

Soneva Kiri Koh Kood

Soneva Kiri Koh Kood

Hotellet har hatt besøk av en rekke kongelige og ulike kjendiser opp gjennom årene, og følelsen man får her kan nok best beskrives som «barbent luksus med god samvittighet». Hele hotellet er selvforsynt med vann – og det både samles opp regnvann i tillegg til at det finnes egne kilder som man har borret seg ned til. Gjestene oppmuntres til å delta på ulike aktiviteter som det å lære seg hvordan man velger miljøvennlig frukt når man skal handle hjemme i sin lokale butikk. Og hotellet viser også gjerne hvordan økologisk dyrking og honningproduksjon fungerer, og hvilke effekter det har på nærmiljøet.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

Song Saa Private Island, Kambodja 9.4

Slik ser et skikkelig luksuriøst «grønt» hotell ut. Det befinner seg midt i et 100 hektar stort naturvernområde i det vestlige Kambodsja. Men siden det er et maritimt område vi befinner oss i, så er hotellet fordelt på 2 små øyer et stykke unna øvrig sivilisasjon. Song Saa består av 27 store villaer – samtlige med spektakulær utsikt over havet. Alle har også eget svømmebasseng. Man kan bo på villaer enten ved den jungelkledde stranden eller på villaer plassert på påler.

Song Saa Private Island

Luksusen på Song Saa er ganske så miljøvennlig. I disse dager holder man på med å utvikle et system hvor solcellepanelene ikke bare gir den nødvendige elektrisiteten som hotellet har behov for, men også forsyner den nærliggende byen Prek Svay på øya Koh Rong med strøm. her bor det 650 personer som da nærmest får tilgang på gratis og stabil energiforsyning.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

  1. North Island Resort Mahe, Seychelles 10.0

Her er vi på øya Mahe, som er en av de mange vakre øyene som utgjør Seychellene. Hotellet er et ultraluksuriøst resort men samtidig et av de hotellene som tar miljøansvaret mest alvorlig.

North Island Resort Mahe

Dette er er et svært intimt hotell med kun 11 villaer. De er alle store og ligger slik til man forventer i et slikt paradis. Fra din egen terrasse har du utsikt til den kritthvite stranden hvor palmene vaier dovent i den behagelige vinden. Her finnes en rekke muligheter til ulike vannsportaktiviteter. I tillegg er det gode muligheter for gastronomiske opplevelser. Men årsaken til at hotellet er med i denne oversikten er darbeidet de har gjort for den lokale flora og fauna. Det har resultert i at flere fuglearter har kommet tilbake, og igjen har skilpaddene begynt å legge egg på stranden.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

  1. One Aldwych, London 9.2

One Aldwych ligger bare fem minutter fra Covent Garden men er et av Londons mest «grønne» hoteller. Her får du kombinasjonen av luksus i London City, utsøkt service og kanskje litt bedre samvittighet.

One Aldwych near Covent Garden

Hotellet benytter kun lett nedbrytingsbare materialer for de tingene gjesten benytter på rommet. Det betyr toalettpapir, engangsglass og lignende. Kosmetikken gjestene tilbys gratis på rommet kommer fra det «grønne» firmaet T London. Hotellets svømmebasseng benytter ikke klor for å rense vannet men heller et mineralbasert organisk system. Alle tiltak har gjort hotellet til det eneste i England som har fått utmerkelsen The Luxury Eco Certification Standard (LECS) fra organisasjonen Sustainable Travel International (STI).

Se flere bilder og bestill ditt opphold her 

Lefay Resort & Spa Lago di Garda, Italia 9.8

Hotellet ligger på et stort område ved Gardasjøen og fra beliggenheten på fjellet har man utsikt over den sjarmerende byen Gargnano. Hotellet er i stor grad bygget av lokale materialer, og på kjøkkenet benyttes helst lokale råvarer til matlagingen.

Lefay Resort & Spa Lago di Garda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I tillegg til å ha et flott spa som har fått en rekke utmerkelser, overnatter du i et rom hvor gulvet er laget av valnøtt eller oliventre fra lokale produsenter. Andre fasiliteter er det fine treningssenteret og områdene for meditasjon som finnes rundt omkring i nærområdene. Olivenoljen som benyttes er naturligvis lokalprodusert. Strømmen kommer fra «grønne» italienske strømselskaper.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

  1. Mandapa A Ritz-Carlton Reserve, Ubud, Indonesia 9.9

Dette hotellet har blitt utnevnt til det beste i Asia og det nest beste i hele verden i forbindelse med TripAdvisors ”2017 Traveler’s Choice Awards”. Vi befinner oss i Balis spirituelle hjerte – i byen Ubud

Mandapa A Ritz-Carlton Reserve

Her kan du sjekke inn i en flott suite eller villa. Det finnes 60 suiter og villaer, så hotellet er ikek veldig stort. Det finnes to svømmebasseng og et flott spa. Men det som gjør hotellet unikt er at man har sin egen økologiske hage og ikke minst en egen avdeling for husdyr. For familier som reiser med barn finens et  ”eco-educational-center” hvor barna kan lære hvordan natur og økologi fungerer. Men gjort på kul og interaktiv måte som fanger barnas oppmerksomhet. Rundt hotellet finnes store rismarker, og risen som serveres på hotellet kommer fra disse og benyttes i kjøkkenet sammen med lokalprodusert kylling, grønnsaker og fisk fra kysten.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her 

  1. ITC Gardenia, India 9.2

Glem å benytte taxitil dette hotellet. Bestill transfer med helikopter fra flyplassen da man kan lande på hotellets tak. ITC Gardenia er noe så uventet som en kombinasjon av indisk luksus og miljøtanke.

ITC Gardeniain India

Naturen er hotellets tema og eksempelvis benytter man ikke aircondition for å kjøle ned lobbyen, men vind. I lobbyen finner du også en grønn vertikal hage og en restaurant på taket med gress under bordene og stolene. Hotellet gjenvinner sitt vann, alt kildesorteres og det benyttes sparepærer over hele hotellet. Sammenlignet med et vanlig hotell i samme klasse benyttes det 60 prosent mindre energi, hevder hotellet.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

  1. Alila Villas Uluwatu, Bali, Indonesia 9.2

Hotellet ligger storslagent til på høye klipper med utsikt over Bukit-bukten på Balis sørlige side. Alila Villas Uluwatu er ikke bare et hotell men en opplevelse man sent glemmer. Her finnes bare 30 villaer, et flottt spa, to topprestauranter og et 50 meter langt svømmebasseng.

Alila Villas Uluwatu

På Bali finnes en rekke trivlige hotell med dette er et av de beste – og så overnatter du med rern samvittighet. Man har gjort en rekke tiltak som samlet gjør at hotellet har fått toppscore hos organisasjonen Green Globe for Environmentally Sustainable Design.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her

  1. Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons, England 10.0

Velkommen til en urtypisk engelsk countryside village in Oxfordshire. Den lille byen heter Great Milton og her ligger Belmond Le Manoir Aux Quat’Saisons, et hotell du velger dersom du vill ha fransk finesse, engelsk service og luksus med god samvittighet.

Belmond Le Manoir Aux Quat'Saisons

Man har 32 individuelt designede rom og suiter men hotellet er nok mest kjent for restauranten hvor kokken Raymond Blanc serverer retter basert på råvarer fra nærområdet. Alt er økologisk og mange av grønnsakene og urtene kommer fra hotellets egen hage. Er du glad i god vin, kan hotellet friste med over 1.000 spennende flasker i sin vinkjeller.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her 

  1. Park Hyatt Maldives Hadahaa 9.5

Vi avslutter vår reise på Maldivene. Her ligger Park Hyatt Maldives Hadahaa på atollen Huvadhoo som ligger i det Indiske havet. Hotellet åpnet i 2009 og har fått en rekke utmerkelser for sine «grønne» tiltak.

Park Hyatt Maldives Hadahaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foruten et flott trenings -og velværesenter, flere svømmebasseng og ypperlige PADI-dykkemuligheter med instruktører har man også restauranten Battutas, som fokuserer på kortreist mat.

Se flere bilder og bestill ditt opphold her